Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Από τη συμφωνία με την Cosco άρχισαν το μεγάλο ξεχαρβάλωμα.

Τελικά οι άνθρωποι σοβαρολογούσαν. Δεν έκαναν καθόλου πλάκα. Πηγαίνουν να τινάξουν στον αέρα όλες τις συμφωνίες στρατηγικής σημασίας που συνήψε τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα με μεγάλους εταίρους του εξωτερικού.

Την πολιτική αυτή εγκαινίασε η κα. Κατσέλη βάζοντας δυναμίτιδα στη συμφωνία μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και της κινεζικής Cosco, κάνοντας λόγο για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ, ενθαρρυμένοι από την αλλαγή κυβέρνησης, οι προνομιούχοι λιμενεργάτες (με τις αμοιβές των 100.000 και 150.000 ευρώ ετησίως αν θυμάστε) έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας, αξιώνοντας τίποτα λιγότερο από την ολοκληρωτική ακύρωση της συμφωνίας.

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται παράλογα, πλήττοντας ευθέως το συμφέρον και το κύρος της χώρας.

Οι Κινέζοι επενδυτές ήδη νιώθουν αφόρητο εκνευρισμό μπρος στην ασυνέχεια και στην ασυνέπεια της πολιτικής ενός κράτους, το οποίο, κυβερνήσεις σαν τη σημερινή, το κάνουν να φαίνεται ως αφερέγγυο στις συναλλαγές του και τριτοκοσμικό στις αντιλήψεις του.

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι προϊόντων μένουν στοιβαγμένα στον Πειραιά, οι επιχειρήσεις που τα εμπορεύονται υφίστανται ανεπανόρθωτη ζημία, η αγορά στραγγίζει από αγαθά και ήδη, δρομολόγια πλοίων με containers κατευθύνονται προς άλλα ξένα, ανταγωνιστικά προς τα δικά μας, λιμάνια.

Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, βρίσκοντας ξανά το κυβερνητικό καθεστώς που ταιριάζει γάντι με τις δικές τους συνήθειες και πρακτικές, έχουν ήδη ξεσαλώσει.

Να το θυμηθείτε, ότι το επόμενο βήμα σε αυτή την πρωτοφανή παρεκτροπή που επιχειρείται, θα γίνει με τη συμφωνία του Δημοσίου με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ.

Ακόμη δεν έκλεισαν μία βδομάδα στην κυβέρνηση, έχουν βαλθεί να μας πάνε ως χώρα δεακετίες πίσω. Ας προσέχαμε...

2 σχόλια:

ελεύθερος είπε...

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ.
Πρόκειται πραγματικά για κυβέρνηση παιδικής χαράς.
Τα πρώτα τους βήματα δείχνουν ότι δεν έχουν επίγνωση του τί σημαίνει να είσαι Υπουργός ή Πρωθυπουργός.
Φοβάμαι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν παιγνίδια επί χάρτου με τις δουλειές και τις ζωές χιλιάδων οικογενειών.
Από που να ξεκινήσεις, από την Ξενογιαννακοπούλου με τις αστείες εγκυκλίους που αφήνουν ανεξέλεγκτες τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας ή από τη Λούκα που ρεζιλεύεται από τους πράσινους λιμενεργάτες που εισπράττουν 600 ευρώ μεροκάματο από τον κρατικό ΟΛΠ;
Για το Χρυσοχοϊδη που παραγγέλνει πρώτα τις κάμερες του Mega πριν στείλει τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια ή την ανέραστη Διαμαντοπούλου που καταργεί το δωρεάν φροντιστήριο;
Εάν αρχίσουμε να μιλάμε για το Δρούτσα και το παρασκήνιο που στήνει στο Κυπριακό ή τον δανεισμό 14 δισ. ευρώ σε μία εβδομάδα από τον φωστήρα της φακής τον Παπακωνσταντίνου ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ.
Την ψήφο, την υπογραφή και την "άλλη" πρέπει να προσέχεις πολύ που τη βάζεις.
Δυστυχώς, είναι αργά για δάκρυα.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΑΣΤΗ , Η ΑΝΝΟΥΛΑ!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΡΔΟ (ΚΟΖΑΝΙΤΗ) ΠΩΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!!!!!!!!

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!!!!!!