Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ρώσοι τουρίστες αναζητούν προορισμούς, εκτός Τουρκίας. Ελάτε στην Ελλάδα, βρε κουτά!

Οι περισσότεροι Ρώσοι στηρίζουν την απαγόρευση να κάνουν διακοπές στην Τουρκία, γράφει το BBC. Θεωρούν την απαγόρευση ως το πλέον κατάλληλο αντίποινο για την...
... κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τους Τούρκους, την οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «πισώπλατη μαχαιριά».
Η Τουρκία είναι ο δεύτερος δημοφιλής προορισμός που απαγορεύθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Πρώτα σταμάτησαν στις αρχές Νοεμβρίου, οι πτήσεις προς την Αίγυπτο, μετά από την τρομοκρατική επίθεση στο ρώσικο αεροπλάνο, γεμάτο με Ρώσους τουρίστες, που πετούσε πάνω από το Σινά. 
«Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από τις παραλίες, την θάλασσα και τα πακέτα διακοπών. Οι Ρώσοι δεν βλέπουν πια με τα ίδια μάτια την Τουρκία», είπε ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, δημοσιογράφος με επιρροή στην ρωσική κρατική τηλεόραση. 
 Πέρυσι, η Τουρκία ήταν η κορυφαία επιλογή με μεγάλη διαφορά για τους Ρώσους - προσέλκυσε 3.200.000 τουρίστες, έναντι 2,6 εκατομμυρίων που ταξίδεψαν στην Αίγυπτο. 
Όταν οι παραλίες της Αιγύπτου έγιναν απροσπέλαστες, πολλοί Ρώσοι κατευθύνθηκαν προς τις τουρκικές ακτές. 
Ο κόσμος στη Ρωσία στηρίζει την απαγόρευση. «Νομίζω ότι είναι η σωστή απάντηση. Η Τουρκία έδειξε ότι είναι προδότης», είπε στο BBC ο Αντρέι, κάνοντας διάλειμμα από τη δουλειά για ένα τσιγάρο, έξω στο χιόνι. «Σύμφωνα με τις ειδήσεις, συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος, έτσι δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές να πας εκεί», πρόσθεσε. 
Ευκαιρία λοιπόν να αρπάξει η Ελλάδα ένα μεγάλο πακέτο Ρώσων, μετά από τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ακυρώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: