Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Σύριζα αποκαλύπτει την ΑΠΑΤΗ που στήνει το Πασόκ υπέρ των τραπεζών με την "διαγραφή χρεών και δανείων"!!!!!!

Τι κάνει στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ; Τα δάνεια στα οποία αναφέρεται έχουν «κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την τράπεζα».

Δεν αφορά δηλαδή αυτά που χρωστάμε εγώ κι εσείς και μας κυνηγάνε οι Τράπεζες, αλλά εκείνα που δεν μπορούν να εισπράξουν πλέον, επειδή οι οφειλέτες δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία να τους τα πάρουν, να τους βάλουν φυλακή δεν μπορούν κλπ κλπ. Δηλαδή τα δάνεια αυτά (120 δις) είναι «χαμένα» για τις τράπεζες οριστικά

Έρχεται λοιπόν τώρα το ΠΑΣΟΚ και αίρει το αδιέξοδο για τις τράπεζες υποκινώντας τους οφειλέτες να διαπραγματευθούν μαζί τους – να δώσουν δηλαδή ένα ποσοστό από τα χαμένα για τις τράπεζες. Και αν δεν τα βρουν με την Τράπεζα να πάνε στα δικαστήρια και να συμφωνήσουν σε ένα ποσοστό , 10, 20, 30%, όσο βγει.

Την ίδια στιγμή που οι Τράπεζες παρακαλάνε τις εισπρακτικές εταιρείες να τους εκχωρήσουν τις ίδιες οφειλές με ένα 10 -20%.

Όπως εξάλλου επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του πρόκειται στην πραγματικότητα για «θείο δώρο» για το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά από δάνεια οριστικά χαμένα».

«…Στην πραγματικότητα, οι δήθεν «χαριστικές» ρυθμίσεις δανείων του νομοσχεδίου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτε άλλο παρά δαιδαλώδη κίνητρα προς εκείνους τους δανειολήπτες, των οποίων το δάνειο έχει κηρυχθεί σε οριστική παύση πληρωμής από την Τράπεζα, να αποπληρώσουν μέρος του δανείου, που για την Τράπεζα θεωρείται οριστικά χαμένο κι έχει διαγραφεί» (!!!)

…Σε μια περίοδο όπου τα επισφαλή και μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν υπερδιογκωθεί,- τείνουν να προσεγγίσουν το 9% και 5% αντίστοιχα- και απειλούν το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, ρυθμίσεις σαν κι αυτές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατεξοχήν ευθύνεται για την τραπεζική λεηλασία και ληστεία της χώρας και των πολιτών, μπορεί να θεωρηθούν επί της αρχής τους ως «θείο δώρο» για το τραπεζικό κεφάλαιο, προκειμένου να εισπράξει κάποια σεβαστά ποσά από δάνεια οριστικά χαμένα.
αναδημοσίευση από το antinews

3 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Δηλαδή ρε Βασίλη αυτοί που θα πληρώσουν δεν έχουν κανα κέρδος; Και τότε γιατί να πλήρώσουν; Μαλάκες είναι; Δηλαδή οι ΠΑΣΟΚΟΙ είναι τόσο κάφροι που πιστέψαν ότι την ολοφάνερη απάτη τους δεν θα την αντιληφθεί κανείς; Μήπως δεν το καταλάβατε καλά; Λέω μήπως; Και το βραδυ πάλι ξαναφορέσετε τις ρομπόυλες σας όπως έγινε χτες; Λέω μήπως;

Παπουτσάκης είπε...

Αυτοί που θα πληρώσουν είχε αποφασιστεί με δικαστικές αποφάσεις να μην πληρώσουν και τώρα έρχεται ο Γιωργάκης και τους βάζει στο μύλο ξανά της Τράπεζας να πηρώσουν το 10% και ..... έχει το Πασόκ για αργότερα.
Επίσης η αναγγελία έχει προκαλέσει αναταραχή και κάποιοι σκέφτονται πως θα επωφεληθούν ενώ έχουν δυνατότητες αποπληρωμής!
Είναι άραγε τόσο δύσκολο να αρχίσουμε όλοι να μην πληρώνουμε τις δόσεις μας και έτσι με νόμο θα υπαγόμαστε στη ρύθμιση του 10%;
Γιατί όχι; έτσι κι' αλλιώς περίοδο παγκόσμιας κρίσης περνάμε, η κρίση ήρθε στην Ελλάδα ..... όλοι φτωχοί λοιπόν.....

F5PILOT είπε...

Βασιλάκη αυτοί που το δικαστήριο τους λέει να μην πληρώσουν χάνουν την υποθήκη. Τώρα για να μην χάσουν την υποθήκη μπορούν να το διευθετήσουν εξοδίκως βάσει του νόμου που θα ψηφιστεί αλλά θα πρέπει να αποδείξουν σε δικαστήριο ότι πράγματι δεν μπορούν να πληρώσουν όπως ισχύει στις επιχειρήσεις που πτωχεύουν.

Άστα λοιπόν εσείς οι πλούσιοι έχετε και δεν μπορείτε να αποδείξετε στο δικαστήριο ότι δεν έχετε γαι υπαχθήτε στο 10%.