Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

η γκάφα του «Βήματος» που πέρασε απαρατήρητη και ασχολίαστη

«Τα Συμφέροντα του Βήματος και η Σιωπή των Αμνών»

Στις 30 Νοεμβρίου το «Βήμα» κυκλοφόρησε με κύριο θέμα : «τα συμφέροντα και η σιωπή» κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Κράτους(αγαπημένο θέμα του συγκροτήματος της «Οδού Μιχαλακοπούλου» όταν δεν κυβερνά απευθείας τον τόπο) γιατί καθυστερούσαν να επιβάλλουν πρόστιμα στο καρτέλ του γάλακτος. Η επίθεση επικεντρώθηκε για ευνόητους λόγους στον Υπουργό Ανάπτυξης αφήνοντας να εννοηθεί ότι παρενέβαινε ο ίδιος ο Υπουργός σκόπιμα στην καθυστέρηση.



Ο υπογράφων, που είναι το ίδιο «Το Βήμα», το παίζει και μαχητής στον αγώνα κατά της διαπλοκής γράφοντας: «προκαλεί έκπληξη το ότι οι παντός χρώματος Σταυροφόροι του Τάγματος εναντίον της διαπλοκής λησμονούν σκαστές περιπτώσεις που όζουν σκανδάλου. Και αν η Κυβέρνηση αδυνατεί να εφαρμόσει το νόμο, η Αντιπολίτευση δεν γνωρίζει, δεν θυμάται ή αδιαφορεί για τα Συμφέροντα;…..η παρανομία είναι σκαστή……Μήπως είναι η ώρα για αγώνα εναντίον των υπαρκτών συμφερόντων;» : ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ!



Η γκάφα είναι ότι την ίδια ακριβώς μέρα στον «Ελεύθερο Τύπο» και στην «Καθημερινή» με πρωτοσέλιδα άρθρα δημοσιεύονταν ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε ήδη επιβάλλει πρόστιμα στο καρτέλ γάλακτος ύψους 48,4 εκ. €.



Τζάμπα μάγκας «Το Βήμα». Μια φορά είπαν κι’ αυτοί να τα βάλουν με τους νταβατζήδες και τους στράβωσε. Τους έφαγε η αξιοπιστία. Στο Λαμπρακοψυχαραίϊκο έπεσε πανικός και έγινε χαμός. Το ίδιο πρωί και μέσα στην αναστάτωση απολύθηκε, χωρίς δεύτερη κουβέντα, ο αρχισυντάκτης που υπέγραψε «Το Βήμα» και τό παιξε «επαναστάτης ποπολάρος» για μια μέρα! Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι και στο άλλο «κέρας» του συγκροτήματος «Τα Νέα» διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δημοσιευτεί σχετικό ρεπορτάζ, τουλάχιστον ενημερωμένο και τουλάχιστον πρωτοσέλιδο. Ανακούφιση αξιοπιστίας στα γραφεία με τις βαριές κουρτίνες και τα σκαλιστά έπιπλα. Και εκεί όμως, τον ύπνο των παχυλών μισθών και του δικαίου.



Μια φορά κι έναν καιρό, πριν λίγες μέρες, η εφημερίδα της διαπλοκής «Το Βήμα» πήγε να τη δει «αντίσταση» και έπεσε στο λάκκο που έσκαβε για άλλους….Καλό!!!



Έπειτα από λίγες μέρες διόρθωσαν με το άρθρο : «Επιτέλους (βαριά) πρόστιμα για το καρτέλ του γάλακτος» αλλά δεν ξέρω αν έτσι ανακτάται η χαμένη προ πολλού αξιοπιστία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι νταβατζήδες κάνουν συνεχώς παιχνίδι με τους θεσμούς ναι την πολιτική εξουσία. Είχαν καταφέρει να ελέγξουν πλήρως το Πασόκ και τώρα τους κακοφαίνεται η "Δεξιά παρένθεση". Στην πραγματικότητα εκβιάζουν τα πράγματα για εξασφάλιση των συμφερόντων ντους. Δηλαδή απλά δείχνουν τα αρπακτικά τους νύχια και ό,τι κάτσει. Αυτό δείχνει και την αδυναμία τους.