Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

«Ακριβώς όπως το λες Αννούλα... μόνοι μας παίζουμε μπάλα... μόνοι εναντίων των νταβατζήδων»

Από την χθεσινή εκπομπή «Ανατροπή» όπου παρουσιάστηκε γκάλοπ της GPO που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι 1,2% μπροστά από τη Ν.Δ.(αλήθεια γιατί αποσιωπήθηκε τόσο πολύ το γκάλοπ της Kapa Reaserch για την “Aπογευματινή”; : ΠΑΣΟΚ 31.3% , ΝΔ 31.2% , ΣΥΡΙΖΑ 9.3% , ΚΚΕ 7.2% , ΛΑΟΣ 4.5% …… Καταλληλότερος πρωθυπουργός : Καραμανλής 44.6 , Παπανδρέου 31.3 ):

Σπηλιωτόπουλος: «Υπήρξε μεταβολή του αποτελέσματος μετά την εμφάνιση Καραμανλή την Παρασκευή;»
Θεοδωρικάκος (GPO): «Μέχρι την Παρασκευή η διαφορά κυμαινόταν στο 2,5%, το Σάββατο τα δύο κόμματα εμφανίζονταν περίπου ισοδύναμα και έτσι προέκυψε η διαφορά του 1,2%.»
Σπηλιωτόπουλος: «Άρα αυτό μας δείχνει ότι βασικά τα αποτελέσματα εξαρτώνται από εμάς. Από το τι θα κάνουμε εμείς.»
Διαμαντοπούλου: «Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει; Μόνοι σας είστε; Μόνοι σας παίζετε μπάλλα»

Τελικά δεν είναι τόσο χαζή όσο φαίνεται η Αννούλα... το κατάλαβε αμέσως...

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΝΟΥΛΑ... ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ...

ΜΟΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ...

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ Ή ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ...
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ... ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΜΠΑΚ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΕΡΑ...

ΥΓ1. Τη μεγαλύτερη πλάκα στη δημοσκόπηση είχε το ερώτημα ποιόν θεωρούν οι αναποφάσιστοι (περίπου το 15% του δείγματος) καταλληλότερο Πρωθυπουργό: ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 44%, Κανένας 42% και Γιωργάκης 11%!!! Οπότε καταλαβαίνεται τι θα ψηφίσουν κοντά οι μισοί από τους αναποφάσιστους και που εκτοξεύεται η διαφορά αν γίνει αναγωγή των αναποφάσιστων...Πολύ γέλιο σας λέω... ειδικά όταν ο Θεοδωρικάκος είπε ότι δεν συμφωνεί με την «αναγωγή των αναποφάσιστων που κάνουν οι άλλοι»... εκεί λύθηκα στα γέλια :)))

ΥΓ2. Πετάει η ομάδα... του ΠΑΟΚ εννοώ :). Μετά την 9η αγωνιστική που θα είμαστε 4-6 βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό, ο Πηλαδάκης μπορεί να το λήξει το Πρωτάθλημα και να πάμε για το επόμενο... :)
δεξί εξτρέμ

5 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Εύθραυστη πλειοψηφία
Τρίτη, 30.09.08

Με πλειοψηφία 151 βουλευτών βρέθηκε και πάλι η κυβέρνηση -δύο μήνες μετά την επανένταξη του Κ. Κουκοδήμου στην ΚΟ- μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, το πρωί της Τρίτης, να διαγράψει το βουλευτή Δράμας Στ. Δαϊλάκη, για τις δηλώσεις που έκανε το προηγούμενο βράδυ, ζητώντας την απομάκρυνση των κ.κ. Ρουσόπουλου και Αγγέλου.

Ο γ.γ. της ΚΟ Γ. Τραγάκης που συναντήθηκε στο γραφείο του με τον βουλευτή Δράμας μετά τη διαγραφή του, του ζήτησε να παραιτηθεί «τηρώντας αυτό που επανειλημμένως είχε πει» αλλά ο κ. Δαϊλάκης αρνήθηκε.

Με δηλώσεις του έξω από τη Βουλή ο Στ. Δαϊλάκης, επέμεινε στο αίτημα του για παραίτηση των Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Αγγέλου επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είναι «καραμανλικότερος του Καραμανλή» και λέγοντας χαρακτηριστικά «πρώτα θα φύγει από τη ΝΔ ο Καραμανλής και μετά εγώ». Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα παραιτηθεί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παίρνω εντολή από τον λαό της Δράμας. Και ο λαός της Δράμας μου λέει να παραμείνω στη παράταξη».

Παράλληλα, ευχήθηκε η «θυσία» του να θέσει και πάλι σε κίνηση την κυβερνητική μηχανή, ενώ όπως εξήγησε, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδωσαν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, τον ανάγκασαν να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, παρά την προειδοποίηση Καραμανλή. Επίσης, ζήτησε συγνώμη από τον λαό διότι η κυβέρνηση δεν έλυσε προβλήματα.

Το μεσημέρι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στη Βουλή». Ο Θ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στην ευθύνη που προκύπτει από τη λαϊκή εντολή, την οποία «η κυβέρνηση θα σηκωσει στο ακέραιο» και κατέληξε σημειώνοντας: «Ο πρωθυπουργός αυτό κάνει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Πρ. Παυλόπουλος

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή ήταν σαφής και παραβιάστηκε από τον κ.Δαϊλάκη. «Δεν νοείται εσωστρέφεια όταν υπάρχουν όλα αυτά τα κρίσιμα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Γ. Σουφλιάς

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς υπογράμμισε ότι η εσωστρέφεια εμποδίζει την κυβέρνηση να επιτελέσει το έργο της και έπρεπε να σταματήσει, ενώ υπενθύμισε την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με βάση την οποία, όπως είπε, έπρεπε να ληφθεί η απόφαση για την διαγραφή του κ. Δαϊλάκη.

Ντ. Μπακογιάννη

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δε νοούνται προσωπικές στρατηγικές και τόνισε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.

Η επιστολή του πρωθυπουργού

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κύριε πρόεδρε, Σας γνωρίζω ότι ο βουλευτής κ. Σταύρος Δαϊλάκης τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας και παρακαλώ για τις κατά τον κανονισμό της Βουλής από μέρους σας ενέργειες».

Τις εξελίξεις δρομολόγησε η τηλεοπτική εμφάνιση τη Δευτέρα του κ. Δαϊλάκη, κατά την οποία ο βουλευτής επέκρινε το Θοδωρή Ρουσόπουλο αλλά και το διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου. Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΣΟΚ

Ξεκάθαρο χαρακτήρισε το μήνυμα Καραμανλή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου: «Όταν οι υπουργοί αποκαλύπτονται τους καλύπτει, όταν οι βουλευτές αποκαλύπτουν διαγράφονται», δήλωσε. Χαρακτήρισε τον Κ. Καραμανλή ανίσχυρο και όμηρο εσωκομματικών προβλημάτων», ενώ τον επέκρινε ότι κάλυψε «ένοχους υπουργούς» στη ΔΕΘ και μετά απέπεμψε τον κ. Δαϊλάκη «όπως είχε κάνει με τον κ. Πολύζο».


e-tipos.com, City 99,5

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=53785

Παπουτσάκης είπε...

Κυβερνητικό όχι στο νέο άνοιγμα Καρατζαφέρη
Τρίτη, 30.09.08
Το «δόλωμα» των 162 βουλευτών ρίχνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Νέα Δημοκρατία, αλλά η κυβέρνηση δεν… τσιμπάει. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε μια τακτική να προσελκύσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, μιλά για κεντροδεξιά παράταξη και επαναφέρει την πρότασή του για στήριξη της κυβέρνησης με τρεις όρους: «Αλλαγή ρότας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής σε πατριωτική κατεύθυνση, απαλλαγή από καταστάσεις ομηρίας του πρωθυπουργού από αλαζόνες πρωθυπουργεύοντες υπερυπουργούς της διαπλοκής και της πισίνας και στροφή σε φιλολαϊκή οικονομική πολιτική με χτύπημα της διαφθοράς και της μίζας».

Οι 162 βουλευτές

Ο κ. Καρατζαφέρης διευκρίνισε με συνέντευξή του στον Alpha ότι η Ν.Δ. μπορεί να ελπίζει σε 162 βουλευτές και όχι σε 152 καθώς προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα Βουλή στη Ν.Δ. εφόσον αλλάξει ρότα και απαλλαγεί από συγκεκριμένους υπουργούς. Τους υπουργούς αυτούς κατονόμασε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδης (Flash): «Ενας από τους λόγους που έθεσε ο πρόεδρός μας είναι ότι στην κυβέρνηση δεν μπορεί να μετέχουν ο κ. Ρουσόπουλος ούτε η κ. Μπακογιάννη. Το θέμα της εθνικής κυριαρχίας τίθεται πώς; Υπό την έννοια μιας δέσμης μέτρων, μιας σειράς θέσεων που ούτως ή άλλως για μας πρέπει να γίνουν».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η απόρριψη της πρότασης αυτής θα σημαίνει συνεργασία και κατ’ επέκταση νίκη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Αμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου: «Ισχύει η άποψη του πρωθυπουργού. Δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα».

«Ισχυρές κυβερνήσεις»

Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ απάντησε και ο υπουργός Τουρισμού κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος τάχθηκε κατά των συνεργασιών: «Δεν είναι καιρός για συνεργασίες. Το αντίθετο. Είναι καιρός για όσο το δυνατόν πιο ισχυρές κυβερνήσεις. Κι αυτό το λέω για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί από την πολύ νωπή εμπειρία που είχαμε από προσπάθειες συμμαχικών κυβερνήσεων φάνηκε ότι δεν απέδωσαν. Και, δεύτερον, διότι αντιλαμβάνεστε ότι όπου υπάρχει κρίση τόσο είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να υπάρχουν ισχυρές κυβερνήσεις, για να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις και να οδηγούν τη χώρα μπροστά, με σταθερότητα και σιγουριά».


ΚΑΤΣΑΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ελεύθερος Τύπος

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=53802

Ανώνυμος είπε...

34 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ:

1.Τον Αμερικανό πολίτη ιδρυτή του, για την αξεπέραστη «αξιοπιστία» του
2.Τον Αμερικανό «φιλέλληνα» γιό του, που ούτε να διαβάσει Ελληνικά δεν μπορεί
3.Τη μασόνα Αμερικανίδα μανούλα, που δίνει ακόμη και για διαζύγια για μερικά εκατομμύρια δολάρια
4.Την ξανθιά χοντρομπεμπούλα μεγαλο-κοπέλλα (και τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που την είχαν πάρει, ειδικά από τη ναυτιλία)
5.Τον αστρολόγο της και τους πνευματικούς, καφετζούδες και χαρτορίχτρες που κυβερνούσαν τη χώρα (και γελούσε κάθε πικραμένος στο εξωτερικό)
6.Τό σκάνδαλο Μποσκωτά με τις πράσινες εφημερίδες (και τα μαιμού ρόζ χαρτιά)
7.Τη δέσμευση της Ελλάδας από τον ιδρυτή στους απέναντι, να μην εξορύξει τα πετρέλαια του Αιγαίου, που θα μας έκαναν ενεργειακά ανεξάρτητους και την οικονομία από τις καλύτερες στην Ευρώπη
8.Τον ψυχικό διχασμό του λαού σε «εκείνοι και εμείς». «Εκείνοι» είναι οι κακοί Έλληνες (όσοι δεν συμφωνούν μαζί μας) και «εμείς» οι καλοί Έλληνες (που συμφωνούν, με το αζημείωτο βέβαια, οι περισσότεροι είναι δημόσιοι υπάλληλοι με μονιμότητα, επιδόματα και εφάπαξ, οι λοιποί είναι λαμόγια επιχειρηματίες που παίρνουν δουλειές ΜΟΝΟ από το κράτος)
9. Την «κουλτούρα της αρπαχτής», με τα στελέχη και τους οπαδούς μας να κλέβουν «όσο μποροιύν» και τους μαλάκες να πληρώνουν τα χρέη του κράτους μέχρι να πεθάνουν
10.Την ταρίφα ότι να κλέβεις «μέχρι 500 εκατ είναι φυσιολογικό», όταν είσαι υπουργός
11.Τον Τσόμπρα που παρακολουθούσε παράνομα τη μισή Ελλάδα (τους άλλους (εκείνους) αλλά και τους δικούς μας, για τα απαιτούμενα τσεκαρίσματα)
12.Το ζαράκια ξάδελφο της ξανθο-μπεμπούλας που έχασε στο μπαρμπούτι ένα πίνακα του Τσαρούχη που ανήκε στο Υπουργείο
13.Τον «κουβαλητή» Κουλόγιωργα με τα πάμπερς (αδυναμία στο μετρητό)
14.Τον εκλογομάγειρα Κουτσόγιωργα και τα 2 εκατ. δολάρια (για να κάνουμε και «σωστούς» νόμους
15.Το γκαιμπελίσκο Σκαλιώτη με τις αδιάκοπες καμπάνιες λάσπης και συκοφαντίας προς κάθε αντίπαλο (και εσωτερικό ανταγωνιστή)
16.Το μιζαδόρο Σκαλιώτη και την πανάκριβη και υπερτιμολογημένη κατασκευή του αεροδρομίου για την προικούλα του
17.Τον Τσουρή με την Πατσαβούρα του, που στήριζε για δεκαετίες το άθλιο καθεστώς, μπας κα του δώσουν κανένα κοκκαλάκι οι Λαμπρακο-μπομπολαίοι
18.Τον έμπορων όπλων Χάλατς, το χαζοχαρούμενο Μπλιατσιφάρα, τον μασόνο Κλιβάνη και τους λοιπούς δανειστές για να δικαιολογηθεί η αγορά του «κωλόσπιτου» (από τις μίζες των F16 και Μιράζ το 1988)
19.Την προεδρική εκλογή του Γκατζετάκη με τα Μπλέ και Λευκά ψηφοδέλτια, σαν κλασσικό δείγμα πίστης στη δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών
20.Το λιγούρη Γκατζετάκη που γέμισε ένα αεροπλάνο αφορολόγητα όταν γυρνούσε από την Ιαπωνία (δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν οι Γιαπωνέζοι)
21.Το Ζέν-πρεμιέ Άκη Μποχα-τζόπουλο, που κονόμισε τα άντερά του από τα υποβρύχια που μπατάρουν και τους αντιαεροπορικούς πυραύλους που πάνε στο γάμο του Καραγκιόζη
22.Το Μπάχτα και τους λοιπούς πρώην πειναλέους «αγωνιστές της δημοκρατίας», που μένοντας τώρα στις βιλάρες και κολυμπώντας στις πισίνες ξέχασαν ότι πριν βρώμαγε το στόμα τους από την πείνα (δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός-Μπλιατσιφάρας)
23.Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και το κλέψιμο της περιουσίας των περισσότερων «αγαθών» Ελλήνων, για να ταϊστούν οι επιχειρηματίες μας (πάτρονες με τα κανάλια τους και χρηματοδότες με το ρευστό τους)
24.Το «γίγαντα» ελιά πρωθυπουργό που παρέδωσε στους απέναντι συγκυριαρχία στο Αιγαίο και ευχαρίστησε δημόσια και τους Αμερικανούς φίλους του για τη διευκόλυνση αυτή.
25.Τον ανεκδιήγητο φαφλατά Γκάγκαλο για την παράδοση του Ντοτσαλάν στους απέναντι
26.Το Μπαμπουτζή για τους 82 νεκρούς του Σάμινα
27.Τον αλλοδαπό τουρίστα γυιό του ιδρυτή με τις ρήσεις του για την καλλιέργεια φούντας και χασίς στις γλάστρες του σπιτιού
28.Τον αλλοδαπό τουρίστα γιό του ιδρυτή που είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα «σαν Έλληνας»
29. Τη συμφωνία του αλλοδαπού τουρίστα στο σχέδιο Ανάν που νομιμοποιούσε τη μισή Κύπρο στην Τουρκία.
30.Την αλλαγή του εκλογικού νόμου κάθε φορά που φαινόταν ότι θα χάσουν τις εκλογές, «δημοκράτες» και έντιμοι, όπως πάντα.
Για όλα αυτά και δεκάδες άλλα λοιπόν, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να λες, αξιότιμε γαλάζιε αγωνιστή, τελικά αποδεικνύεται ότι...
ΨΟΦΑΛΟΓΟ Ο ΑΣΤΡΑΧΑΝ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται για την σεμνότητα και την ταπεινότητα του πρωθυπουργού - "φυλακισμένη βασιλοπούλα" Κώστα Καραμανλή ,θα ήθελα σεμνά και ταπεινά να θυμίσω τα ΒΡΑΧΩΔΗ ΟΙΚΟΠΕΔΑ του θείου του "Εθνάρχη", αλλά και τα κατορθώματα του μπαμπάκα του, Αλέκου Καραμανλή.

Πως έκαμε τα δις ως εργολάβος δημοσίων έργων ο μπαμπάς του "καταλληλότερου" ο συχωρεμένος Αλέκος Καραμανλής (αδελφός του "Εθνάρχη") την εποχή που ο αδελφός του ήταν υπουργός Δημοσίων έργων στην κυβέρνηση Α.Παπάγου ;;;
Τις μετοχές αυτής της τεχνικής εταιρίας πέρασε εικονικά στον αδελφό του ο σημερινός πρωθυπουργός για να μην τις δηλώνει στο πόθεν έσχες στην Βουλή.

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΥΨΟΣ ΘΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Όλους τους "κυρίους" που βρίζουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλω να τους ρωτήσω για την προίκα των 130.000.000 δολαρίων Η.Π.Α. που δήλωσε ο θείος Αχιλλέας στην δήλωση του πόθεν έσχες !!!
Επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι στην ηλικία τους πληροφορώ :
Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας "σεμνός και ταπεινός" ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου.
Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού μπακαλιάρου στην Ελλάδα.
Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές.
Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων.
Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή "αγία οικογένεια" έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street. Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες. Από τα έξι πλοία της εταιρείας τους , μόνο ένα φέρει την Ελληνική σημαία. Τα υπόλοιπα έχουν σημαία ευκαιρίας.
Όχι δεν θυμάμαι αν έχουν σημαία των αγαπητών τους (για βαλίτσες!!) Cayman Islands.

Chief Engineer