Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

εγκλωβισμένος ο Παπανδρέου στη δίνη προηγούμενων δεκαετιών.

Ο Παπανδρέου εγκλωβισμένος ανάμεσα στις πιέσεις παλαιοκομματικών και καρεκλοκένταυρων, δίνει την εικόνα αρχηγού που ισορροπεί στη δίνη προηγούμενων δεκαετιών. Δίνει προς τα έξω την εικόνα που θέλουν οι εκβιαστές του πασόκ.
Αυτοί τον θέλουν ….τσαμπουκά, αναγκάζοντάς τον να λέει παπάρες όπου πάει.
Έτσι βλέπουμε να τάζει ότι θα ξαναφέρει τη δημοκρατία στην Ελλάδα που τη χάσαμε την έρμη από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να κάμει πρωθυπουργό τον Καραμανλή. Θα φέρει πίσω την αξιοκρατία που είχαμε επί πασόκ Θα εξαφανίσει τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία που έφερε η Επάρατη Δεξιά στον τόπο μας.
Θα αναβαθμίσει την υποβαθμισμένη μας παιδεία και θα σώσει το περιβάλλον βρίσκοντας και το φάρμακο του AIDS.
Όλα αυτά διανθισμένα με ύβρεις και πασπαλισμένα με πολύ γραφικότητα. Ναι ο πρόεδρος Γιώργος κοντεύει να γίνει γραφικός, ξεπερασμένος και βαρετός με το ύφος που έχει αποκτήσει και το υβρεολόγιο που διαθέτει η πολιτική του ατζέντα, αφού δεν του ταιριάζει, δεν του αρμόζει, ως νέος πολιτικός και δεν του φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με οξύτητα, «φτάνει πια», αμέτρητα «εγώ θα κάμω» και κατηγορίες του τύπου «οι αντίπαλοί μου είναι σπείρα που ήρθε για να μας κλέψει» δεν αλλάζουν οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων και δεν ανατρέπεται η κοινωνική δυναμική της Κυβέρνησης, αντίθετα ενισχύεται. Το πρόβλημα έτσι δεν το έχει ο Καραμανλής αλλά οι επικοινωνιολόγοι του Παπανδρέου που μοιάζουν να μη λαμβάνουν καθόλου υπόψιν το παρελθόν του πασόκ και την πολιτική που ακολούθησε στα διάφορα κοινωνικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: