Κυριακή 22 Απριλίου 2007

Εντάξει, τα αβάπτιστα παιδιά να περάσουν στον Παράδεισο, αποφάσισε η επιτροπή του Βατικανού (μέχρι σήμερα βρίσκονταν στον αιώνιο σκουπιδοτενεκέ)

Ο πάπας επιτέλους επέτρεψε στα αβάπτιστα παιδιά να περάσουν στον Παράδεισο. Χιλιάδες χρόνια τώρα περίμεναν οι αθώες ψυχούλες τους μέσα σε ένα κενό χώρο μεταξύ κόλασης και παράδεισου. Ένα τεράστιο σκουπιδοτενεκέ όπυ όμως περιέργως δεν μπορούσαν να τους κάμουν delete.


Αυτό από τους θεολόγους του Βατικανού θεωρήθηκε κενό του Χριστιανισμού. Αλλά τώρα βρήκαν τρόπο και δρόμο για την την εξάλειψη του προβλήματος.

Αιώνες τώρα το Βατικανό προσπαθούσε να ξεφύγει από μεσαιωνικές προκαταλήψεις που δεν άφηναν τα αβάπτιστα να διαβούν την πόρτα του Αγίου Πέτρου. Τώρα όμως βλέπυν ότι κακώς δεν πέρασαν ακόμα στον παράδεισο. Ξαφνικά πέρασαν στο οπτικό πεδίο του Αγίου Πέτρου οι πιο αθώες ψυχούλες του πλανήτη.


Την Παρασκευή που μας πέρασε ανετράπη η για αιώνες ρωμαϊκή καθολική παραδοσιακή πεποίθηση ότι οι ψυχές των μωρών καταδικάζονται στο αιώνιο κενό, μια θέση που δεν είναι ούτε ουρανός ούτε κόλαση. Το κενό δεν είναι δυσάρεστο, αλλά δεν είναι ένα κάθισμα δίπλα στο Θεό.

Σύμφωνα με το καθολικό δόγμα, όλοι οι άνθρωποι μολύνονται από την αρχική αμαρτία, ας όψεται ο Αδάμ και το βάπτισμα αφαιρεί την πρωτόπλαστη αμαρτία και δίνει εισιτήριο για τη σωτηρία. Η ιδέα του κενού θεωρήθηκε μόλις την Παρασκευή ότι δεν αρμόζει σε ένα φιλεύσπλαχνο Θεό.


Η διεθνής θεολογική Επιτροπή του Βατικανού εξέδωσε τα συμπεράσματά της — με την έγκριση του παπά Benedict XVI — σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την καθολική υπηρεσία ειδήσεων. Η επιτροπή είναι συμβουλευτική, αλλά επικυρώθηκε με την υπογραφή του πάπα. Το κενό, σύμφωνα με την επιτροπή "απεικονίζει μια αδικαιολόγητα περιοριστική άποψη της σωτηρίας, υπάρχουν σοβαροί θεολογικοί και λειτουργικοί λόγοι για την ελπίδα να σωθούν τα νήπια και να κληρονομήσουν την αιώνια ευτυχία. Αν και αυτό δεν είναι "σίγουρη γνώση," έρχεται στα πλαίσια μιας αγάπης και ακριβώς ενός Θεού που "θέλει όλα τα ανθρώπινα όντα να σωθούν."


Νομίζω ότι η Ελληνική Εκκλησία καταδικάζει και αυτή τα αβάπτιστα νήπια σε ένα αντίστοιχο κενό και τα τιμωρεί με «ακηδεία», δεν τα κηδεύει δηλαδή. Πρέπει και εδώ να δουν το θέμα πιο ζεστά.


latimes

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

nai. alla apo poia hlikia kai meta?
einia periergo pantws. Htan ena apo ta pio egaphmena tous epixeirhmata kata ths ektrwshs, den htan?