Τρίτη 1 Μαΐου 2007

τα ομορφότερα δέντρα του κόσμου (no 7) : o Hyperion της Καλιφόρνια

Ακτή των Redwoodς στην Καλιφόρνια : ο Hyperion και τα Drive-Thru δέντρα

Υπάρχει άλλο είδος σεκόγιας (διαφορετικό από τις γιγαντιαίες σεκόγιες) που παρουσιάζει επίσης τεράστιο ενδιαφέρον. Αυτά βρίσκονται στην : Ακτή Redwood [ wiki ], ονομάζονται sequoia sempervirens και ανήκουν επίσης στα πιό ψηλά δέντρα του κόσμου.

Το πιο γνωστό sequoia sempervirens ονομάζεται Hyperion , βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Redwood στις ΗΠΑ. Έχει ύψος 379 πόδια (115 μ). Πολύ εντυπωσιακός είναι και ο Γίγαντας της στρατόσφαιρας [ wiki ].

Οι επιστήμονες δεν κατονομάζουν την ακριβή θέση του Hyperion: έτσι κι αλλιώς η έκταση που αυτά τα δέντρα απλώνονται είναι πολύ δύσβατη αλλά δεν θέλουν να γεμίσει το πάρκο με επισκέπτες που θα ποδοπατήσουν τις ρίζες του δέντρου.

[φωτό: : Ο γίγαντας της στρατόσφαιρας - εντυπωσιακό δέντρο Ήταν το πιο ψηλό δέντρο του κόσμου μέχρι το 2006. Το 2006 οι επιστήμονες αποφάσισαν ότι το Hyperion είναι ψηλότερο. ]

Σε ολόκληρη την ακτή Redwood υπάρχουν τέσσερα γιγαντιαία Καλιφορνέζικα redwoods. Και τα μικρότερα όμως είναι επίσης τεράστια. Είναι τόσο μεγάλα που σε αρκετά από αυτά μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας περνώντας μέσα από τους κορμούς τους!

Το διασημότερο από τα drivethru δέντρα είναι το Δέντρο πολυελαίων [ wiki ] στο Leggett της Καλιφόρνια. Είναι 315 πόδια ψηλό. Στη βάση του τη δεκαετία του 30 έφτιαξαν μια τρύπα με πλάτος 6 πόδια και ύψος 9 πόδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: