Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Φούσκα τα 3,3 εκατ.€ που υποτίθεται έκανε δώρο η ΔΕΗ στην Siemens!!!!!!

Η νέα πατάτα στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας». Στο χορό και το "Έθνος" του Μπομπολιστάν!

Από το σημερινό briefing:

ΚΟΡΑΗ: Θα ήθελα ένα σχόλιο της κυβέρνησης γι` αυτό το δώρο των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, που έκανε η διοίκηση της ΔΕΗ στη Siemens, τη στιγμή που εκείνη δεν ήταν συνεπής στις συμβατικές υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε ακόμη και από μπλακ-άουτ σε ημέρες καύσωνα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζω ότι έγινε μια αναλυτική ανακοίνωση, χθες, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ. Δεν θα την επαναλάβω. Θα σημειώσω μόνο το ότι η επιχείρηση έπρεπε να λάβει μια απόφαση, από τη στιγμή που η κοινοπραξία δύο εταιρειών -της Siemens και μιας ρωσικής εταιρείας, της Power Machines- ανέλαβαν την αναβάθμιση δύο ατμοστροβίλων της ΔΕΗ στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό του Αγίου Δημητρίου, έναντι τιμήματος περίπου 42 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο Γ΄ΚΠΣ. Ο πρώτος ατμοστρόβιλος έπρεπε να είχε αναβαθμιστεί μέχρι το τέλος του 2007 και ο δεύτερος το Μάιο του 2008.

Πέρυσι το καλοκαίρι, η κοινοπραξία των δύο εταιρειών πληροφόρησε, με επιστολή της, τη ΔΕΗ ότι λόγω αστοχίας στη χύτευση τμημάτων του ατμοστροβίλου, η παράδοση του εξοπλισμού θα καθυστερούσε και η επιχείρηση έπρεπε να λάβει μια απόφαση: Ή να καταγγείλει τη σύμβαση και να εισπράξει ποινικές ρήτρες ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρατε στην ερώτησή σας -και να επαναδιακηρύξει το έργο, χάνοντας όμως έτσι επιδοτήσεις της τάξης των 18 εκατομμυρίων ευρώ από το Γ΄ΚΠΣ και καθυστερώντας την αναβάθμιση των ατμοστροβίλων κατά δύο περίπου χρόνια- ή να συνεχίσει την εκτέλεση του έργου, χωρίς την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, στη συνεδρίαση της 27ης Μαρτίου 2008, δέχθηκε σχετική εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών της ΔΕΗ και αποφάσισε τη συνέχιση της εκτέλεσης του έργου, χωρίς να καταπέσουν οι ποινικές ρήτρες, αλλά διατηρώντας, βέβαια, αυτές σε ισχύ για τις υπόλοιπες φάσεις του έργου, δηλαδή, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία…….

BRIEFING 9/7/2008

Δελτίο (doc)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: