Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

210 εκατομμύρια ευρώ χρωστά η Νέα Δημοκρατία! Life Sucks!

Να νοικοκυρέψει τα άθλια οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης που κατάρτισε ένα εσωτερικό μνημόνιο, στα πλαίσια της...


οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος, μια προσπάθεια που αναπόφευκτα θα αναδείξει και ευθύνες των προηγούμενων ηγεσιών και θα δοκιμάσει πολλές αντοχές και σχέσεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το σχέδιο Μητσοτάκη για την οικονομική εξυγίανση και οικονομική αυτοτέλεια της Ν.Δ. αναμένεται να παρουσιαστεί το πρωί της Πέμπτης, παραμονή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, στα γραφεία του κόμματος. 

Τα χρέη της προσεγγίζουν τα 210 εκατ. ευρώ και εδώ και μέρες ο κ. Μητσοτάκης έχει στη διάθεσή του το πόρισμα του ελέγχου που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές, το οποίο όμως δεν θα δώσει στη δημοσιότητα, καθώς μια τέτοια ενέργεια ίσως ανοίξει μεγάλο μέτωπο με τους προκατόχους του, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, το ύψος των χρεών της Ν.Δ. προσεγγίζει τα 210 εκατ. Από αυτά:

  • τα 197 εκατ. αφορούν χρέη στις τράπεζες,
  • 5 εκατ. για τα ενοίκια της Συγγρού,
  • ενώ υπάρχουν και οφειλές σε προμηθευτές.
  • Επίσης υπάρχει και το κονδύλι που απαιτείται για την κάλυψη της μισθοδοσίας περίπου έξι μηνών του προσωπικού, 
  • ενώ χρειάζεται και μεγάλο ποσό για τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν σε όσους απολυθούν ή έχουν ήδη απολυθεί.

Προ ημερών απολύθηκαν έξι υπάλληλοι από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας και πάρα πολλοί από το κόμμα, ενώ περίπου 90 μετακλητοί υπάλληλοι εγκατέλειψαν τα γραφεία της Ν.Δ. Εξάλλου ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι το κόμμα μπορεί να λειτουργεί με μόλις 80-100 άτομα, ώστε να περιορίσει στο ελάχιστο τα λειτουργικά έξοδα των 8 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Στα πλαίσια της μείωσης των λειτουργικών εξόδων, ο Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μετακομίσει από τη Λεωφόρο Συγγρού, αμέσως μετά το συνέδριο του κόμματος. Για το κτίριο επί της Συγγρού, όπου σήμερα στεγάζει τα γραφεία της ΝΔ, πληρώνει ενοίκιο 90.000 ευρώ τον μήνα, ενώ για το νέο κτίριο στην οδό Πειραιώς στα όρια του δήμου Μοσχάτου (εκεί όπου ήταν παλαιά τα κτίρια της εταιρείας JVC) το μίσθωμα θα είναι 9.800 ευρώ.

Μόνο από τη μετακόμιση από τα γραφεία της Συγγρού θα γλιτώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Το μείζον για τον ίδιο είναι και η οικονομική εξόρμηση του κόμματος και ο Κυρ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει ο νόμος για απευθείας χρηματοδότηση του κόμματος από τους πολίτες.

Για να αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό πρόβλημα του κόμματος, θα καλέσει τους φίλους του κόμματος να συνεισφέρουν είτε μεγάλα ποσά, πάνω από 20.000 ευρώ (όπου πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους), είτε κάτω από αυτό το ποσό με τη συγκρότηση ενός Crowd Funding.
«Το νοικοκύρεμα ξεκινάει από το σπίτι μας, πριν αρχίσει το νοικοκύρεμα του κράτους» λένε.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: