Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

η Τουρκία ενέκρινε επιχειρήσεις «κατά των Κούρδων» στο Βόρειο Ιράκ. Παραδόξως κανένας δε μιλά!

ή Κυπριακό, Κουρδικό βίοι παράλληλοι.

Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε εισβολή (διασυνοριακή επιχείρηση το λέμε τώρα) στο Βόρειο Ιράκ κατά των «Κούρδων ανταρτών»(λέμε τώρα). Ψάχνω μέρες τώρα να βρω κάτι στο διαδίκτυο που να περιγράφει τα τεράστια συμφέροντα της Τουρκίας(βλέπε πετρέλαιο) στο Βόρειο Ιράκ και ενδεχόμενες σιωπηρές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι «Μεγάλων Δυνάμεων» με την Τουρκία….και δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα. Όταν η Αμερική επεμβαίνει στο Ιράκ οι πάντες βλέπουν οικονομικά συμφέροντα και έλεγχο του πετρελαίου. Όταν η Τουρκία μονομερώς αποφασίζει εισβολή, και με τη βούλα της Εθνοσυνέλευσης, σιωπούμε μπροστά σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά των Κούρδων με το πρόσχημα της τρομοκρατίας του ΡΚΚ αλλά ίσως τελειώνει τη δουλειά που άρχισαν οι σύμμαχοι. Somebody has to do it γιατί το ίδιο το Ιράκ αυτή τη στιγμή μαστίζεται από κρίση εξουσίας.

Στο γεωπολιτικό παιχνίδι επεμβαίνει η Συρία αναγνωρίζοντας το τουρκικό «δικαίωμα» στρατιωτικής δράσης ενώ η Τουρκία δεν αποδέχεται πρόταση της Ιρακινής κυβέρνησης για κοινές επιχειρήσεις, περιφρονώντας το διεθνές δίκαιο(ε δε θάναι και η πρώτη φορά!), την αυτοκυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα ανεξάρτητου κράτους που προσπαθεί να βρει το δρόμο του στο διεθνές γίγνεσθαι. Άρα η στιγμή είναι κατάλληλη…. «σκηνοθετικά».

Το σκηνικό θυμίζει παραδόξως Κυπριακό. Παρασκευή 19 Ιουλίου 1974, το BBC μετέδιδε ότι σε λιγότερο από 20 ώρες η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο. Η Τουρκία είχε προετοιμάσει τη διεθνή διπλωματία για τη «διπλωματική της πυγμή» και στη Μερσίνα βρίσκονταν ήδη αποβατικά σκάφη. Στη Λευκωσία, η ΤΟΥΡΔΥΚ ήταν σε πλήρη επιφυλακή και ο Ντενκτάς είχε διατάξει το κλείσιμο όλων των διοδίων. Η «διεθνής διπλωματία» φαινόταν να «εγκρίνει σιωπηλά» όπως και τώρα.

Ο αγώνας για αυτοδιάθεση των Κυπρίων «επιβραβεύτηκε» με μια κατεχόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου». Ο αγώνας των Κούρδων για αυτοδιάθεση, χαρακτηρίζεται τρομοκρατία και «επιβραβεύεται» ενδεχομένως από μια νέα ντεμί «Τουρκική Δημοκρατία του Βορείου Ιράκ» από μια χώρα που ξέρει να κάνει την δουλειά. Το έχει αποδείξει άλλωστε.

Αφορμή για όλα αυτά, οθάνατος 13 Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε ενέδρα που αποδόθηκε αυθαίρετα στους αντάρτες του εκτός νόμου «Εργατικού Κόμματος» του Κουρδιστάν. Η ενέδρα ίσως ήταν καλά σκηνοθετημένη και προσχεδιασμένη για να προκαλέσει την εισβολή.

Ο πρόεδρος Μπους δήλωσε χλιαρά ότι δεν πιστεύει πως είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να στείλει στρατιώτες στο Ιράκ και ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης του θέματος και ασχολείται με το ενδεχόμενο ενός «Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου» από τα πυρηνικά του Ιράν. Ίσως και αυτή η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στο σχέδιο «έλεγχος του Βορειοιρακινού πετρελαίου» από τους Τούρκους γιατί υποτίθεται ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας έχουν τεντώσει και αυτή τη χρονική στιγμή η Τουρκία το παίζει «κακομαθημένο και ανεξέλεγκτο παιδί». Ο πρόεδρος Πούτιν όμως δηλώνει υποστήριξη στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κατά την επίσκεψή του στο Ιράν, ακριβώς δίπλα στο Ιράκ, εντείνοντας την αστάθεια και υποδαυλίζοντας τα πάθη στην περιοχή αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την αδυναμία του Ιράκ για αυτοδιάθεση και αυτοκυριαρχία. Προσέξτε ακριβώς πριν από ένα μήνα ο Πούτιν δήλωνε, παρουσία του Μπους ότι «η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να επιτρέψει στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικό όπλο».

Ησυχία στο ακροατήριο. Αναμένουμε όλοι, σιωπηλά, την εισβολή της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ.

Αμερικανο-τουρκο-ιρακινός μηχανισμός ,

Χοντραίνει το γεωπολιτικό παιχνίδι ,

Μήπως πρέπει να διδαχθούμε απο την Τουρκία;

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αρχή του τέλους για την Τουρκία.

"Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δε θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στον Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά."

Γέροντας Παϊσιος

Γιωργος Μανουσακης είπε...

η φωρογραφία με τα κεφάλια των Κούρδων είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Ανώνυμος είπε...

Η επάρατος δεξιά ευθύνεται για την τροπή που έχει πάρει το πρόβλημα των αδερφών Κούρδων. Αν κυβερνούσε το Πασόκ δε θα παθαίναμε τέτοιο κακό. Καλά να πάθουμε που ψηφίσαμε καταραμένη δεξιά.
Το παρακράτος της δεξιάς είναι ζωντανό σα λερναία ύδρα από το 1932 βγάζει τα κεφάλια του και κατατρώει τον πλούτο της Ελλάδας. Το μόνο που ενδιαφέρει την επάρατο είναι πως να κάμει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς αγρότες και εργάτες της πατρίδας μας φτωχότερους.
Ο Γιώργος είναι συμπαθής σε όλο το Πανελλήνιο και σε 'ολο τον κόσμο. Δεν θα άφηνε να γίνει τέτοιο κακό με τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις που έχει.
Κρίμα που ψηφίσατε Δεξιά.
Καλά να πάθουμε.
Το 8% που έφυγε από το Πασόκ πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει στη δημοκρατική παράταξη και να σταματήσει τα πειράματα με την αριστερά και την υποδούλωση στους βιομήχανους της δεξιάς.

Unknown είπε...

Πολύς βόθρος μαζεύτηκε εδώ μέσα. από τη μια ο βαρετός πλέον ιερομόναχος και από την άλλη οι ακροδεξιοί του Πασόκ. Φτου κακά.
Θα έλεγα όμως στον αξιοσέβαστο άρχοντα Παΐσιο, δύο πράγματα:
πρώτον να μην παίζει με τα κεράκια, πάνω κάτω τόσο πολύ γιατί θα του μπουν κακές ιδέες και δεύτερον να κόψει τις τσόντες.

Ανώνυμος είπε...

Τη κακομοίρα τη Σεσιλιά.
Τώρα τι θα κάμει ολομόναχη.
Ανάθεμα στο Σαρκοζί. τον άχρηστο που δεν το λυπήθηκε το καϋμένο το κορίτσι.

Ανώνυμος είπε...

Σκατά εδώ, σκατά εκεί
σκατά ο κόσμος όλος
από το πολύ το χέσιμο
μου πιάστηκε ο κώλος.

Σκατά να φας σκατά να πιεις
σκατά να πάς να χέσεις
απ' τα σκατά να σηκωθείς
και στα σκατά να πέσεις!

ΜΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΕΝΑ είσαι πουτάνα
κι αυτά που εκτιμάς
είναι να παίρνεις πίπες
να ''τρώς'' και να βογκάς.

Όλα εσύ τα κάνεις
αφού είσαι τσουλί
γι' αυτό κι ευχαριστιέσαι
όταν σου σκίζουν το μουνί.

ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς καλοπροαίρετα. Πώς θα αλλάξει το ΠΑΣΟΚ ρε παιδιά με τη Βασούλα, τον Πάγκαλο και τους λοιπούς απολιθωμένους ΠΑΣΟΚους. Πως θα πάνε αυτοί στην άκρη για να περάσει το νέο. Είναι σαφές ότι το παλιό ΠΑΣΟΚ στηρίζει ΓΑΠ. Τι θα γίνει με αυτούς; Αυτοί θα έχουν μερίδιο στη νίκη και στα λάφυρα;

Η νέα ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ θα είναι περισσότερο αριστερή; Διάβασε σε παρακαλώ το βιβλίο του Λούλη (αυτού που έδωσε τις εκλογές στον Καραμανλή με την ευφυή διατύπωση περί «μεσαίου χώρου») για να καταλάβεις ότι η ελληνική κοινωνία κατά μέσο όρο είναι τοποθετημένη στη κλίμακα 5,5 (έναντι του 4,2 το 1981) με 1 την άκρα αριστερά και 10 την άκρα δεξιά. Και για το 2012 προβλέπεται ότι θα κινείται πολύ κοντά στο 6. Αυτό άλλωστε έγινε και στη Γερμανία και στη Γαλλία. Οι Εργατικοί της Μεγ. Βρετανίας είναι περισσότερο κοντά στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη παρά στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ (ρίξε μια ματιά στο site τους και τη Διακήρυξή τους η οποία αναδιατυπώθηκε). Η μονόπλευρη αριστερή στροφή θα συρρικνώσει το ΠΑΣΟΚ διότι πολύ απλά η κοινωνία έχει αλλάξει και ένα κρίσιμο 10% της ελληνικής κοινωνίας που είναι μεταβαλλόμενη ψήφος (με χαρακτηριστικά: μέσο προς υψηλό εισόδημα, ηλικία 35-45 ετών, 2 αυτοκίνητα και τραπεζικές καταθέσεις) καθορίζει και θα καθορίζει τον νικητή των εκλογών.

Και για του λόγου το αληθές:
Το ΠΑΣΟΚ, το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΝ αθροιστικά το 1996 έλαβαν 51,0%, το 2000 το 49,7%, το 2004 το 45,7% και το 2007 το 43,1%.
Η ΝΔ η ΠΟΛΑ και ο ΛΑΟΣ αθροιστικά το 1996 έλαβαν 41,0%, το 2000 το 42,7%, το 2004 47,6% και το 2007 το 45,6%.

Κατηγορείτε το Σημίτη ότι χάλασε το ΠΑΣΟΚ γιατί το έκανε δεξιό κόμμα. Μα η ίδια κοινωνία μετακινήθηκε ακόμη πιο δεξιά το 2004 ψηφίζοντας ΝΔ ενώ μεταξύ εκλογών 2000 και 2004 το ΚΚΕ αύξησε τα ποσοστά του μόλις κατά 0,4% (5,9 το 2004 και 5,5 το 2000) και ο ΣΥΝ κατά 0,1% (3,3% το 2004 έναντι 3,2% το 2000).

Μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχει μια μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς την κεντροδεξιά; Αν ο ΓΑΠ κινηθεί αριστερά (φιμώνοντας παράλληλα τις εκσυγχρονιστικές φωνές), το κενό θα καλυφθεί άμεσα από τον Κωστάκη και τότε ...

Μην κάνετε το λάθος να κρίνεται «εξ ιδίων τα αλλότρια». Αυτοί που κάνουν περισσότεροι φασαρία δεν είναι πλειοψηφία (αναφέρομαι στην κοινωνία και όχι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ). Η ελληνική κοινωνία είναι σήμερα ψιλοβολεμένη (ακούγεται παράξενο μετά από μια περίοδο έντονων κινητοποιήσεων αλλά … δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών) και δεν ρισκάρει με αναρχοσοσιαλιστικές διακηρύξεις.

Δευτέρα φεύγω για Παρίσι (εργασία) και θα σας έχω νέα για τους εκεί Σοσιαλιστές και πως εκτιμούν την αναμέτρηση ΓΑΠ – Μπενυ. Λάβετε υπόψη ότι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (η Le Monde Diplomatique είχε άρθρο) καθώς ο ΓΑΠ είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Νικηφόρος

Ανώνυμος είπε...

Ευχή και κατάρα.

Αποστέλλω ευχή και κατάρα στο δαιμονισμένο που πήρε σχόλιό μου από έτερον ιστολόγιον και το κοπιπάσταρεν στο θλιβερόν αυτώ ιστολόγιον.
Τουτ'εστιν αμαρτίαν θλιβερήν και αντίχριστος όστις έπραξεν τοιαύτως και τοιουτοτρόπως.
Έσφαλεν και ήνοιξαν οι ενπύριες πόρτες της κολάσεως δια την αργυρώνητην ψυχήν αυτού.
Προσεύχομαι δια την σωτηρίαν του αλλά ο Θεός ήδη απεφάσισεν οριστικώς και αμετακλήτως και η έναγνος ψυχή μου βοά λέγουσα:"ο κολασμένος κεκολάσθητε και ο εναμάρτητος πεπύρητε εις το αιώνιον. Αμήν".

Γέροντας Παΐσιος

Ανώνυμος είπε...

Ρε γέροντα Παΐσιε έχεις καταντήσει πολύ γραφικός και χοντρομαλάκας.
Όπου πας γράφεις μαλακίες και το παίζεις γέροντας.
Έχεις σκςφτεί ρε μαλακομπούκωμα ότι και εσύ ευθύνεσαι για την είσοδο στη Βουλή του φασιστο λάος;
Ουστ ρε ψυχάκια παλιοτόμαρο.

Ανώνυμος είπε...

μολις πριν 45 μερες, τοτε που η
"χειροτερη κυβερνηση" με αρχηγο τον "μπουχεσα", εκαιγε ολη την Ελλαδα και εστελνε ψημενους στο ταφο τους 73 συμπολιτες μας.
Εδω ειμαστε τοτε που ενας
αρχηγος με διεθνη αποδοχη, πολυ "πετυχημενος" ΥΠΕΞ, (η πρωτη Φιλιπινεζα του προδοτικου σχεδιου
ΑΝΑΝ), πανεξυπνος και απιθανα επικοινωνιακος, ερχοταν να στειλει
σπιτι του τον "μπουχεσα" και να σωσει την Ελλαδα !!!!!! Και ειδαμε παρα πολλα
Απαντησε μου συντροφε, ειλικρινα, εχεις περασει κανενα εγκεφαλικο??
Μηπως εισαι γεννημενος μαζοχιστης?
Δεν μπορεις να ζεις εαν δεν ξεφτελιζεσε μια φορα τον μηνα???
Ενταξει το εχουμε καταλαβει και θελουμε δεν θελουμε το εχουμε
αποδεχθει, εισαι το πιο υπακουο γιουσουφακι των φυλλαδων και των πατσαβουροκαναλων (ετσι δεν τα αποκαλουσανε οι συντροφοι στο Σπορτινγκ?) των νταβατζηδων, αλλα δεν
βλεπεις οτι αναπαραγοντας τις μαλακιες τους εχεις περασει και τον
πατο του βαρελιου της προσωπικης ξεφτιλας ?
Εδω ειμαστε και θα δουμε.
Γιατι εγω που εβλεπα και το
φωναζα οτι ειμαστε + 3.5% και βαλε, εγω βλεπω οτι η ΝΔ εκτος απο Κυβερνηση κανει και την αντιπολιτευση.
Σιγα σιγα και μεθοδικα θελει, επ ευκαιρεια και του εμφυλιου σας, να
σας πεταξει εξω απο το γηπεδο.
Εσεις δε, σας δερνει τοση μαλακια,
αν δεν σας εδερνε δεν θα ειχατε
φθασει σε αυτο το χαλι, της δινετε
μπαλα. Γιατι φυγατε απο τον διαλογο, τι νομιζεις ρε, ειναι τοσο Μαλακες οι Ελληνες, δεν ξερουν
οτι υπαρχει προβλημα με το ασφαλιστικο?? Απλα ενω το ξερουν δεν θελουν να ακουν τα σκληρα, θελουν να
ακουν τα πιο ηπια. Ε' και αυτη τη δουλεια θα την κανει η ΝΔ. Ξυπνα συντροφε. Φαινετε εχθες το βραδυ πιθανον να ειχανε καμια κυλιομενη δημοσκοπηση στα χερια τους οι φωστηρες της Χ.Τρικουπη,και
σημερα το πρωι, αυτη η μουσιτσα ο Παγκαλος (ΝΕΤ) την εκανε γυριστη.
Οσον αναφορα το εκλογικο αποτελεσμα σε ψηφους και ποσοστα, ενα θα
σου θυμισω συντροφε, ο Σημιτης εξελεγει για πρωτη φορα(96) με ποσοστο μικροτερο απο οτι πηρε ο Καραμανλης στις 16/9, και με ολα τα πατσαβουροκαναλα μαζι του. Ειναι προσφατη ιστορια, εαν δεν την
εχεις υπ οψιν σου, εκτος απο μαζοχιστης εισαι και κρετινος.

Ανώνυμος είπε...

Μας έχεις σπάσει τα ούμπαλα ρε Παΐσιε.
Αει σιχτίρ πια φασιστόμουτρο.
Μήπως τα παίρνεις από τον Καρατζαφέρη;