Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ποιά είναι η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Αττικής

Προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την Περιφέρεια Αττικής, η υποψηφιότητά της Ρένας Δούρου. Υπεύθυνη μέχρι σήμερα του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και ...


στενή φίλη και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτικές Επιστήμες, ενώ μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά. 
Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχθηκε και τα τέσσερα έτη της φοίτησής της στο Διοικητικό συμβούλιο της σχολής. Οργανωμένη στην Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995, υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας. 
Έχει δραστηριοποιηθεί σε κινήματα και Μ.Κ.Ο., είναι επικεφαλής της τάσης Πλατφόρμα 2010 και συγγραφέας του βιβλίου “Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (2007), η κ.Δούρου από τα έμπειρα πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι έχει το κύρος, τη γνώση και την ικανότητα να αντιπαρατεθεί με τον κ.Σγουρό αλλά και τις άλλες υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Αττικής. 
Αυτή την εποχή δουλεύει ένα νέο βιβλίο με αντικείμενο τη ζωή και τη δράση του Μανώλη Γλέζου.

Βιογραφικό:
Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και κατοικεί στο Αιγάλεω. 
Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. 
Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. 
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. 
Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο τύπο. 
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τη διεθνή πραγματικότητα.
Οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995. Από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ μετείχε στο κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. 
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Β’ Αθήνας τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.
 Είναι συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής. 
Στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: