Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Και η «Καθημερινή» ειρωνεύεται τα "στρογγυλά" αποτελέσματα στη Νέα Δημοκρατία

Πριν λίγες μέρες δηλώναμε έκπληκτοι για την ακρίβεια (στα δεκαδικά) των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές της ...
....Νέας Δημοκρατίας [ Γιατί οι μηχανισμοί στη Συγγρού μπορεί να «νόθευσαν» τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ ] . Και πολλοί απόρησαν!
Κόκκινη κάρτα έβγαλε όμως και η «Καθημερινή»:
Πρώτον, για τον «εκμηδενισμό» λευκών και άκυρων, αν και ψήφισαν 400.000 και όπως μαθαίνω από αντιπροσώπους, φυσικά και υπήρξαν λευκά και άκυρα, αλλά … αποσιωπήθηκαν για άγνωστο λόγο!
Δεύτερον, εκφράζεται έκπληξη για το «στρογγυλό» αποτέλεσμα: «ουδείς υποψήφιος έχει δεύτερο δεκαδικό ψηφίο στο ποσοστό του» και υπονοεί ο συντάκτης (κάτι θα ξέρει), ότι χρησιμοποιήθηκαν … «τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα που συνέλεξε η Vodafone και η... συναίνεση των υποψηφίων»! Ευχόμαστε όλοι να «χρησιμοποιήθηκε» η συναίνεση των υποψηφίων και όχι η απολυταρχική αλαζονεία των μηχανισμών της βαθιάς Νέας Δημοκρατίας!

Διαβάστε το άρθρο της «Καθημερινής»: 

Χωρίς λευκά, άκυρα [ του Γιώργου Π. Τερζή] 

To εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. έχει ένα μοναδικό, παγκοσμίως ίσως, χαρακτηριστικό:
Αν και ψήφισαν περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι, στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν υπήρξε ούτε ένας που να επέλεξε το λευκό ή να έριξε άκυρο ψηφοδέλτιο!
Ακόμη και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν και υπήρξαν οι επίσημες ανακοινώσεις, κάποια από τα χειρόγραφα πρακτικά ψηφοφορίας δεν είχαν φτάσει (με fax, εννοείται) στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Ωστόσο, με τον κόσμο και τα ΜΜΕ να «πιέζουν» και τον κίνδυνο να καταστεί η Ν.Δ. περίγελος, χρησιμοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά αποτελέσματα που συνέλεξε η Vodafone και η... συναίνεση των υποψηφίων.
Αυτή απέδωσε ένα «στρογγυλό» αποτέλεσμα (ουδείς υποψήφιος έχει δεύτερο δεκαδικό ψηφίο στο ποσοστό του), ικανοποίηση από τους κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, ένα ποσοστό άνω του 20% για τον κ. Απ. Τζιτζικώστα, που βάση καταστατικού τον καθιστά ισόβιο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., αλλά, όπως ειπώθηκε, καθόλου λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: