Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

ξεφτιλίστηκε η διαδικασία της προανακριτικής στη Βουλή!

Τα κόμματα σύρθηκαν στη λογική της Κυβέρνησης! Πρώτα εξεταστική και μετά, αν υπάρχουν λόγοι, προανακριτική! Στην πραγματικότητα οι νταβατζήδες υπέστησαν δεινή ήττα!

Μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ (αρχικά) και του ΚΚΕ (αργότερα) έμειναν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω Κουβέλη έθεσε ζήτημα «απαρτίας» για τη μυστική ονομαστική ψηφοφορία.
Ο πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι από το 1974 έως σήμερα, θέμα απαρτίας δεν υπάρχει, ούτε στον Κανονισμό της Βουλής, ούτε στο Σύνταγμα.
Τελικά, ύστερα από πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, τόσο από τον Βενιζέλο, όσο και από τον πρόεδρο του Σώματος Δημήτρη Σιούφα, τα δύο κόμματα που είχαν απομείνει στην αίθουσα (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) συμφώνησαν πως δεν υπάρχει απαρτία και άρα οι προϋποθέσεις για ψηφοφορία.
Τουλάχιστον έτσι γλίτωσαν τα προσχήματα μια και σε περίπτωση ψηφοφορίας δημιουργούνταν θέμα ατελέσφορου και δεν θα μπορούσαν να επαναφέρουν πρόταση προανακριτικής για το ίδιο θέμα.
Στην πραγματικότητα τα κόμματα της βουλής σύρθηκαν στη λογική της Κυβέρνησης που ζητά πρώτα εξεταστική και αν προκύψουν ευθύνες πάμε σε προανακριτική και η ίδια η Κυβέρνηση, σε τέτοια περίπτωση δεν απορρίπτει τοενδεχόμενο, η ίδια να προτείνει προανακριτική!
Το Πασόκ, μέσω της πρότασής του αποδείχτηκε πόσο υπερφίαλο και υποκριτικό είναι. Δεν το ενδιαφέρει η ουσία του προβλήματος αλλά η συγκομιδή πρόσκαιρων και βραχυπρόθεσμων εντυπώσεων. Εξάλλου σε όλο τον κόσμο καίγονται για την κρίση στην Ελλάδα οι νταβατζήδες και τα γιουσουφάκια τους, το Πασόκ και ο ΣΥΡΙΖΑ, λες και πήγαν μοναχοί στο Άγιον Όρος και τους νοιάζει η τάξη και η ευπρέπεια του Βατοπεδίου!

4 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2008



Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή εναγώνια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ευτελίσει τους θεσμούς μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε θέατρο εντυπώσεων, έπεσε στο κενό.

Η απομόνωση στην οποία οδηγήθηκε μόνο του σήμερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ας του γίνει μάθημα για το πού οδηγούν αναπόδραστα ο πολιτικός κανιβαλισμός και η ανευθυνότητα».

Παπουτσάκης είπε...

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2008



ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ




Αγαπητέ φίλε Προκόπη Παυλόπουλε, κυρίες και κύριοι,

επιτρέψτε μου μια πολύ σύντομη αναδρομή στο έργο των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στο έργο της ευθύνης μου ως Υπουργού Επικρατείας. Για την καλύτερη ενημέρωση των δημοσιογράφων που το επιθυμούν, θα σας διανεμηθεί και ένα αναλυτικότερο φυλλάδιο γι` αυτό το έργο. Από το 2004, όταν και ανέλαβα την εποπτεία των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, μέχρι σήμερα, έχουμε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και έχουμε προωθήσει δράσεις που αφορούν στα θέματα του Τύπου στη χώρα μας. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Όπως είπα δεν θα καταχραστώ το χρόνο σας, αλλά θα αναφερθώ ενδεικτικά μόνο σε ορισμένες από τις δράσεις αυτές.

Θα ξεκινήσω από μια σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που τολμώ να πω ότι έδωσαν λύση σε χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, όπως το πλαίσιο για τη συγκέντρωση και την αδειοδότηση της αναλογικής και ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς και του ραδιοφώνου, ο χάρτης συχνοτήτων για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, την οριστική ψηφιακή τηλεόραση, για την αναλογική εκπομπή του ραδιοφώνου, η νομοθεσία για τη διενέργεια και δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων. Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τις κρατικές δημοσιεύσεις στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο, καθορίζοντας σαφή και αντικειμενικά κριτήρια, η ενοποίηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Θα σταθώ επίσης στη σύσταση του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, του οποίου σκοπός είναι η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη ψηφιοποιηθεί οι 700 ώρες των γνωστών επικαίρων με θέματα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα, περίπου δηλαδή 100 χρόνια δουλειάς. Έχουν επίσης ψηφιοποιηθεί 50.000 φωτογραφίες με τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα.

Θα αναφερθώ σε μια ακόμη δέσμη μέτρων για τη διασφάλιση της διαφάνειας, όπως είναι η δημοσιοποίηση στον ιστότοπο των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, όλων των στοιχείων που αφορούν στην κρατική διαφήμιση. Κρατική διαφήμιση στα Μέσα Ενημέρωσης, τους φορείς του Δημοσίου, η οποία άρχισε να δίδεται στους φορείς των Μέσων Ενημέρωσης, ιδιοκτήτες, δημοσιογραφικές ενώσεις, από τον Ιούνιο του 2004, ενώ από τον Σεπτέμβρη του 2006 αναρτάται κάθε μήνα και στο διαδίκτυο. Επίσης, θα αναφερθώ στη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, των δαπανών ενίσχυσης του Τύπου -όλες οι δαπάνες είναι δημόσια γνωστές σε όλους- στην αναδιοργάνωση του συστήματος ταχυδρομικής διακίνησης των εντύπων. Για πρώτη φορά συστηματοποιήθηκε η νομοθεσία –και εδώ απευθύνομαι στην ευαισθησία του Καθηγητή της Νομικής Προκόπη Παυλόπουλου, που είμαι βέβαιος ότι θα το εκτιμήσει περισσότερο από πολλούς άλλους- που αφορά στη λειτουργία, την ιδιοκτησία και τους φορείς των Μέσων Ενημέρωσης στη χώρα μας. Δημιουργήθηκε δηλαδή, η πρώτη βάση δεδομένων η οποία εκτίνεται σε ένα έργο 6.500 σελίδων. Είναι όλα τα νομοθετήματα, 490 τον αριθμό, τα οποία αφορούν δημοσιογράφους, Μέσα Ενημέρωσης, ιδιοκτήτες, από το 1929, οπότε και έγινε η πρώτη ρύθμιση έως σήμερα. Ένα έργο που είναι προσβάσιμο σε όλους μέσα από τις ιστοσελίδες των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω την πιλοτική εκπομπή τεσσάρων ψηφιακών καναλιών από την ΕΡΤ: το ΣΙΝΕ+, το ΣΠΟΡ+, το INFO+ , ένα κανάλι για πληροφορίες γενικής και ειδικής χρήσεως και το ΠΡΙΣΜΑ+, το οποίο είναι το πρώτο πανευρωπαϊκά πολυσυλλεκτικό κανάλι που απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία.

Πρωτοβουλίες για τα ΑμεΑ και τα ΜΜΕ με προεξέχουσα την θεσμοθέτηση ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» και του Ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Emotion Pictures Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία. Σειρά δράσεων που αφορούν στα παιδιά και τα ΜΜΕ από το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και την ΕΡΤ, όπως πρόγραμμα οπτικοακουστικής παιδείας, βραβεία οπτικοακουστικών έργων για παιδιά και νέους, δημόσιος διάλογος για την προστασία των παιδιών στα ΜΜΕ σε ειδικό ηλεκτρονικό φόρουμ. Και στο επίπεδο της ενημέρωσης και των γραφείων τύπου δουλέψαμε μαζί, με επιτυχία, για την προβολή της σύγχρονης εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων έως και σήμερα.

Συμμετείχαμε, συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία Τύπου στο εξωτερικό και η κεντρική υπηρεσία, σε όλες τις μεγάλες μάχες που έδωσε η πατρίδα μας στα μεγάλα εθνικά θέματα, από τον τομέα της δικής μας αρμοδιότητας και ευθύνης, που είναι η επαφή και η ενημέρωση των διεθνών Μ.Μ.Ε., με κορυφαίο παράδειγμα την φετινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Έχουν γίνει ακόμη πολλά και πιστεύω εξίσου σημαντικά. Και βεβαίως όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την συνδρομή και την εργατικότητα των υπαλλήλων των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την συμβολή τους. Αν κάποιους πίκρανα τους ζητώ συγνώμη.

Θα ήθελα, όμως, να ευχαριστήσω και δημοσίως τους συνεργάτες μου που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και συνέβαλλαν τα μέγιστα για την υλοποίηση των στόχων που από κοινού θέσαμε. Τους Γενικούς Γραμματείς, κα Μαργαρίτα Παπαδά και Πάνο Λειβαδά, τον Βαγγέλη Αντώναρο, από σήμερα Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στον οποίο –όχι μόνο με την παλιά φιλία και γνωριμία, αλλά με την πεποίθηση ότι επιτέλεσε και επιτελεί το καθήκον του, θα τα καταφέρει- εύχομαι καλή δύναμη. Τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, κο Χρήστο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κο Γιώργο Ταμπακόπουλο, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων, κ. Ροδόλφο Μορώνη, τον Πρόεδρο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, κ. Γιώργο Μπολάνη, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιάννη Ανδριανό. Επιτρέψτε μου μια ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό για μένα συνεργάτη, τον επικεφαλής στη νομική υπηρεσία του Υπουργού, τον Ηλία Θεοδωράτο. Η δική του δουλειά, η δική του συμβολή σε όλα τα σημαντικά νομοθετήματα για τα ΜΜΕ, υπήρξε καθοριστική και ιδιαίτερα σημαντική. Τους συνεργάτες μου στο γραφείο Υπουργού και πάνω από όλους τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει. Άφησα πολλούς που δεν ανέφερα αλλά δεν τους ξεχνώ. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Και τους δημοσιογράφους με τους οποίους είχαμε μια καθημερινή, αλλά πιστεύω εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές «διαμάχη» στο press room.
Σας ευχαριστώ.

Αγαπητέ Προκόπη, ξέρω ότι έχεις βαρύ φορτίο ήδη, επιφορτίζεσαι με ένα ακόμη κομμάτι αυτής της πολιτικής. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρεις πολύ καλά. Άλλωστε, η δική σου εμπειρία και στην πολιτική, αλλά και στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης είναι γνωστή σε όλους τους παρόντες και κυρίως στους δημοσιογράφους.
Ευχαριστώ και σου εύχομαι καλή δύναμη.

Παπουτσάκης είπε...

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2008


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ
ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Φίλε Θεόδωρε,

θα ξεκινήσω από κάτι το οποίο έχει σημειολογικά περισσότερο ενδιαφέρον σχετικά με το έργο και την πορεία των δύο Γενικών Γραμματειών, καθώς και το έργο το δικό σου σ’ αυτό το χώρο. Όταν η Νέα Δημοκρατία, με την εντολή του Ελληνικού Λαού, ανέλαβε τη διακυβέρνηση του Τόπου το 2004, μια από τις πρώτες αλλαγές που έγιναν, ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ήμασταν από τις λίγες, ίσως η μόνη στην Ευρώπη χώρα, στην οποία λειτουργούσε αυτό το Υπουργείο. Κι αυτό σήμαινε πολλά. Σε μια εποχή όπου η ποιότητα της Δημοκρατίας μετριέται από την ελευθερία στο χώρο της ενημέρωσης, είναι αδιανόητο να υπάρχει Υπουργείο Τύπου, γιατί μόνο η παρουσία του υποδήλωνε την προσπάθεια ποδηγέτησης, χειραγώγησης της ενημέρωσης. Η κατάργηση την εποχή εκείνη θεωρήθηκε, Θεόδωρε, από κάποιους ότι ήταν κάτι το τυπικό, για να δείξουμε ότι μειώνονται τα υπουργεία.

Αποδείχθηκε, όπως είπες προηγουμένως, απ’ όσα ξέρει όλος ο κόσμος, ότι δεν ήταν καθόλου μια τυπική διαδικασία. Ήταν πραγματικά η κατάργηση ενός Υπουργείου, το οποίο σκοπό είχε από τη γέννησή του, ακριβώς να ελέγξει την ενημέρωση. Το ότι ένας Υπουργός Επικρατείας ανέλαβε αυτό το βάρος, αυτή την ευθύνη, σε καμία περίπτωση δεν σήμαινε ότι υπήρχε η προηγούμενη τακτική. Σήμαινε κάτι άλλο: Μια καινούρια πορεία. Κι αυτή η καινούρια πορεία έγινε πράξη. Η ενημέρωση γενικότερα, και ιδίως σε ό,τι αφορά τα κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την ΕΡΤ κι όλο εκείνο το οποίο την περιβάλλει, απέκτησε μια ελευθερία η οποία είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Τόπου. Κι αυτό είναι γνωστό σε όλους. Και αυτή τη συμβολή δεν μπορώ να μην την επισημάνω. Είναι μια πρόοδος στην ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας, είναι μια συμβολή στον ίδιο το χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατά τα λοιπά, είναι γνωστό ότι από κει και πέρα, ο Υπουργός, οι Γραμματείες, ασχολήθηκαν με το έργο το οποίο είχαν αναλάβει. Δηλαδή, ο εξορθολογισμός της νομοθεσίας ο οποίος έγινε ακριβώς για να μπορούν ν’ ασκήσουν τις πραγματικές, ουσιαστικές αρμοδιότητές τους κι από κει και πέρα, η αξιοποίηση της τεχνολογίας, για να μπορέσει η ενημέρωση να γίνει πιο ουσιαστική. Για να μπορέσει η ενημέρωση να φτάσει παντού, να είναι ελεύθερη και το κυριότερο, να έχουν πρόσβαση σε αυτή, όλοι οι εμπλεκόμενοι. Κι εδώ δεν μπορώ να μην επισημάνω την ενημέρωση στους ανθρώπους εκείνους που έχουν ειδικές ανάγκες, στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι πρέπει ελεύθερα ν’ αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Αλλά για να μπορέσει να γίνει αυτό, είναι ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία. Για να έχουν ίσο ποσοστό ενημέρωσης με καθέναν από εμάς. Γιατί η ανάπτυξη της προσωπικότητας είναι δικαίωμα όλων. Αυτή τη συμβολή, ιδίως στο χώρο της τεχνολογίας, την εκτίμησα πολύ.

Θυμάμαι την προσπάθεια που έκαναν οι Γραμματείες και εσύ προσωπικά προς την κατεύθυνση αυτή. Θυμάμαι πόσο προχώρησαν όλα αυτά τα ζητήματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και είναι τα ζητήματα τα οποία δεν φαίνονται πολλές φορές, μα είναι πράγματα που μένουν. Και επειδή η μεταβολή αυτή η οποία γίνεται στο χώρο, δεν έχει καμία σχέση με την αντικατάσταση ενός Υπουργού Επικρατείας με έναν άλλο, αλλά σημαίνει υπαγωγή από πλευράς διοικητικής εποπτείας των δύο Γενικών Γραμματειών στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε διαβεβαιώ ότι στόχος μου είναι ακριβώς να βοηθήσω, με όλες τις άλλες υποδομές που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών -αλλά με πλήρη την ελευθερία κινήσεων των δύο Γραμματειών- ώστε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν αυτό το έργο, όσο μας εμπιστεύεται ο Ελληνικός Λαός. Θέλω να τονίσω προς όλους τους εργαζομένους και τους επικεφαλής των Γραμματειών ότι θα είμαι δίπλα τους για να συνεχίσουμε αυτό το έργο, όχι για να παρεμβληθώ στο έργο αυτό, αλλά ν’ αφήσω ελεύθερους τους ανθρώπους, που τόσα γνωρίζουν, να κάνουν τη δουλειά τους γιατί, σε τελική ανάλυση, αυτή είναι η δουλειά ενός Υπουργού. Δεν τα ξέρει όλα, δεν μπορεί να τα ξέρει όλα. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν περισσότερα. Στόχος του πρέπει να είναι να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους και να υπάρχει φυσικά μια συνέχεια, η οποία είναι απαραίτητη στην πολιτική ζωή, ιδίως όμως στη διοικητική λειτουργία. Χωρίς συνέχεια στις διοικητικές δομές, γενικότερα στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει ένα έργο, δεν μπορεί να υπάρξει μια πρόοδος.

Στον τομέα της ενημέρωσης, ο Βαγγέλης Αντώναρος, με τον οποίο πρέπει να πω με συνδέει μια φιλία από τα πανεπιστημιακά μας χρόνια, γιατί ήμασταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο, θα έχει την ευθύνη. Είναι γνωστό ότι στα θέματα αυτά ο χαρακτήρας μου, μου επιβάλλει να μην έχω παρεμβάσεις τέτοιες, οι οποίες θα ήταν δυνατόν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ελεύθερη επικοινωνία των δημοσιογράφων με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Θέλω τέλος να επισημάνω ότι τα πράγματα στη ζωή πολλές φορές έρχονται με ένα τρόπο παράξενο, ιδίως στην πολιτική ζωή. Με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, πρέπει να τονίσω προς όλους, με συνδέει μια φιλία από την εποχή που ούτε εγώ ήμουν στην πολιτική, ούτε φανταζόμουν ότι θα μπω στην πολιτική, ούτε κι εκείνος. Ήταν μια φιλία και είναι μια φιλία η οποία παραμένει ανέφελη από τα χρόνια εκείνα έως σήμερα και που θα παραμείνει ανέφελη, ανεξάρτητα από το πόσο θα διαρκέσει η πολιτική πορεία του καθενός μας. Θέλω να τονίσω μονάχα, την αφοσίωσή σου Θόδωρε, σε όλη τη δουλειά αυτή, η οποία έγινε εδώ. Το έργο το οποίο έχει συντελεστεί και το οποίο θα ολοκληρωθεί, θα φέρει τη σφραγίδα ενός ανθρώπου ο οποίος δούλεψε σε αυτές τις υποδομές με μεράκι, δούλεψε πραγματικά με συνέπεια και νομίζω πως σε έναν πολιτικό άνδρα αυτό έχει μεγάλη σημασία. Εκείνο το οποίο αφήνει σαν σφραγίδα και όχι εκείνο το οποίο η καθημερινότητα πολλές φορές αναδεικνύει. Από αυτή την άποψη, νομίζω Θόδωρε, φεύγοντας από αυτό το Υπουργείο, ορθότερα φεύγοντας από την ευθύνη εποπτείας των δύο Γραμματειών, μέσα σου, στην ψυχή σου, έχεις τη βαθιά ικανοποίηση του ανθρώπου που όσο έμεινε εδώ, ούτε το χρόνο του έχασε, ούτε μπορεί να σκεφθεί ότι εκείνα τα οποία έκανε, δεν έπιασαν
τόπο.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Παπουτσάκης είπε...

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2008



Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ, από το Σάββατο 25/10 έως τη Δευτέρα 27/10.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:



Σάββατο 25 Οκτωβρίου

18:30 Άφιξη στη Ντόχα
Επίσημη υποδοχή


Κυριακή 26 Οκτωβρίου


10:00 Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού σε Ημερίδα επιχειρηματιών (ξενοδοχείο Ritz Carlton)

11:00 Συνομιλίες με τον Εμίρη του Κατάρ Σεΐχη HAMAD bin Khalifa Al-Thani
Κατ’ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Εξωτερικών με τον Εμίρη και τον Πρωθυπουργό του Κατάρ

11:30 Συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Σεΐχη HAMAD bin Jassem Al-Thani

Υπογραφή συμφωνιών παρουσία των δύο Πρωθυπουργών

13:30 Γεύμα που παραθέτει ο Εμίρης, στην κατοικία του, προς τιμήν του Πρωθυπουργού

18:30 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην παλιά πόλη της Ντόχα (Souq)

20:00 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα
Προσφώνηση του Πρωθυπουργού προς Έλληνες και Κύπριους που ζουν και εργάζονται στο Κατάρ
Εγκαίνια της Πρεσβείας από την Υπουργό Εξωτερικών


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

9:40 Περίπλους του τεχνητού νησιού “Pearl Island”.
Επίσκεψη σε εργοτάξιο της κατασκευάστριας εταιρείας J&P-ΑΒΑΞ

11:15 Επίσκεψη στο υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο της Ντόχα και σε εργοτάξιο της
κατασκευάστριας εταιρείας ΑΚΤΩΡ

12:15 Αναχώρηση από τη Ντόχα