Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ο τραμπουκισμός του Πασόκ διέλυσε τη Βουλή!

Ευτυχώς που το Πασόκ μας υπενθυμίζει διαρκώς την πραγματική του ταυτότητα και το πρόσωπο της «ηθικής» του διακυβέρνησης! Ευτυχώς που το Πασόκ γυρίζει στο σημείο που το αφήσαμε:αλαζονεία, τραμπουκισμός και καβάλα στο καλάμι! Αυτοί λίγο ακόμα και θα δέρνουν όποιον διαφωνεί μαζί τους!


Καθώς μιλούσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, στο βήμα της Βουλής, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκαλούσαν, ειρωνεύονταν, διέκοπταν και προσέβαλαν διαρκώς τον ομιλητή! Συμπεριφορά φανατισμένου πρασινοφρουρού σε καφενείο!


Η στάση των βουλευτών του Πασόκ και κυρίως των Πάγκαλου (με υβριστικές, ως συνήθως επιθέσεις) και Καρχιμάκη (ανήκουστο, έκανε κήρυγμα ηθικής στο ΚΚΕ!!!), κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και είναι καταδικαστέα. Ακόμα και αν υπάρχουν πολιτικές διαφορές με την κοσμοθεωρία του κομμουνισμού, το κοινοβουλευτικό μας ήθος δεν επιτρέπει τέτοιες ακραίες και υβριστικές συμπεριφορές!


Από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι αρκετές φορές από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ ακούγονταν απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εις βάρος του ΚΚΕ, όπως «πράκτορας», «προδότης» και άλλα, ενώ η στιχομυθία συνεχίζονταν και από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με φράσεις «πράκτορας είναι, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιον εργοδότη δουλεύει»(Ψαρριανός). [Ο Φώτης Κουβέλης, ευτυχώς, αποστασιοποιήθηκε και τον "άδειασε" δηλώνοντας:"Δεν είναι συνηθισμένος ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκω σε τέτοιο επίπεδο ήθους..."]


Η Αλέκα Παπαρήγα μη ανεχόμενη άλλο αυτή την συμπεριφορά προειδοποίησε:


"Αυτός είναι κοινοβουλευτικός κανιβαλισμός. Έχουμε κι εμείς αισθήματα, έχουμε κι εμείς νεύρα. Θέλετε να φτάσουμε στο σημείο να παίξουμε ξύλο;;"


Ένα μεγάλο μπράβο στην Αλέκα, αν και διαφωνώ μαζί της ιδεολογικά!


Με τις ευλογίες των νταβατζήδων, έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ "οι φίλοι και τα μέλη" του Πασόκ που έφτασαν στο σημείο να δίνουν με θράσος, μαθήματα πολιτικού ήθους και εντιμότητας ……. Ποιοι; "Αυτοί που λεηλάτησαν τα πάντα"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: