Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

η πρώτη αρνητική διαφήμιση των Μακαιήνηδων ενάντια στον Ομπάμα, αμεσως μετά το debate.

τρέχει ήδη στην Αμερική:

Οι New York Times αρνήθηκαν να ανακηρύξουν νικητή έπειτα από την αναμέτρηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Η Wall Street Journal θεωρεί ότι η αναμέτρηση εξελίχθηκε χωρίς εκπλήξεις. «Κανένας από τους υποψήφιους δεν απομακρύνθηκε από τις σημειώσεις του, κανείς δεν έκανε γκάφα και οι δύο άνδρες επικράτησαν στα θέματα όπου έχουν μεγαλύτερη άνεση: ο Τζον Μακέιν στην εξωτερική πολιτική, ο Μπάρακ Ομπάμα στα θέματα εσωτερικής πολιτικής».

Η Washington Post θεωρεί ότι η αναμέτρηση παραδόξως επέτρεψε την ανάδειξη των σημείων σύγκλισης των δύο υποψηφίων. «Με ελάχιστες αποκλίσεις, οι δύο υποψήφιοι έχουν στο βάθος τις ίδιες αντιλήψεις ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης των πυρηνικών προγραμμάτων του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, της επιθετικότητας της Ρωσίας απέναντι στους γείτονές της, τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή». Για την Washington Post η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων συζητήθηκε ελάχιστα: η υποστήριξη του Μακέιν στις νέες συμφωνίες απελευθέρωσης του εμπορίου, στις οποίες αντιτίθεται ο Ομπάμα.

Η Chicago Tribune διακινδυνεύει να ανακηρύξει νικητή, τον Τζον Μακέιν. Σύμφωνα με τη εφημερίδα, «το επίκεντρο της αναμέτρησης αφορούσε θέματα που ο Μακέιν γνωρίζει καλύτερα: τα εξωτερικά θέματα και τις στρατιωτικές επεμβάσεις. Και αυτό φάνηκε».
Ισοπαλία για Ομπάμα-Μακέιν στην πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: