Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η πίεση που δέχεται η Κυβέρνηση από τους δανειστές, οδηγεί σε εκλογές ...

Έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, τουλάχιστον στο αρχικό της στάδιο, στο Μαξίμου αλλά και στην Κουμουνδούρου κάνουν ...
... δεύτερες σκέψεις! Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται ανένδοτοι και έχουν απορρίψει το κυβερνητικό σχέδιο της Κυβέρνησης (στο ασφαλιστικό) …. εν συνόλω. 
Σκεφτείτε ότι η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση οφείλεται στις προτάσεις της Κυβέρνησης που απορρίφθηκαν συνολικά από το Κουαρτέτο,  μια και οι δανειστές απαιτούν σκληρότερα μέτρα, με κύριο άξονα την ανατροπή του σχεδίου της εθνικής σύνταξης, στην οποία έχει βασιστεί μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σκηνικό της σύγκρουσης οδηγεί πολλούς στην κυβέρνηση και στο κόμμα στην αναζήτηση πολιτικής διεξόδου και εναλλακτικής διαχείρισης του θέματος. 
Κάνουν λόγο μάλιστα για προκήρυξη εκλογών και ηρωική έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση. 
Σε μια προσπάθεια να περισωθεί, έστω και σε έναν ελάχιστο βαθμό, η συνέπεια προς τις προεκλογικές γραμμές του κόμματος, οι οποίες αναιρούνται καθημερινά και απειλούνται πλέον με ολοκληρωτική ακύρωση.
Στην Κουμουνδούρου, επίσης, πιστεύουν ότι η ανένδοτη στάση των δανειστών μπορεί να οφείλεται και σε παρασκηνιακή συνεννόηση Νέας Δημοκρατίας - Δανειστών, ώστε μέσω εκλογών να οδηγηθεί η χώρα ...«στην πλήρη επικράτηση των "γερμανικών" απαιτήσεων και σε μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, πλήρως υποταγμένη στον ... "γερμανικό άξονα"»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: