Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Νύχτα αγωνίας στην Ανατολική Αττική.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στη Ανατολική Αττική, καθώς μαίνονται ανεξέλεγκτα φωτιές κατά μήκος του πύρινου μετώπου, μήκους 40 χλμ. από το Βαρνάβα και το Γραμματικό έως το Διόνυσο

[ Γράφημα: Τα πύρινα μέτωπα της Αττικής ].

Οι κάτοικοι των περιοχών εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, προκειμένου να γλιτώσουν από τα χειρότερα, αλλά και από την αποπνιχτική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτόδικων. Πληθώρα εστιών σε όλη τη χώρα, 65 νέες πυρκαγιές από το πρωί του Σαββάτου.





Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μετέβη στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ενημερώθηκα για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πύρινων μετώπων. Δίνεται μια μεγάλη, πολύ δύσκολη μάχη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα εναέρια μέσα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές, τους άνδρες και τις γυναίκες στις περιοχές που πλήττονται. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι η αυτοθυσία όλων όσων μάχονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Εκείνο που προέχει, η πρώτη προτεραιότητα, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι περίεργο να καίγεται μια περιοχή που έχει ήδη σπίτια και σχεδόν μηδαμινό οικιστικό ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα καίγεται και η Κάρυστος, που δεν ενδιαφέρεται να κτίσει ούτε και ο τελευταίος οικοπεδοφάγος, όπως και τα απομακρυσμένα δάση της Ζακύνθου. Εντυπωσιακό να μιλάς με κατοίκους περιοχών που έχουν καεί, όπως στη Σκόπελο φέτος, και να σου λένε ότι "τις φωτιές τις βάζουν αυτοί που θέλουν να κάψουν τα δάση μας, αφού καίνε δύσβατα μέρη, χωρίς πουθενά σπίτια". Αλήθεια, ποιος έχει βαλθεί να κάψει τα δάση μας επί ΝΔ; Ποιος έχει βαλθεί να βλάψει αυτό το κόμμα, βλάπτοντας ταυτόχρονα την Ελλάδα μας; Ποιος και με τι μέσα και με τι κάλυψη πάει σε νησιά ή στην Αττική και βάζει 10 μέτωπα οργανωμένα σε 1 ημέρα; Ποιος έλεγε μετά τις πυρκαγιές του 2007 ότι "πως είναι δυνατόν μετά από τόσες πυρκαγιές να είναι μπροστά πάλι η ΝΔ"; Ποιανού το σχέδιο και τότε και τώρα θα ξεμπρωστιασθεί;

socrates είπε...

Μεγάλες φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη από χθές στη Νότια Ευρώπη, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ δυνατών ανέμων:

14 στην Ισπανία (ανατολική ακτή)

6 στην Ιταλία (κυρίως στη Σαρδηνία)

1 στην Ελλάδα (Β.Α. Αττική)

2 στη Γαλλία (Μασσαλία και Κορσική)

Στην Ισπανία χθές κάηκαν τουλάχιστον 6 πυροσβέστες και πάνω από δέκα βρίσκονται στην εντατική.

Δύο οι νεκροί στην Ιταλία.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8169232.stm

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ νομιμοποίησε δεκάδες χιλιάδες αυθαίρετα στην Αττική το 2003;

Και ποια ήταν η Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τότε (και σήμερα κάνει την παρθένα);

Και ποιος ήταν πρωθυπουργός τότε (και σήμερα κάνει τη νυφίτσα);

Και ποιος ήταν ο Ράν ταν πλάν της παράταξης τότε και σήμερα (αλλά τώρα κάνει την πάπια);