Παρασκευή 23 Μαρτίου 2007

video:ρουκέτα εξεράγη στη Βαγδάτη, έξω από το κτίριο που έδινε συνέντευξη ο Γραμματέας του ΟΗΕ


22/03/07

Σε επίσκεψη-στήριξη στη Βαγδάτη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ (22/3/2007)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Πράσινη Ζώνη της ιρακινής πρωτεύουσας την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και ο πρωθυπουργός του Ιράκ έδιναν κοινή συνέντευξη Τύπου.
Τόσο ο Μπαν Γκι-μουν όσο και ο Αλ Μαλίκι δεν έπαθαν το παραμικρό.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ρουκέτα των ανταρτών. Η αναστάτωση ήταν φανερή στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, ενώ ο πρωθυπουργός του Ιράκ παρέμεινε ακίνητος στη θέση του.
Η συνέντευξη Τύπου διακόπηκε και οι δύο αξιωματούχοι αναχώρησαν για την κατοικία του Ιρακινού πρωθυπουργού για να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Μπαν Γκι-μουν.

Στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διακήρυξε εκ νέου «την ανάγκη να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις της, σύμφωνα με τις διεθνείς διατάξεις».
Ο Μπαν Γκι-μουν έφτασε χθες στη Βαγδάτη στο πλαίσιο 10ήμερης περιοδείας στη Μέση Ανατολή. Ο Νοτιοκορεάτης διπλωμάτης θα επισκεφθεί επίσης την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τον Λίβανο.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Μπαν Γκι-μουν στο Ιράκ μετά την ανάληψη των «ηνίων» των Ηνωμένων Εθνών από τον Κόφι Ανάν, ο οποίος είχε βρεθεί για τελευταία φορά στη χώρα το Νοέμβριο του 2005.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κατάλαβε ο Γ.Γ. τί μπελά έβαλε στο κεφάλι του... σκάνε γύρω του οι βόμβες... :-)