Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

Οι θρησκευτικές αρχές της Μαλαισίας καταδίκασαν έκθεση για φαντάσματα σε θάνατο.

Ένα Μαλαισιανό μουσείο έκλεισε μια έκθεση με θέμα τα υπερφυσικά όντα επειδή οι ισλαμικές θρησκευτικές αρχές εξέδωσαν ένα fatwa, δηλαδή μια καταδίκη σε θάνατο, ενάντια στην έκθεση αυτή.


Το Εθνικό Συμβούλιο Fatwa συνεδρίασε την Πέμπτη και αποφάσισε ότι οι εκθέσεις για φαντάσματα, ghouls και υπερφυσικά όντα είναι απαγορευμένες, δεδομένου ότι υπονομεύουν την πίστη των μουσουλμάνων.


Ο επικεφαλής του συμβουλίου Abdul Shukor Husin, δήλωσε ότι τα "υπερφυσικά όντα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά από το ανθρώπινο μυαλό. Δεν θέλουμε να εκθέσουμε μουσουλμάνους στις υπερφυσικές και προληπτικές πεποιθήσεις".


Μυθικές attractions


Χιλιάδες επισκέπτες είχαν παρευρεθεί στις 10 Μαρτίου, στο μουσείο για τα εγκαίνια. Η έκθεση φαντασμάτων και τζίνι επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 31, Μαΐου.


Ο έφορος αρχαιοτήτων είχε αντισταθεί στις θυελλώδης αντιδράσεις του υπουργού τεχνών της Μαλαισίας και ενός θρησκευτικού ηγέτη. Και οι δυο τους άφηναν να εννοηθεί ότι το μουσείο προωθεί νέες θρησκείες και ότι η πίστη στα φαντάσματα είναι αντιισλαμική.


Ανώτεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι έχουν απαιτήσει ήδη την απαγόρευση και μιας άλλης έκθεσης, σε κρατικό μουσείο με θέμα αντικείμενα σε αποσύνθεση τα οποία μάλιστα περιγράφονται ως σφάγια ενός τζίνι και του μυθικού πουλιού Φοίνικας.


Σε ανάλογη έκθεση πέρυσι, όπου παρουσιάζονταν 100 φέρετρα παραβρέθηκαν περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι. Υποτίθεται ότι τα φέρετρα(πραγματικά ευρήματα ανασκαφών) ανήκαν σε διάφορα φαντάσματα και τζίνι και ότι αυτά είχαν δοθεί στους διοργανωτές από γοργόνες και βαμπίρ. Μου φαίνεται ότι πολλοί τους προκάλεσαν τους ισλαμιστές οι έφοροι αρχαιοτήτων της Μαλαισίας.


aljazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια: