Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΣΟΚ και ΝΟΘΕΙΑ:γιατί σε λίγο θα μας λένε ότι το Πασόκ είναι η παρθένα της γειτονιάς!!!

Επειδή οι χρήστες του ίντερνετ και των blogs στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι νεαρής ηλικίας, ας θυμίσουμε εμείς οι 35ριδες, που έχουμε ζήσει τη 10ετία του 1980, τις πραγματικές νοθείες ή νοθείες με "ενδείξεις". Μην ρωτήσετε πότε έγιναν. Δεν κυβερνούσε η Ν.Δ. την 10ετία του 1980...(κυβερνάει σήμερα θα πείτε;)

1985-εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Παραθέτω τα παρακάτω από το BHMAonline, μην μας πούνε και κακόπιστους:
"H - κατά τα φαινόμενα - ομαλή «συγκατοίκηση» στην εξουσία του K. Καραμανλή με την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, σε συνδυασμό με κάποιες σιβυλλικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, δημιουργεί την εντύπωση ότι η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανανεωνόταν για μία ακόμη πενταετία.

H ΝΔ σπεύδει μάλιστα να ανακοινώσει ότι τον προτείνει και, ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι το ίδιο θα κάνει και το κυβερνών κόμμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου αιφνιδιάζει. Σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠαΣοΚ στις 9 Μαρτίου εισηγείται την αναθεώρηση του Συντάγματος για την κατάργηση των υπερεξουσιών του ανώτατου άρχοντα και προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο τον 56χρονο αρεοπαγίτη Χρήστο Σαρτζετάκη, που έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του ως ανακριτού στην υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού προκαλούν πολιτικό σοκ. Ο K. Καραμανλής την επομένη παραιτείται από το υπόλοιπο της θητείας του και καθήκοντα προσωρινού Προέδρου αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Αλευράς. Με την πρόταση για τον Χρ. Σαρτζετάκη συμφωνεί και το KKE, ωστόσο, παρ' ότι τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την εκλογή του με την τρίτη ψηφοφορία, η διαδικασία εξελίσσεται σε θρίλερ με πολλά επεισόδια.

Στην πρώτη ψηφοφορία, στην οποία δεν συμμετέχουν οι βουλευτές της ΝΔ, ο Χρ. Σαρτζετάκης συγκεντρώνει 184 ψήφους, αλλά δύο λευκά ψηφοδέλτια που βρίσκονται στην κάλπη προκαλούν προβληματισμό στην πλειοψηφία. Στη δεύτερη ψηφοφορία το Προεδρείο της Βουλής μοιράζει έγχρωμα ψηφοδέλτια με το όνομα του υποψήφιου Προέδρου για να διακρίνονται από τα λευκά και να «εντοπίζονται» όσοι τα επιλέγουν(σ.σ: επίσης η αίθουσα της Βουλής γεμίζει με προβολείς, για να ενισχυθεί δήθεν η τηλεοπτική μετάδοση, αλλά στην ουσία για να φαίνονται καλύτερα οι φάκελοι). Στην αίθουσα επικρατεί πανδαιμόνιο διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση και ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Ελ. Καλογιάννης αρπάζει την κάλπη και τη μεταφέρει στα γραφεία του κόμματός του. Ο Χρ. Σαρτζετάκης ψηφίζεται αυτή τη φορά από 181 βουλευτές, αριθμός που στην τρίτη και τελική ψηφοφορία μειώνεται στο απολύτως οριακό 180. Το γεγονός όμως ότι στην ψηφοφορία αυτή μετείχε και ο ασκών χρέη προσωρινού Προέδρου I. Αλευράς προκαλεί νέες, έντονες αμφισβητήσεις από την αντιπολίτευση, για το αν είχε το δικαίωμα ψήφου, ενώ η όλη εξέλιξη οδηγεί την κυβερνητική πλειοψηφία στην απόφαση να καταργήσει τη μυστικότητα της ψηφοφορίας στην αναθεώρηση του Συντάγματος που επακολούθησε. "

1985-βουλευτικές εκλογές. Παιδί τότε, ακόμη θυμάμαι τις φωνές για κάτι περίεργο που έγινε τότε, για τα κομπιούτερ που "τρελάθηκαν". Το ΠΑΣΟΚ επανεκλέγεται, χάνοντας 3 μονάδες από το 1981, η ΝΔ έχει ανέβει άλλες 4, αλλά....κάτι περίεργο συνέβη.

2000-βουλευτικές εκλογές. Πρόσφατα τα γεγονότα, αλλά τα ξεχάσαμε κιόλας. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει με διαφορά 1,05% την Ν.Δ., που κατά τα exit polls έβγαινε νικήτρια. Λίγο αργότερα θα αποκαλυφθούν κασέτες με συνομιλίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ με στελέχη ομογενειακών ρωσσοποντιακών οργανώσεων, όπου γίνεται φανερή η συναλλαγή μεταξύ τους, με μεταφορές όχι μόνο ομογενών, αλλά και αλλοδαπών, ουκρανών και ρώσων για να ψηφίσουν στην Ελλάδα, με ελληνικά διαβατήρια που είχαν παρανόμως αποκτήσει.

Το κορυφαίο αυτό σκάνδαλο, το θυμάται κανείς σήμερα; Ούτε καν η ηγεσία της Ν.Δ. δεν διεκδίκησε το αυτονόητο, την προσφυγή στη δικαιοσύνη, κι όχι μόνο αυτό, αλλά απέπεμψε μετά από λίγο τον Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε κάνει τις αποκαλύψεις από το κανάλι του.

1961- ο μύθος των "Βίας και νοθείας" εκλογών. Η επίσημη δικαστική έρευνα έδειξε ότι οι διπλοεγγεγραμένοι ή οι διπλοψηφήσαντες αφορούσαν έναν αριθμό ο οποίος δεν ξεπερνούσε τους 600 (χοντρικά). Εδώ μιλάμε για όργιο παραπληροφόρησης που γίνεται τόσα χρόνια από την λεγόμενη "δημοκρατική παράταξη". Με το αποτέλεσμα των εκλογών του 1961 να είναι υπέρ της ΕΡΕ με διαφορά 7,2% από την Ένωση Κέντρου, κάποιοι μιλάνε τόσα χρόνια για βία και νοθεία. Με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2000 να είναι υπέρ του ΠΑΣΟΚ με μόλις 1,05, τί έπρεπε να κάνει η Ν.Δ.; Τελικά, έκανε υπομονή.

Αυτά τα ολίγα, για να μην μας περνάνε για...λαλάκες.

Φυσικά, σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, δεν υπήρχαν τότε ούτε blogs, ούτε Ευαγγελάτος, ούτε Άλτερ, ούτε press-gr, ούτε...Καχριμάκης, για να το παίζουν Ηρακλειδείς της δημοκρατίας...


Μην ξεχνάμε και τις εσωκομματικές νοθείες που τις έχουν παραδεχθεί και μόνοι τους:

«στο Πολιτικό Συμβούλιο της 4ης Οκτωβρίου 2007 ο Αθανασάκης είπε προς την Τόνια Αντωνίου (παλιά Πρόεδρο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ):

«Σταμάτα Τόνια. Στη νεολαία πρώτα βγάζατε τα αποτελέσματα και μετά βάζατε τα ψηφοδέλτια στην κάλπη»

ενώ ο Παπουτσής πρόσθεσε για να μας δώσει μια ιδέα των μελών του ΠΑΣΟΚ:

«Τόνια, στα συνέδρια που έλεγχε ο Σημίτης είχαν χαθεί οι μπανάνες από την Αθήνα, γιατί τις είχαν φάει τα μέλη-μαϊμούδες»
»

Διαβάστε περισσότερα εδώ για το τι έγινε το 2004 και το Νοέμβριο του 2007 στις εσωκομματικές του εκλογές...

Αλλά είπαμε... το θέμα ήταν μούφα και γι' αυτό πήγε για απόσυρση πριν καλά-καλά καταλάβουμε τι ακριβώς κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ...
δεξί εξτρέμ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό,
μόνο που δε λέτε κουβέντα για τις μονταρισμένες φωτογραφίες που έβγαλε ο Λαλιώτης με τις ευλογίες του Κόκαλη στα υπόγεια των Ανατολικογερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών για να μη βγει η ΝΔ το 1985. Νόθευση της εκλογικής ετυμηγορίας είναι και αυτό. Όχι πως ο Μητσοτάκης είναι άγγελος αλλά μια και μιλάυε για το κόμμα του λαού το Πασόκ(θου Κύριε)