Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ντόρα Μπακογιάννη | Το ΝΑΤΟ δεν επιχειρεί στο Καστελόριζο γιατί το ζήτησαν οι Τούρκοι

Το ΝΑΤΟ εξαίρεσε από τις επιχειρήσεις του το Καστελόριζο μετά από αίτημα των Τούρκων, το οποίο η Συμμαχία έκανε σιωπηλά αποδεκτό και έτσι οι επιχειρήσεις θα γίνονται μέχρι τη Ρόδο. Αυτό κατήγγειλε η ...
... Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο όποιος έκανε λόγο για παραπληροφόρηση της συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ.
Η κ. Μπακογάννη σχολιάζοντας την χθεσινή συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής είπε ότι δεν ήταν  αρνητική για την Ελλάδα, καθώς δόθηκε ανάσα λίγων μερών ώστε η Άγκελα Μέρκελ να προχωρήσει σε επαφές για να  υπάρξει μια συμφωνία ισορροπημένη για την Ελλάδα. Τόνισε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή Πολιτική, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα πιο αποτελεσματικά.
Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να μετρηθούν και να επαναπατριστούν λέγοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλειστό χώρο και κάλεσε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί ενόψει των κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που θέλει να ανοίξει η Τουρκία.
Σε  ερώτηση εάν βλέπει λύση του Κυπριακού εκτίμησε πως υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες ενώ εκτίμησε πως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία δεν θα θέλει να κρατά 40 χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο είπε πως είναι αδιανόητο οι αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών να πηγαίνουν σε έναν υπουργό.
Είπε επίσης πως δεν είναι κακό ένας πολιτικός να βλέπει έναν εκδότη αρκεί  όπως είπε αυτό να γίνεται φανερά. Εκτίμησε πως το κόμμα είναι έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, απέφυγε να σχολιάσει την αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε Παρόν λέγοντας πως τέως αρχηγοί του κόμματος και τεως πρωθυπουργοί έχουν το ρόλο που τους αρμόζει. Παραδέχτηκε ότι η ΝΔ είχε μπατάρει σημειώνοντας πως το κόμμα εκπροσωπεί το κέντρο και την δεξιά. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών αλλά όπως είπε με άξια πρόσωπα.
Τι απαντά στη Ντόρα ο Πάνος Καμμένος
Την σταθερή βούληση του για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση όλων των κομμάτων της Βουλής, "που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα", εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.
«Έδειξα κατανόηση και δεν σχολίασα ότι ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δαβάκης υιοθέτησε τουρκικό έγγραφο στο ΝΑΤΟ, στο οποίο δεν έκανε καν αναφορά ο στρατιωτικός διοικητής του SHAPE. Δεν ανέμενα όμως ότι η κ. Μπακογιάννη, που έχει βαθιά γνώση των θεμάτων του ΝΑΤΟ, θα παραπληροφορείτο και θα αμφισβητούσε την ξεκάθαρη απόφαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του ΝΑΤΟ που ξεκαθαρίζει ότι περιοχές ενέργειας του SNMG2 είναι όλες οι περιοχές ροής προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Καστελόριζου. Όπως και πριν είμαστε στη διάθεση όλων των κομμάτων της Βουλής για συνεχή και αξιόπιστη ενημέρωση που είναι προτιμότερη από τα αμφιβόλου προελεύσεως μη επίσημα έγγραφα που δεν υιοθετούνται από τη Συμμαχία και διαρρέονται από μη φίλα προσκείμενα κέντρα», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Καμμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια: