Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Ειδική ομάδα κατά των ηλεκρονικών φημών συνέστησε ο Ομπάμα.


Ειδική ομάδα για την «αντιμετώπιση φημών που διαδίδονται στο Διαδίκτυο» συνέστησε ο Ομπάμα. Και στην Ελλάδα έχουμε δει κατά καιρούς να κατακλύζουν τις οθόνες μας, φήμες και συκοφαντίες που στοχοποιούν ως συνήθως «ευάλωτους» πολιτικούς αντιπάλους (λόγω της εξουσίας που κατέχουν, άρα αν «αντιμιλήσουν» είναι φασίστες) ή «εύκολους στόχους». Τις περισσότερες φορές η στοχοποίηση είναι αδικαιολόγητη και λυσσαλέα, περιέχει δηλαδή η δήθεν οργισμένη υπερέντασή της, την αυτοκατάργηση του καταγγελτικού περιεχομένου της και πολλές φορές αναδεικνύει την υστερία και το φανατισμό των καταγγελόντων αλλά και ξεσκεπάζει τα πολιτικάντικα κέντρα που κρύβονται πίσω από την «δήθεν- δημοσιογραφία των πολιτών»! Αρκετές φορές παραπονέθηκαν στο παρελθόν, ο Βύρων Πολύδωρας και η Μαρριέτα Γιαννάκου για τις απαράδεκτες και μανιώδεις επιθέσεις που δέχονταν λόγω της θέσης κυρίως που κατείχαν. Και οι δυό τους στοχοποιήθηκαν από «διαδυκτιακές ομάδες» που συνήθως έπρεπε απλώς να αποδεικνύουν το ρόλο τους και να εφευρίσκουν διάφορα λογύδρια μιας υποτίθεται «δημοκρατικής» λογοδοσίας και αχαχούχα απαξίωσης.
Λυσσαλέα επίθεση δέχεται και αυτή την περίοδο ο Μπάρακ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, με απαράδεκτα βίντεο που αφορούν το χρώμα τους, την καταγωγή τους και αμφισβητούν την πραγματική τους θρησκεία αλλά και τον πατριωτισμό τους. Για την αντιμετώπιση αυτής της ηλεκτρονικής επίθεσης ο Ομπάμα συνέστησε ειδική ομάδα που θα απαξιώνει και θα αποδομεί τα μηνύματα των συγκεκριμένων επιθέσεων και των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων που θα εμφανίζονται στο ίντερνετ.
Άλλωστε, ανάλογα επικριτικά δημοσιεύματα που αμφισβητούν την πενταετή αιχμαλωσία του Μακέιν στο Βιετνάμ, σπιλώνουν και τα «ηρωικά διαπιστευτήρια» του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή της Αριζόνα. Οι δύο αντίπαλοι παρουσιάζονται αλληλέγγυοι απέναντι σε τέτοιου είδους επιθέσεις, καθώς ο Ομπάμα επανέλαβε τον σεβασμό που τρέφει για τη στρατιωτική θητεία του Μακέιν.
Διαβάστε και στην Καθημερινή

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είναι μία ακόμα κίνηση συκοφάντησης του διαδικτύου τνω ελεύθερων σκέψεων, του διαδικτύου που τρομάζει με την άναρχη σύλληψή του και όλα στο νόμα της συκοφαντίας ή της τσοντας. Σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας αποδέικνυε ότι τα παιδιά μας βλέπουν μόνο τσόντα στο διακίκτυο κι εθίζονται.