Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Παρωδία. Ταυτίζουν τον Παπανδρέου με τον Ομπάμα!

Ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως αντιγράφει τον Μπάρακ Ομπάμα. Έκανε το δικό του πρόγραμμα των 100 ημερών και κατακρίνει την οικονομική πολιτική Μέρκελ-Σαρκοζύ (της δημοσιονομικής πειθαρχίας) υπέρ της πολιτικής Ομπάμα (δανεισμός για ενίσχυση της κατανάλωσης και των επενδύσεων).

Βέβαια ο ΓΑΠ δεν είναι Ομπάμα. Ούτε αυτοδημιούργητος είναι, ούτε χαρισματικός.

Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως για αντικειμενικούς λόγους η πολιτική Ομπάμα (επένδυση στην “πράσινη οικονομία” με μεγάλες δημόσιες επενδύσεις και δαπάνες, και εκτίναξη του δημόσιου ελλείματος) δεν αρμόζει στην Ελλάδα. Και εξηγούμαι:

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως δεν έχει δυναμικό ιδιωτικό τομέα. Έχει έναν εν πολλοίς κρατικοδίαιτο δημόσιο τομέα, ενώ οι ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες στραγγαλίζονται από τη γραφειοκρατία. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η αποφασιστικότητα για τη μείωση του κρατικού τομέα, τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Ενώ η Αμερική έχει ιδιωτικό τομέα που κάθε δεκαετία ξεπετάει καινούριες εταιρίες που φτιάχνουν ολόκληρες βιομηχανίες, η Ελλάδα έχει βασικά ένα τουρισμό και μια ναυτιλία και τίποτε άλλο παραγωγικό.

Το δεύτερο και σημαντικότερο σημείο είναι πως η δημοσιονομική επέκταση του Αμερικανικού δημοσίου βασίζεται σε μια Triple-A οικονομία με τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο, που δανείζεται στο διεθνές αποθεματικό νόμισμα (το δολλάριο) με επιτόκιο 0.5%. Η Ελλάδα είναι μια επισφαλής οικονομία με τεράστιο δημόσιο χρέος, μη σοβαρό κράτος, πολλά εξωτερικά προβλήματα, που δανείζεται πολύ ακριβότερα από τους Γερμανούς και από τους Αμερικανούς.

Το Αμερικανικό Δημόσιο μπορεί λίγο πολύ να τυπώνει χρήμα γιατί οι δανειστές αρπάζουν το δάνειο του για δυο λόγους: γιατί πιστεύουν στην μακροχρόνια σταθερότητα της χώρας και την προοπτική της οικονομίας να αναπτυχθεί μέσω καινοτόμων τεχνολογιών. Το Ελληνικό Δημόσιο ωστόσο δανείζεται δύσκολα, και με μεγάλο επιτόκιο, γιατί θεωρείται μια κάπως σταθερή οικονομία, η οποία μεσοπρόθεσμα δίνει καλές επιδόσεις, αλλά δεν αξίζει κανείς να ακουμπήσει πάνω της λόγω της πολιτικής αστάθειας (βλέπε γεγονότα Δεκεμβρίου, Απογραφή, Τρομοκρατία, κοκ).

Η ανεύθυνη επέκταση των δαπανών που ευαγγελίζεται ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν δημιουργείται από την ενίσχυση της κατανάλωσης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, αλλά από την ύπαρξη ενός σταθερού περιβάλλοντος όπου αυτοί που έχουν λεφτά να επενδύσουν μπορούν να δημιουργήσουν καινούριες θέσεις εργασίας.

14 σχόλια:

Παραπολιτικά είπε...

Ταυτίζουν τον Παπανδρέου με τον Ομπάμα
Ευθέως πλέον ο αντιπολιτευόμενος τύπος ταυτίζει τον Παπανδρέου με τον Ομπάμα και μάλιστα στηρίζει απόλυτα την προσήλωσή του στην Αμερικανική πολιτική. Σήμερα η «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Συνταγή Ομπάμα» (τρίζουν τα κόκκαλα του Κίτσου) αναφέρεται εκτενώς στο οικονομικό πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά πέρα από τις προτάσεις - ευχολόγιο , δεν κάνει καμία αναφορά στο πού θα βρεθούν τα λεφτά για να χρηματοδοτηθούν οι υποσχέσεις του. Παράλληλα στην Κύπρο, όπου μεταβαίνει σήμερα ο Παπανδρέου για ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας , λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα με πρωτοβουλία του προέδρου Χριστόφια καθώς για τους Κύπριους ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο μετά το «ΝΑΙ» πριν από πέντε χρόνια στο Σχέδιο Ανάν. Ο Χριστόφιας του επέτρεψε να κατέβει στο νησί ως «αντιπρόσωπος του Ομπάμα» ουσιαστικά επειδή πριν από λίγες εβδομάδες ο Πούτιν είχε δηλώσει στην Άγκυρα ότι αναγνωρίζει δύο κράτη στο Κυπριακό έδαφος.

Ανώνυμος είπε...

Ομπάμα- Γιωργάκης : Yes we can.
Ακόμη και το σύνθημά σας, κασέτα είναι ρε παιδιά.
Δεν υπάρχει τίποτε πρωτότυπο εκεί στην Ιπποκράτους;
Δεν σκέπτεται κανένας;
Είτε η βλακεία είναι μεταδοτική (κολλήσατε όλοι από τον Αϊνστάϊν) είτε επίτηδες τα έχετε όλα απλά για να τα καταλαβαίνουν τα ανεγκέφαλα πρόβατα που δεν βλέπουν την υποκρισία και την επιπολαιότητά σας.
Μήνυμα κασέτα, εκπρόσωπος κόμματος κασέτα, πρόγραμμα-κασέτα, προεδράρα κασέτα (που μασάει και την ταινία από τα σαρδάμ).
Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια, . . . .
Στα μικρά παιδιά βάζουν κασέτες με γλυκά παραμυθάκια για να τα πάρει ο ύπνος το βράδυ.
Εάν τα Γιωργοκάναλα περιμένουν ότι θα μας πάρει ο ύπνος με τα παραμύθια που τάζουν, ας το ξεχάσουν.
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ κύριοι Μπόμπολα, λαμπράκη, Αλαφούζο και Κυριακού.
Έχουν αλλάξει οι καιροί.
YES WE CAN (TURN OFF THE T.V.).

stefanos είπε...

ΧΕΧΕΧΕ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΛΕΨΟΥΝ
ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ
χαχαχαχα


ΝΔ - ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ρεζίλιδες απλά. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η πατσαβουροτυπία με τον ΠΑΠΑΝΤΡΕΑ?

in.gr είπε...

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Γ.Παπαθανασίου
Στο στόχαστρο και του υπουργού Οικονομίας μπήκαν οι εξαγγελίες και το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο υπουργός επανέλαβε ότι το κόστος των υποσχέσεων φτάνει τα 10,7 δις ευρώ ή το 4,3% του ΑΕΠ.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναφέρει αναλυτικά:
* Η κατάργηση του ΕΤΑΚ και η φορολόγηση μόνο της μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα μειώσει τα δημόσια έσοδα κατά 800 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο νόμος που ισχύει σήμερα εξαιρεί τα ακίνητα με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων. Δεν εξαιρείται ούτε η μεγάλη ακίνητη περιουσία ούτε η περιουσία της Εκκλησίας.
Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος ίσχυε μέχρι το 2007 απέδιδε επί ΠΑΣΟΚ 172 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ μόνο από τα ακίνητα των Νομικών Προσώπων το 2008 εισπράξαμε 300 εκατ. ευρώ.
* Το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης και η αναμόρφωση του θεσμού του ΕΚΑΣ και η επέκταση του, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, για να καλύψει 300.000 επιπλέον συνταξιούχους θα απαιτήσει πρόσθετους πόρους 800 εκατ. ευρώ. Από ποια πηγή θα αντλήσει αυτά τα χρήματα ο κ. Παπανδρέου;
* Σε συνθήκες χαμηλού πληθωρισμού, ούτως ή άλλως οι ΔΕΚΟ θα ακολουθήσουν συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική. Βεβαίως στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ το πάγωμα το τιμολογίων θα οδηγήσει σε αύξηση των επιχορηγήσεων από πλευράς του κράτους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
* Η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% ως ποσοστό του ΑΕΠ και στο 2% ως ποσοστό του ΑΕΠ για την έρευνα, όπως προβλέπει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, απαιτεί πρόσθετους πόρους 7,8 δις ευρώ.
* Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα ανοίξει το μέτωπο του ασφαλιστικού και αναφέρθηκε στη μείωση του χρόνου απονομής της σύνταξης. Αυτό είναι το πρόβλημα του ασφαλιστικού μας συστήματος; Ή μόνον αυτό βρίσκει ως ευχάριστο και κρύβει τις αλήθειες που δυσαρεστούν; Υπάρχει άγνοια; Σκοπιμότητα; Μέχρι πού φτάνει ο λαϊκισμός;
* Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας (το οποίο παραλάβαμε στο 49,5% του κατώτερου μισθού και το έχουμε πάει στο 63%) στο 70% απαιτεί επιπλέον δαπάνη 300 εκατ. ευρώ.
* Οι αυξήσεις των μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο πάνω από το πληθωρισμό θα κοστίσουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ ετησίως. Παράλληλα, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι του Δημοσίου θα πάρουν πολύ μικρότερες αυξήσεις από αυτές που πήραν φέτος με τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος 300 και 500 ευρώ. Και για το 2010, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα λάβει ειδική μέριμνα για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους του Δημοσίου.
* Μίλησε για αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ, δηλαδή 9,8 δις ευρώ. Το ΠΔΕ που υλοποιούμε έχει ήδη αυξηθεί από 8,8 δις ευρώ σε 9,3 δις ευρώ.

in.gr είπε...

* Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα καλύψει μέρος των χρημάτων που χρειάζεται μέσω των ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο, τις οποίες οφειλές εκτιμά στα 31 δις ευρώ. Θα πρέπει να ξέρει ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο αφορά οφειλές πτωχευμένων εταιρειών που δεν είναι εισπράξιμες, καθώς επίσης και οφειλές εταιρειών του Δημοσίου.
Για το φορολογικό σύστημα, ο κ. Παπαθανασίου αναρωτιέται:
* Ποια είναι η «μαγική» ενιαία φορολογική κλίμακα που όλα τα λύνει;
* Πού θέτει το ΠΑΣΟΚ το όριο του μικρού και μεσαίου εισοδήματος;
* Προτείνει την φορολόγηση όλων των εισοδημάτων ανεξαρτήτως πηγής με ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα. Αυτό παραμένει σκοπίμως ασαφές. Ποια θα είναι η ενιαία κλίμακα και ποιοι οι συντελεστές;
* «Τα διανεμόμενα μερίσματα θα φορολογηθούν όπως όλα τα άλλα εισοδήματα, αφού αφαιρεθεί ο φόρος που έχει παρακρατηθεί». Αν φορολογηθούν περαιτέρω τα μερίσματα, αυτό θα περιορίσει δραματικά τις επενδύσεις σε μετοχές ελληνικών επιχειρήσεων και θα είναι σε βάρος της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην οικονομία.
* «Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με χαμηλό φορολογικό συντελεστή». Αυτό ήδη γίνεται. Τα κέρδη που παραμένουν στην επιχείρηση φορολογούνται με 25%, ενώ αυτά που διανέμονται φορολογούνται με 10% επιπλέον.
Ο κ. Παπανδρέου καταθέτει προτάσεις οι οποίες, αν ποτέ υλοποιηθούν, θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομίας αναφέρεται στην επιστροφή του κράτους σε ΟΑ, ΟΤΕ και Εμπορευματικό Σταθμό του Πειραιά.
«Θέση που κλονίζει την αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές, αποθαρρύνει τις διεθνείς επενδύσεις και φυσικά κρατικοποιεί εκ νέου την εθνική μας οικονομία

Πατριωτικός Λόγος είπε...

Είναι σωστά όσα λέτε αλλά δεν είναι όλος ο κόσμος ενημερωμένος όπως εμείς και νοήμων ώστε να μην την πατήσει. Χρειάζεται, λοιπόν, στις 20 μέρες που μένουν, να μην αφήσουμε ούτε στιγμή τον αγώνα.
Πρώτον, να ξυπνήσουμε τα στρώματα που επηρεάζονται από τα κανάλια και τις εφημερίδες της διαπλοκής και να τα αποτρέψουμε από το να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.
Δεύτερον, να πλησιάσουμε κάθε πολίτη του πατριωτικού χώρου που θα μπορούσε να κάνει το λάθος και να πάει σε Καρατζαφέρη, Παπαθεμελή ή αποχή, και να τους εξηγήσουμε ότι σε αυτές τις εκλογές κρίνεται η επιβίωση της πατρίδας. Κρίνεται το αν θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε τη νίκη Γιωργάκη που θα σημάνει το ξεπούλημα όλων των εθνικών μας θεμάτων και την παροχή ψήφου σε όλους τους λαθρομετανάστες.
Μόνο με την ψήφο υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή μπορούμε να πούμε ΟΧΙ στους αμερικάνους που θέλουν το Γιωργάκη.
Με την πατρίδα δεν ρισκάρουμε. Δεν θα την παραδώσουμε στο αμερικανάκι.

http://patriotikoslogos.blogspot.com

F5PILOT είπε...

@Πατριωτικός Λόγος
Το άλλο το ξέχασες να το πεις. Ότι οι Πασόκοι θα γυρνάνε με ένα κονσερβοκούτι και θα σφάζουν τα παιδιά των ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΛΟΤΕ, ΤΑ ΣΦΑΞΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΗΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ (ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ ΦΙΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΚΑΡΤΟΥΧΟΙ, ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ) ,ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ (ΓΙΑΝΝΟΣ) ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ-ΜΙΖΕΝΣ (ΠΡΑΚΤΩΡ ΚΟΚΚΑΛΗΣ),ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕ 500 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ:
ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΑΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΝΗΡ Γ.Α.Π. ,ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 30 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ,ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΣΧΥΡΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ ΘΑΣΟΚ!!!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

@Σεπτέμβριος 15, 2009 1:14 μμ
Να τα πεις στον Τσιτουρίδη τον Δούκα και τον Μαγγίνα γιατί άλλα λένε αυτοί.

Α ξέχασα τον Αλογοσκούφη που άλλα λέει στο βιβλίο του.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ Η ΘΑ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΛΟΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΤΑΙΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑΣΟΚ ΕΑΝ ΒΓΕΙ!!!!!!!!!!!!!

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΛΛΑΘΕΙΣ!!!!!!!!

F5PILOT είπε...

Σεπτέμβριος 16, 2009 12:21 πμ
Άσε με να κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!