Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Καίγεται η Εύβοια! Η "πράσινη ανάπτυξη" κήρυξε σιωπητήριο!

Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Εύβοια και ο Χρυσοχοΐδης διορίζει!
Η οικολόγα "Καθημερινή" δεν το ανέφερε καθόλου! Πεταχτή αναφορά στο in.gr. Κανένα κανάλι δεν παρίσταται! Δεν θέλουν να μάθει ο ελληνικός λαός!

Προβλέπεται πολύ δύσκολη νύχτα, λόγω του "στρατηγού άνεμου"!

Έπεσε αμέσως βέβαια σιωπητήριο γενικό απ' τα γνωστά πράσινα ΜΜΕ! Πουθενά και οι λαλίστατοι πρασινοφροροί των blogs! Κουβέντα για ευθύνες υπουργών! Κουβέντα για ευθύνη του πρωθυπουργού!

Πουθενά οι δημοσιογράφοι να παρουσιάζουν εικόνες χάους και φρίκης!
Πουθενά λοιδωρίες για αδυναμία πυρόσβεσης λόγω των δυνατών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής.
Και μιλάμε για μια εποχή που δεν υπάρχει ούτε μια άλλη φωτιά στην Ελλάδα !!
Ετσι διαμορφώνονται συνειδήσεις..
Ετσι κερδίζονται εκλογές...
Γιατί ο κόσμος θυμάται ότι η ΝΔ έκαψε την Εύβοια!!
Ότι 10 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, την έκαψε το ΠΑΣΟΚ, δεν θα το μάθει ποτέ κανένας....!

Άντε περαστικά μας!!

4 σχόλια:

exastal είπε...

Μόλις πριν από λίγο εδέησε η οικολόγα "Καθημερινή" και ανάρτησε την είδηση! :

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Β. Εύβοια
Μεταφορά 450 Γάλλων τουριστών στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Με ασφάλεια και συνοδεία του λιμενικού, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών, αποβιβάστηκαν στον Άγιο Κωνσταντίνο 460 Γάλλοι τουρίστες που μεταφέρθηκαν από το ξενοδοχείο «Μεντιτερανέ», όπου διέμεναν στη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς το μεσημέρι.

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο έχοντας δημιουργήσει μέτωπο που ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα και βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, στα Λουτρά Γιάλτρων και τα Γιάλτρα. Πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς, η οποία κατακαίει ένα από τα ωραιότερα πευκοδάση της χώρας. Μάλιστα χρειάστηκε να εκκενωθούν και ορισμένες παραλιακές περιοχές κοντά στα Γιάλτρα.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών -πνέουν άνεμοι 7 ως 8 μποφόρ- με δυσκολίες γίνεται η μεταφορά πυροσβεστών, αφού έχει η διακοπεί η πορθμιακή γραμμή Αρκίτσα -Αιδηψός. Έτσι, με έκτακτο δρομολόγιο φεριμπότ στις 6 το απόγευμα και στις 8.30 το βράδυ μεταφέρθηκαν 35 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, προερχόμενοι από Αθήνα και Θεσσαλία.

Μετά τις 8 το βράδυ οι άνεμοι παρουσίασαν ύφεση και η πυροσβεστική εκτιμά ότι κατά την διάρκεια της νύχτας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την φωτιά.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 78 άτομα πεζοπόρα τμήματα ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου έκαναν ρίψεις νερού 8 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Ανώνυμος είπε...

Και σεισμός 8 ρίχτερ να γίνει επί πασόκ τα κανάλια δεν θα λένε πόσα κτίρια κατέρευσαν αλλά πόσα κτίρια δεν κατέρευσαν, λόγω του Γιωργάκη βέβαια, τί άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Που είστε βρε λαλίστατοι υποστηρικτές της φύσης και του πρασίνου πασόκοι;

Ανώνυμος είπε...

Η φωτιά σταπόδειξη ότι οι υποψήφιοι για πρόεδροι της ΝΔ δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα των πασοκικών ΜΜΕ και να μιλούν για 5,5 χαμένα χρόνια. Απαξ και πούνε αυτό οι ίδιοι δικοί μας υποψηφίοι, ο κόσμος, με την εκμετάλευση που θα γίνει στη συνέχεια απ' τα ΜΜΕ, θα μας γυρίσει ην Εύβοια είναι η μεγαλύτερη την πλάτη για 10 χρόνια!! Σκεφτείτε τη σημερινή φωτιά επί Καραμανλή- κάθε 5 λεπτά ζωντανές συνδέσεις, λοιδωρία που με μια φωτιά στην Ελλάδα δεν μπορούν να τη σβήσουν, κοροϊδία στον Καραμανλή που δεν εποπτεύει ο ίδιος το έργο της πυρόσβεσης, 20 "κατακαημένοι" κάτοικοι να αναθεματίζουν τη ΝΔ, για τις ελιές, τα ζώα, τις καταπατημένες απ' αυτούς δασικές εκτάσεις, που κάηκαν, δηλώσεις των γάλλων τουριστών, λοιδωρία για το σχέδιο μεταφοράς των επίγειων δυνάμεων από Αρκίτσα, ενώ το φέρι μπόατ είχε κοπεί λόγω ανέμων, κτλ. Τα είδατε πουθενά αυτά; Τουμπεκί πλεον...