Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Προπόνηση σε χρόνο ρεκόρ

Είναι σημαντικό να υπάρχει μυϊκή ισορροπία στο σώμα σου. Γι’ αυτό η ομάδα του Men's Health σχεδίασε ένα ...
... πρόγραμμα, κατάλληλο για κάθε άντρα.
Καθίσματα με Αλμα

 Τοποθέτησε τις παλάμες πίσω από το κεφάλι και τράβα αγκώνες και ώμους προς τα πίσω.


 Λύγισε τα γόνατα, για να κατεβάσεις το σώμα σου.


 Κάνε ένα εκρηκτικό άλμα όσο πιο ψηλά μπορείς.
 Οταν προσγειωθείς, κάνε αμέσως κάθισμα και μετά πάλι άλμα.

Κάνε Σούπερ Κάθισμα
Το κάθισμα είναι από τις πιο δύσκολες, αλλά σημαντικές, ασκήσεις. Αν θέλεις να αυξήσεις το βαθμό δυσκολίας της, κατέβασε το σώμα σου πιο χαμηλά. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνεις τα πόδια σου και αυξάνεις την καύση του λίπους.

Πήδα ψηλά
Φαντάσου ότι σπρώχνεις το πάτωμα μακριά από το σώμα σου.

Καθίσματα με Ελβετική Μπάλα
Παρέμβαλε μεταξύ της πλάτης σου και του τοίχου μια ελβετική μπάλα και ρίξε το βάρος σου στην μπάλα. Σταθεροποίησε τα πόδια σε απόσταση μισού μέτρου από τον τοίχο. Λύγισε τα γόνατα -για να χαμηλώσεις τον κορμό σου- μέχρι οι μηροί να έρθουν παράλληλα προς το πάτωμα. Η πλάτη πρέπει να ακουμπά συνεχώς την μπάλα.

Οπίσθιες Προβολές με Πιέσεις Ωμων και Πλάγια Κίνηση
Αρχικά, στάσου όρθιος και πάτα με τις φτέρνες πάνω σε πλάκες γυμναστικής (όσο πιο ψηλά τις σηκώσεις τόσο πιο αποτελεσματικά δουλεύεις τους τετρακέφαλους). Στη συνέχεια, σπρώξε  τους γοφούς προς τα πίσω και λύγισε τα γόνατα, για να χαμηλώσεις το σώμα σου όσο περισσότερο μπορείς.

Βουλγαρικά Καθίσματα

Κρατώντας μια μπάρα στους ώμους σου με το κουντεπιέ του πίσω ποδιού πάνω στον πάγκο. Από εκείνη τη θέση, λύγισε 90° το μπροστινό πόδι μέχρι το πίσω γόνατο να φτάσει πολύ κοντά στο πάτωμα.
Πλάγιες Προβολές με Αλτήρες
Στάσου όρθιος κρατώντας δύο αλτήρες στο πλάι, με τις παλάμες στραμμένες προς τον κορμό. Σήκωσε το αριστερό πόδι και κάνε ένα πλάγιο βήμα προς τα αριστερά, ώστε οι γοφοί να έρθουν προς τα πίσω, και χαμήλωσε το σώμα λυγίζοντας το αριστερό γόνατο. Μείνε λίγο σε αυτήν τη θέση κι επίστρεψε γρήγορα στην αρχική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: