Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Ποιός είναι ο 33χρονος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης -Στο προσκήνιο η νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι ο 33χρονος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανήκει στη νέα γενιά των στελεχών της ...

αξιωματικής αντιπολίτευσης και έλαβε το χρίσμα από την ηγεσία για να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου πολίτη της πρωτεύουσας, ακολουθώντας τα χνάρια του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης είχε πάρει το «βάπτισμα» ως υποψήφιος δήμαρχος το 2006 με τη στήριξη του Συνασπισμού. 
Ο νεαρός οικονομολόγος, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2012, έχει καταγωγή από τη Νίσυρο, σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και συνεχίζοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νέα Υόρκη είναι πια υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει τον αέρα του κοσμοπολίτη οικονομολόγου. 

Γνωρίζοντας τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης από πρώτο χέρι, καθώς είχε υπάρξει και εισηγητής σε σεμινάρια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους «συντρόφους», ο νεαρός οικονομολόγος αποτελεί τη σκιά του προέδρου. 
Έχει δώσει συνεντεύξεις σε διεθνή δίκτυα και εφημερίδες σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, ενώ από τη θέση του συντονιστή του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού, ο νεαρός πολιτικός ξέρει από πρώτο χέρι τι θέλει ο πρόεδρός του - και κυρίως σε ποιους θέλει να μιλήσει. 


Όσον αφορά την επιλογή της Ρένας Δούρου για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής, η πρόταση της έγινε ενώ εκείνη βρισκόταν στο Στρασβούργο.
 Η κ. Δουρού -από ταπρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου- είναι η υπεύθυνη των διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και μιλά άριστα τέσσερις ξένες γλώσσες, αγγλικά , γαλλικά , ιταλικά, τουρκικά. Αριστούχος της Παιδαγωγικής, σπούδασε Οικονομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έσεν στον σκληρό πυρήνα της πολιτικής, όπως είναι οι σύγχρονες σπουδές της Κυβερνητικής. 
Κάπως έτσι έχει χτιστεί η δυνατή εικόνα της «σκληρής» Ρένας, η οποία διατηρεί εξαιρετικά καλή σχέση με την τηλεόραση, αν και η ίδια προτιμά αντί να εμπλέκεται σε προσωπικές συγκρούσεις να απαντά με άρθρα και επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: