Δευτέρα 16 Απριλίου 2007

Η πιο μισητή οικογένεια της Αμερικής

Τους αποκαλούν η πιο μισητή οικογένεια της Αμερικής και είναι πολύ γνωστοί με τις πικετοφορίες που κάνουν στις κηδείες των στρατιωτών που σκοτώνονται στο Ιράκ. Είναι η οικογένεια Phelpses.

Σε μια χώρα τόσο πατριωτική όπως οι ΗΠΑ, λίγες ενέργειες είναι τόσο προκλητικές όπως οι διαμαρτυρίες για την κηδεία ενός στρατιώτη.

Η οικογένεια Phelps περιφράσσει τους συγγενείς του νεκρού στρατιώτη και με “οργή” ουρλιάζουν ότι και αυτός ο νεκρός είναι σημάδι και εκδίκηση του Θεού, γιατί στις ΗΠΑ υπάρχει μεγάλη ανοχή προς τους ομοφυλόφιλους. Μάλιστα 15 χρόνια τώρα, δεν αφήνουν κηδεία για κηδεία, να μην τρέξουν να εκφράσουν τις anti-gay ανησυχίες τους.

Είναι μέλη της εκκλησίας Βαπτιστών του Westboro, και της “ομάδας” ηγείται ο ιεροκήρυκας Fred Phelps. Η εκκλησία, έχει ως κέντρο την Topeka του Κάνσας.

Ο Louis Theroux, [wiki], σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και άλλα, αποφάσισε να πάει να ζήσει τρεις βδομάδες με αυτούς τους ανθρώπους, παραπάνω έτσι κι αλλιώς δεν θα άντεχε. Πιστεύει ότι οι Phelpses είναι οι πιο ακραίοι άνθρωποι που έχει συναντήσει ποτέ και ότι είναι πολύ μπερδεμένοι αλλά μπέρδεψαν και τον ίδιο. Έδωσε μια συνέντευξη στο BBC όπου περιγράφει την εμπειρία του.

Η συνέντευξη στο BBC βρίσκεται στη διεύθυνση: news.bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: