Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ανούσιες οι προτάσεις του Γιώργου. Αοριστίες, γενικολογίες και ευχολόγια.

Δεν πείθει κανέναν. Μόνο τα μεγάλα συμφέροντα και όλους όσους έχουν γονατίσει μπροστά του λόγω προσωπικών φιλοδοξιών και πελατειακών σχέσεων. Ειδικά αυτός ο πόλεμος που έχει κηρύξει στις τράπεζες ενώ συμβουλεύεται μεγαλοστελέχη τραπεζών για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, ανέκδοτο κατάντησε. Άσε αυτή η αντίσταση στο κατεστημένο. Μάλλον τον έχει κουράσει το αντάρτικο στο βουνό γι’ αυτό βγαίνει τόσο χλιαρός και καταπονημένος στις τηλεοράσεις. Σέρνει τις λέξεις και του βγαίνουν με το τσιγκέλι. Αυτός δεν είναι μόνο κουρασμένος όπως κοροϊδεύουν τον Καραμανλή οι γλύφτες του συστήματος Πασόκ. Αυτός έχει σαπίσει πριν την ώρα του! Ήταν χωρίς πρωτοτυπία και γεμάτος στερεότυπα. Γκρέμισε σε μια ώρα ότι έχτιζαν όλη τη βδομάδα τα γιουσουφάκια του κατεστημένου! Κρίμα και περιμέναμε κάτι καλύτερο! Περιμέναμε δυναμισμό, ιδέες και λύσεις. Όπως μας έλεγαν! Τον ακούμε να επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα, ένα χρόνο τώρα, λες και κόλλησε η κασέτα. Επαναλαμβάνει τον κακό εαυτό του. Επαναλαμβάνει τα στερεότυπά του. Έχει κολλήσει. Στις καταγγελίες, στις επιθέσεις, στις φρούδες υποσχέσεις. Έτσι έμαθε, έτσι πορεύεται. Δεν έχει πιστέψει ότι μπορεί και να κυβερνήσει, άρα πρέπει να γίνει συγκεκριμένος. Ένα, δύο, τρία. Και όχι γενικότητες και ευχολόγια! Του φόρτωσαν πολλά και δεν αντέχει από τώρα. Όσο και αν χαμηλώνει τη φωνή, επιβραδύνει το λόγο, το κενό δεν κρύβεται. Δεν μπορεί αυτό να είναι το μέλλον μας, όπως θέλει το κατεστημένο να πιστέψουμε!
Τι προτείνει; Αοριστίες, γενικολογίες και ευχολόγια. Ξεπέρασε κάθε όριο στην κατεύθυνση αυτή. Κανένα σοβαρό μέτρο. Γιατί δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το μόνο που υπάρχει είναι ανέφικτες υποσχέσεις σε όλους και εξωπραγματικές παροχές προς κάθε κατεύθυνση. Δίνει υποσχέσεις που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τηρήσει τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν μόνο ασύνδετα «ευχάριστα» μέτρα. Απουσιάζει έστω κι΄ ένα δυσάρεστο και αναγκαίο μέτρο στις κρίσιμες συνθήκες που ζούμε. Συνθήκες που απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Με ευχάριστες αοριστολογίες θα αντιμετωπίσουμε την κρίση, που έφτασε και στην χώρα μας; Μπορεί άραγε να διευκρινίσει που θα βρεθούν τα απίστευτα ποσά για να εκπληρωθούν οι τόσες υποσχέσεις; Σοσιαλιστικές προεκλογικές συνταγές του 80 ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Και δεν μιλάμε για τα 30 σεντς που δίνει στα «τιμημένα γερατειά» αλλά όσα μοιράζει για 5% στην Παιδεία, λεφτά για δημόσιες επενδύσεις και τόσα άλλα «ωραία» που υπόσχεται σα να μοιράζει ψεύτικες καραμελίτσες στο λαό και ….. βαλίτσες με δεσμίδες στο κατεστημένο.
Τι τάχαμου σκέφτεται ο Γιώργος; Ότι οι σοβαρές συνέπειες της κρίσης αντιμετωπίζονται όχι απλώς ανώδυνα, αλλά με απλόχερες παροχές; Περάστε κόσμε! Ελάτε να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ελάτε να μεγαλώσουμε τα οικονομικά αδιέξοδα! Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και θα απαιτήσει έπειτα πολύ πιο σκληρά μέτρα από τις αναγκαίες αποφάσεις που τώρα προτείνει ο Καραμανλής….

7 σχόλια:

Παραπολιτικά είπε...

Ντ. Μπακογιάννη: Ωραία λόγια χωρίς σχέδιο από το Γ. Παπανδρέου

Εντονα επικριτική έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε η υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια βουλευτής Α' Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ. Μιλώντας στο ρ/σ Flash υποστήριξε πως «αυτό το οποίο παρουσίασε χτες ο κ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, οδηγεί τους σκεπτόμενους Έλληνες στο συμπέρασμα, ότι πίσω από αυτά τα ωραία λόγια, δεν υπάρχει ίχνος σχεδίου, ίχνος αίσθησης της πραγματικότητας». «Και η πραγματικότητα δεν πολεμιέται με λόγια, χρειάζονται αποφάσεις συγκεκριμένες για να προφυλάξουν το εισόδημα των πολιτών και του δώσουν την ασφάλεια που τους λείπει» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε ακόμη τον κ. Παπανδρέου ότι φάσκει και αντιφάσκει στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: «Μας είπε για το Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ότι ήταν υπέρ του έργου γιατί κατάλαβε την «πατάτα» που έκανε στην Αλεξανδρούπολη, μας είπε όμως ότι δεν έχει γίνει τίποτε, αλλά κατά τα άλλα είναι μια λεόντειος συμφωνία. Ας αποφασίσει τι θέλει ο κ. Παπανδρέου».

Αναφερόμενη στο Σκοπιανό, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με αυτήν την πολιτική: «Εγώ χαίρομαι διότι το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε στην πολιτική μας. Αλλά οφείλει να αποδεχτεί ότι ήταν δική μας πολιτική, στην οποία συμφώνησαν και όχι να εμφανίζεται και να μας λέει ότι έβαλε εκείνος τις κόκκινες γραμμές, διότι όποιος λίγο ξέρει από εξωτερική πολιτική, γελάει».

stefanos είπε...

χαχαχαχα
ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ!
(πω-πω)

Μετά τις τόσες αποτυχίες σας
δεν βάλατε μυαλό.
Βάλατε έναν αστείο "γκαιμπελίσκο"
να διυλίζει τον κώνωπα
και να προσπαθεί να βγάλει
από τη μύγα ξύγκι...
Εννοώ (αν καταλάβατε)
ότι αντί πολιτικών προτάσεων
καταφεύγετε στις "σαβουριές",
επειδή
και ένοχη διακυβέρνηση είχατε
και επειδή χάνετε την εξουσία.
Το καράβι μπάζει νερά
και τις τρύπες παλεύετε
να τις φράξετε με τσιχλόφουσκες
και ότι σαβούρα βρείτε μπροστά σας.
(Μέχρι τις δηλώσεις
των εκπροσώπων του ΚΚΕ, του Λάος
και του ΣΥΡΙΖΑ δανείζεστε
υπέρ του ιερού αγώνα
κατά του ΠΑΣΟΚ).
Ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ προτείνουν,
ενώ εσείς
όχι μόνον στερέψατε
και απουσιάζει η μακρόπνοη πρόταση
αλλά ταυτόχρονα
ΕΧΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
και για τα «έργα» και τις «ημέρες» σας
ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ…
Τέλος,
για να μην κουράζεστε τσάμπα
και να μην αλυχτάτε
φέρτε στο debate τον εκλεκτό σας
για να τελειώνουμε μια και καλή…
Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν πως και πως
γιατί δεν τον φοβούνται
(και για να σας τσιμπήσω
ώστε να βγάλετε τα καλύτερα
των αισθημάτων σας για μένα,
σας λέω:
Οι μάγοι τέλειωσαν!
Ο βερμπαλιστής «σχόλασε»)

Ανώνυμος είπε...

Ο Κακαουνάκης το πρωί στο ραδιόφωνο ευχόταν στην Ντόρα να είναι αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στις 5 Οκτωβρίου και αυτή έλεγε α πα πα ο Καραμανλής θα ξαναβγεί πρωθυπουργός με αυτόν θα συνεχίσουμε.
Μιλάμε για πολύ γέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά με την Ντόρα ασχολείστε τώρα άν η Ντόρα υποστηρίζει με φανατισμό τον Καραμανλή? Ας τον υποστηρίζει όσο θέλει κανένα πρόβλημα, ας του ευχηθεί και ο πατέρας της Καλή επιτυχία, αυτοδυναμία άλλο που δέν θέλει το ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία άνετα χωρίς κανέναν κόπο.

F5PILOT είπε...

Μπορείτε να μου πείτε γιατί ο κόσμος πιστεύει τον επόμενο πρωθυπουργό και όχι τον μπουχέσα.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΣΕ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ Γ.Α.Π. ΕΜΑΘΑ!!!!!!!!!!!1

ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ!!!!!!!!!!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΠΙΛΟΤΑΚΟ!!!!!!!!!!1

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΒΛΑΜΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ!!!!!!!!

ΤΟΝ ΚΟΣΜ0 ΑΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!!!!!!!