Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Παγκόσμια ημέρα κινητοποίησης για το περιβάλλον μέσω ιστολογίων

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ μέρα, 15 Οκτωβρίου, είναι η πρώτη διεθνής ημέρα δράσης μέσω των ιστολογίων (Blog Action Day) αφιερωμένη στο περιβάλλον. Σήμερα όλοι οι πολίτες από όλο τον κόσμο, καλούνται να ανταλλάξουν απόψεις, να κριτικάρουν και να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα αλλά και πράξεις.
Με τη διεθνή ημέρα Blog Action Day, επιδιώκεται η μαζική, από όλο τον κόσμο, συμμετοχή στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, με την επίτευξη της δημοσίευσης σχολίων (post) σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα από bloggers.
Υπολογίζεται ότι, επί του παρόντος, υπάρχουν στην Ευρώπη περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, ενώ ο δικτυακός τόπος Europa της Επιτροπής είναι σήμερα ο μεγαλύτερος δημόσιος παγκοσμίως. Έχουν ήδη εγγραφεί στην εκδήλωση περισσότερα από 10.800 ιστολόγια, με συνολικό αριθμό αναγνωστών πάνω από 8,5 εκατομμύρια.
Στην πρωτοβουλία αυτή, μετέχει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και ο Έλληνας Επίτροπος Περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας, ο οποίος δήλωσε: «Η διεθνής ημέρα δράσης Blog Action Day αποτελεί εξαίρετη πρωτοβουλία, η οποία θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και στη συμβολή των πολιτών της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων στην εξεύρεση λύσεων. Αυτός είναι ο στόχος και του δικού μου ιστολογίου. Προσβλέπω σε μια ζωηρή διαδικτυακή συνομιλία με μεγάλη συμμετοχή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: