Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009

H παραίτηση Αβραμόπουλου ενδέχεται να οδηγήσει σε πρόεδρο την πρώτη Κυριακή.

Η παραίτηση Αβραμόπουλου μάλλον διευκολύνει τη Ντόρα. Αυτό θα φανεί κυρίως όταν οι Νεοδημοκράτες που στήριξαν Αβραμόπουλο αρχίζουν να παίρνουν θέση απέναντι στους τρεις (πλέον) υποψήφιους. Εάν παραιτηθεί και ο Ψωμιάδης διευκολύνεται ακόμα περισσότερο η διαδικασία. Όπως ήταν φυσικό ο ίδιος ο Αβραμόπουλος δεν πήρε θέση υπέρ κάποιου διεκδικητή. Η επιστολή που έστειλε απευθύνεται προσωπικά σε κάθε υποστηρικτή του, απελευθερώνοντάς τους να επιλέξουν «με γνώμονα τη συνείδησή τους και τα δικά τους κριτήρια»:

«Θέλω με όλη μου την καρδιά να σ΄ ευχαριστήσω για την τιμητική, στο πρόσωπό μου στήριξη της υποψηφιότητάς μου για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Θέλω να γνωρίζεις, ότι αυτή η σχέση τιμής, μας σφραγίζει και μας δένει με ισχυρούς δεσμούς φιλίας.
Ωστόσο, κάτω από τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τα οποία περιγράφονται στη δήλωση που επισυνάπτεται, θεωρώ, ότι η υποψηφιότητά μου, δεν ανταποκρίνεται στους σκοπούς που έχουμε θέσει.
Μετά την ανακοίνωση, που θα γίνει σε λίγο, είσαι ελεύθερος να κάνεις την όποια επιλογή σου, με γνώμονα τη συνείδησή σου και τα δικά σου κριτήρια.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την παράταξή μας. Και αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, που στις τάξεις της, βρίσκονται και αγωνίζονται πολίτες της δικής σου αξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: