Δευτέρα 11 Ιουνίου 2007

έθαψαν τα ΜΜΕ την ομιλία Παπανδρέου στους βιομήχανους Βορείου Ελλάδος.

Στις 5 Ιουνίου μίλησε ο πρόεδρος του πασόκ στη Θεσσαλονίκη, στους βιομήχανους Βορείου Ελλάδος και σε εκπροσώπους του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος έγλειψε κυριολεκτικά τους βιομήχανους. Τους επαίνεσε, τους κολάκεψε, τους υποσχέθηκε, τους είπε ότι είναι αδικημένοι από το ελληνικό κράτος και ότι είναι θύματα της γραφειοκρατίας και της σκληρής φορολογίας(εδώ πήγαν περίπατο τα περί σοσιαλιστικής ανακατανομής πλούτου και τα περί "έχοντα και κατέχοντα":καραμέλα του προέδρου σε λαϊκές συνάξεις που τονώνουν τη μνήμη των φίλων του προέδρου στα πεπραγμένα της επάρατης και τρισκατάρατης δεξιάς).

Τέτοιο λόγο ομολογουμένως δεν είχαν ποτέ ξανακούσει οι εμβρόντητοι βιομήχανοι. Ποτέ ξανά δεν έχουν υποστεί τέτοιο γλύψιμο. Είπε ελάχιστα για το .....κοινωνικό σουηδικό κράτος που ονειρεύεται και για την περίφημη κοινωνική δικαιοσύνη που διακατέχει....υποτίθεται, εξαπανέκαθεν το πασόκ!

Όταν τους μίλησε δε, για την αναγκαιότητα των ιδιωτικών ΑΕΙ και τη συνεργασία πανεπιστημίων, έρευνας και επιχειρήσεων, μερικοί βιομήχανοι άρχισαν να γελούν μεταξύ τους....τώρα πλάκα μας κάνει σκέφτηκαν!

Το λογαριασμό ο πρόεδρος τον εισέπραξε στο χειροκρότημα.....χλιαρό και αδύναμο, γιατί κατάλαβαν ότι σε άλλο ακροατήριο θα τα έλεγε διαφορετικά και σε ακροατήριο οπαδών......ακριβώς τα αντίθετα.

Για τις παροχές του προέδρου, στους βιομήχανους, το "σοσιαλιστικό" καρτέλ της ενημέρωσης, φυσικά δεν είπε κουβέντα, γιατί έτσι θα πληγώνονταν το λαϊκό image του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: