Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

30 χρόνια χωρίς το βασιλιά.

16 Αυγούστου 1977, στα 42 του χρόνια, έφυγε ο βασιλιάς, έφυγε ο Έλβις Πρίσλεϊ. Επίσημη αιτιολογία του θανάτου του ήταν η καρδιακή αρρυθμία που αντιμετώπιζε. Η αρρυθμία όμως αυτή ήταν αποτέλεσμα της κακής διατροφής, των εξουθενωτικών ωραρίων, αλλά και των ναρκωτικών που χρησιμοποιούσε σε μεγάλες ποσότητες.


Ο Έλβις τραγούδησε με πάθος και ανταμείφθηκε με το πάθος και τη λατρεία των ακροατών του. Κατέκτησε το «Έβερεστ με τις νότες» και το κατέκτησε χορεύοντας και τραγουδώντας.


Ξεκίνησε με rockabilly, rhythm and blues, gospel και country, ενώ ο αναπάντεχος συνδυασμός όλων αυτών τον οδήγησε στην καθαρή Έλβις - rock & roll μουσική. Δοκίμασε την άκρως προσαρμόσιμη φωνή του και σε μπαλάντες, μπλουζ, ποπ, φολκ ακόμη και τζαζ.


Ο Έλβις Άρον Πρίσλεϊ κυκλοφόρησε 75 albums, από το 1956 μέχρι το 1977 και συμμετείχε σε 33 κινηματογραφικές ταινίες.. Έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα των δίσκων του.
Ο Έλβις γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935 στο Τουπέλο του Μισισίπι, σε ένα σπίτι με δύο δωμάτια. Ο δίδυμος αδερφός του Τζέσι Γκάρον πέθανε κατά τη γέννα.
Στις 18 Ιουλίου 1953, ο Πρίσλεϊ πληρώνει 3,25 δολάρια για να ηχογραφήσει ένα δίσκο στη Sun Studios με τα τραγούδια “My happiness” και “That's when your heartaches begin”. Ο Πρίσλεϊ έδωσε αυτό το δίσκο στη μητέρα του ως δώρο για τα γενέθλιά της. Επέστρεψε στη Sun Studios στις 4 Ιανουαρίου 1954 και πλήρωσε 8,25 δολάρια για να ηχογραφήσει ένα δεύτερο δίσκο με τα τραγούδια “I'll never stand in your way” και “It wouldn't be the same without you”……λίγο αργότερα ξεκίνησε η εκπληκτική πορεία προς την τέχνη της μουσικής και της δόξας.
Στις 16 Αυγούστου 1977, βρέθηκε ξαπλωμένος στο πάτωμα από τη γυναίκα του Ginger Alden, στο σπίτι του, τη βίλα Graceland, στο Μέμφις Τενεσί.


50.000 «πιστοί» του Έλβις έφτασαν στην Graceland του Μέμφις για να τιμήσουν την 30ή επέτειο από το θάνατο του «βασιλιά του ροκ-εν-ρολ». Πραγματοποίησαν ολονυχτία με κεριά και πλήθος συναυλιών στη μνήμη του αγροτόπαιδου που άλλαξε για πάντα τη μουσική του 20ού αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: