Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Άγριο κράξιμο στον Βαξεβάνη μέσω twitter

Η ανόητη επίθεση του γνωστού Συριζαίου δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στον διακεκριμένο καθηγητή πολιτικών επιστημών του Yale, Στάθη Καλύβα, προκάλεσε ....... θύελλα αντιδράσεων στο twitter.


Όλα ξεκίνησαν από ένα δεικτικό σχόλιο του καθηγητή, στο twitter, που ο δημοσιογράφος θεώρησε ότι θίγει το ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Καλύβας έγραψε:


 

Στη συνέχεια ο Βαξεβάνης πήρε φωτιά και απείλησε τον καθηγητή πως θα ερευνήσει πώς πήρε την καθηγητική έδρα.

(Μάλλον θα έχει μπερδέψει το Yale με τα γραφεία κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που διορίζουν φίλους και συγγενείς).ενώ στη συνέχεια τον κατηγορεί ότι ξέπλενε ταγματασφαλίτες
Ο καθηγητής απάντησε χαρακτηρίζοντας υπόκοσμο τον ΒαξεβάνηΟι αντιδράσεις και η επίθεση του Βαξεβάνη, προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια από χρήστες του twitter
Ο Βαξεβάνης κλασικά "χρέωσε" όλα τα σχόλια σε τρολς της Συγγρού, και προκάλεσε επιπλέον αρνητικά σχόλια.


 

Αλλά, ας διαβάσουμε το βιογραφικό του καθηγητή κ.Στάθη Καλύβα


Ο Στάθης Ν. Καλύβας έχει από το 2003 την έδρα του καθηγητή πολιτικών επιστημών Arnold Wolfers στο πανεπιστήμιο Yale των ΗΠΑ, όπου επίσης διευθύνει το ερευνητικό πρόγραμμα Τάξη, Σύγκρουση και Βία (Order, Conflict, and Violence).
Έκανε τις βασικές του σπουδές στο πανεπιστήμιο Αθηνών (1986) και το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Σικάγο (1993) στις πολιτικές επιστήμες.
Εκτός από το Yale, έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Οχάιο (1993-94), της Νέας Υόρκης (1994-2000) και του Σικάγο (2000-03).

Έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής και υπότροφος των πανεπιστημίων Northwestern, Columbia, Witten/Herdecke, Juan March και των ινστιτούτων Max Planck και European University.
Έχει γράψει τα βιβλία The Logic of Violence in Civil War (Cambridge University Press, 2006) και The Rise of Christian Democracy in Europe (Cornell University Press, 1996). Είναι συγγραφέας και συνεπιμελητής του τόμου Order, Conflict, and Violence (Cambridge University Press, 2008) και περισσότερων από πενήντα επιστημονικών άρθρων σε πέντε γλώσσες.
Η τρέχουσα έρευνά του αφορά στις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική βία.
Το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Woodrow Wilson Award για το καλύτερο βιβλίο με θέμα την διακυβέρνηση, την πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις, το Luebbert Award για το καλύτερο βιβλίο στη συγκριτική πολιτική, το European Academy of Sociology Book Award, το Luebbert Award για το καλύτερο άρθρο στη συγκριτική πολιτική (τρεις φορές) και το Greenstone Award για το καλύτερο βιβλίο με θέμα την πολιτική και την ιστορία.

Η έρευνά του έχει χρηματοδοτηθεί από τα Harry Frank Guggenheim Foundation, United States Peace Institute, Folke Bernadotte Academy και το Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Το 2007 διετέλεσε υπότροφος του John Simon Guggenheim Memorial Foundation και το 2008 εκλέχθηκε μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: