Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.

αναδημοσίευση από το olympia
Είναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ένα κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας (έστω και αν δεν έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα), βασιζόμενο σε απόλυτη ειλικρίνεια για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει. Για πρώτη φορά λοιπόν, συνοψίζουμε ισχύουσες δηλώσεις στελεχών της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και του ηγέτη της προκειμένου να έχουμε μια εικόνα των πυλώνων διακυβέρνησης από τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Διεθνείς σχέσεις: Επαναφορά στους παραδοσιακούς συμμάχους (ΝΑΤΟ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ τη διαφωνία του στα ανοίγματα με Ρωσία και Κίνα, ενώ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν. Ο ΓΑΠ αναμένεται να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα του αγωγού καθότι συνδέεται άμεσα με το θέμα της Θράκης (όπως θα δούμε παρακάτω) ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα επιχειρήσει να ακυρώσει τις συμφωνίες για τον ΟΛΠ με την Κίνα. Η συμφωνία για το λιμάνι του ΟΛΘ όπως αποκαλύψαμε, ακυρώθηκε με πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκέμβρη. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του ΓΑΠ είναι και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Κινέζο πρωθυπουργό κατά την οποία αναφέρθηκε μόνο σε θέματα “πράσινης ανάπτυξης” αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία στα μνημόνια ΕλληνοΚινεζικής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του κινήματος προτιμά τη Νατοϊκή εύνοια αντί όποιων οικονομικών απολαβών μέσω των συμφωνιών με εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες.

Η στήριξη στο σχέδιο Ανάν είναι καθέδραν δεδομένη. Δεν είναι τυχαία η αμεσότητα με την οποία ο ΓΑΠ εκδήλωσε τη στήριξη του αφού είναι αδύνατον να πρόλαβε να διαβάσει τις χιλιάδες σελίδες του σχεδίου μέσα σε λίγες ώρες. Η συμβολική αυτή στήριξη ήταν δείγμα εμπιστοσύνης στις επιταγές ΗΠΑ – Βρετανίας έστω και αν παρέβει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΓΑΠ θα στηρίξει εκ νέου την επαναφορά του σχεδίου στα πλαίσια Δυτικοστρεφούς πολιτικής έστω και αν ο λαός δείχνει να μην κατανοεί τη σκοπιμότητα αυτή. O ΓΑΠ άλλωστε δεν έχει κρύψει την απέχθεια του στις πιέσεις της “πλειοψηφίας”:

Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Aλίμονο. Tότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις. (Γιώργος Α. Παπανδρέου, ΚΛΙΚ 1999)

Η πολιτική των αγωγών και της προσέγγισης με τη Ρωσία θα αλλάξει άρδην με την παρουσία του ΓΑΠ στο τιμόνι της χώρας. Σε αυτό συμβάλλουν και οι θέσεις που έχει διατυπώσει ο ΓΑΠ αλλά και επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της Θράκης και των κατοίκων της.
διαβάστε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο olympia

8 σχόλια:

stefanos είπε...

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι πάσχουμε από αμνησία και ότι λησμονήσαμε την "Εποχή Αλογοσκούφη", για την οποία δήλωνε τόσο περήφανος ο πρωθυπουργός και ο περιώνυμος λαός της ΝΔ. Κατά το Μαξίμου και τη Ρηγίλλης πραγματοποιηθήκαν -τότε- τέτοια επιτεύγματα που το όπλο της χώρας ήταν πλέον η εξυγιασμένη και ισχυρή οικονομία, ο δε κ. Αλογοσκούφης περίπου μια ιδιοφυία που άξιζε διεθνή βραβεία... Όμως, η πραγματικότητα επέστρεψε αμείλικτη (πάντα επιστρέφει) με την κατάρρευση του Νεοδημοκρατικού οικονομικού ψευδο-οικοδομήματος, την ομολογία του ίδιου του κ. Αλογοσκούφη ότι "πιάσαμε πάτο" και την προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας σύνταξης του Προϋπολογισμού του κράτους!
Το τι επακολούθησε είναι γνωστό: "μια του κλέφτη (2004), δύο του κλέφτη (2007)" για να έρθει νομοτελειακά το υπόλοιπο της ρήσης "τρείς και η κακή του τύχη (2009)". Οι Ευροεκλογές έδωσαν τα μηνύματά τους αλλά ο πρωθυπουργός τα αγνόησε, είτε λόγω της υπεροψίας του χαρακτήρα του, είτε λόγω της πολιτικής του αδυναμίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την και τυπική κατάρρευση της κυβέρνησής του, και έτσι σήμερα βρισκόμαστε λίγα μέτρα πριν τη σχισμή της κάλπης, και περικυκλωμένοι από μια κρίσιμη δημοσιονομική εκτροπή, από σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα και την έκπτωση των Θεσμών.
Χτές Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ο κ. Καραμανλής μίλησε στη ΔΕΘ για πολλά, ξέχασε πολύ περισσότερα, και χρησιμοποίησε, τέλος, έναν ιδιαίτερο τρόπο που στην κυριολεξία αποτελεί την επιτομή του Λαϊκισμού. Ακούσαμε στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο λαμπρά πράγματα… Πολλά "ΘΑ" από έναν πρωθυπουργό που δεν έκανε τίποτα από αυτά εδώ και 5 χρόνια (ή υποστήριζε ακόμη και διαφορετικές επιλογές). Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει πλήθος αποσπασμάτων από τον «ηλεκτρισμένο» και πλήρη υποσχέσεων λόγο του, όμως αρκεί η αντιπαραβολή με εκείνον του 2008 για να καταλάβουμε ότι είτε ψεύδεται, είτε παρακαλάει για την ψήφο των Ελλήνων μέσα από μια νέα πολιτική «γενναιότητα» που πηγάζει από τη βεβαιότητα ότι θα είναι δεύτερος, άρα δεν θα εφαρμόσει τίποτα από αυτά!
Σήμερα Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου και στη διαδικασία της συνέντευξης προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, εμφανίστηκε αμετανόητος και προκλητικός, είτε αποφεύγοντας ουσιαστικές απαντήσεις, είτε χαρακτηρίζοντας κάθε δημοσιογράφο που αμφισβητούσε την οικονομική πολιτική του, σαν περίπου βλάκα και τον καλούσε να ξαναμελετήσει το οικονομικό «θαύμα» της κυβέρνησης…
Η αλήθεια όμως μιλάει συνταρακτικά:
Βιομηχανική παραγωγή -11,4% (μέχρι τον Ιούνιο),
Όγκος Λιανικών πωλήσεων -14,5% (μέχρι τον Ιούνιο),
Οικοδομική δραστηριότητα -39,5 (μέχρι το Μάιο),
Τουριστικό συνάλλαγμα -14,7% (το α’ εξάμηνο)
Ανεργία 9,3% (το α’ τρίμηνο)
Επενδύσεις -6,3% (το α’ τρίμηνο)
Ακάλυπτες Επιταγές 2 δισεκατομμύρια ευρώ (το επτάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος)
Δείκτης Ανάπτυξης 2009: -0.9%, 2008: 2,9%, 2007: 4,0%, 2006: 4,5%, 2005: 2,9%, 2004: 4,9%, 2003: 5,6%
Δημόσιο Χρέος 103,4% το 2009 και αναμένεται να πάει στο 108% κατά το 2010, ενώ το 2003 ήταν 98%
...
Από το blog: 1klik-aristera

Ανώνυμος είπε...

EOK και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο (σύνθημα ΠΑΣΟΚ). Τι πλάκα!

stefanos είπε...

Αγνωστε Σεπτ.07, 09 3:46 πμ
θέλεις πλακίτσες,
αλλά τσιμουδιά για την ταμπακέρα!

Ανώνυμος είπε...

Άλλη πλάκα:

"Δωρεάν Παιδεία"

V for Vlamenoi ;) είπε...

Στέφανε μπορούμε και διαβάζουμε τα newsletter του ΠΑΣΟΚ και μόνοι μας, οπότε κάνε μας τη χάρη και κάνε κάτι καλύτερο από το να τα παρουσιάζεις σαν "άποψη" σου, μιας και με το copy paste απέκτησε "άποψη" κι ο κάθε πικραμένος υποστηρικτής του Αμερικανοτσολιά...

SKANDALOS είπε...

Μερικά πασοκοερέκτους υποκείμενα χάσανε την ψυχραιμία τους και βρίζουν σε μερικά μπλογκ, όταν βλέπουν αναρτήσεις που δείχνουν τι είναι πραγματικά αυτή η λεγόμενη, μ.δ.π.

stefanos είπε...

Κύριε Μπατσικούρα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς!
Όταν κάνω copy και paste ονομάζω πάντα την πηγή μου(blog, site, εφημερίδα, δημοσιογράφος, κλπ).
Κατά συνέπεια θα είχε ενδιαφέρον να μάθω κι εγώ από που ξεσήκωσα το παραπάνω κείμενο ("ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ") ή ποιός τελικά με αντιγράφει....
:o))

Ανώνυμος είπε...

Ποιος να σε αντιγράψει ρε Στέφανε;; Τιμας πολύ καλά το ψωμί σου!!! Πέρασες απο την ιπποκράτους να πληρωθείς η σου τα στέλνουν με έμβασμα απο Μόναχο!!
Εύγε γνήσιε πρασινοφρουρέ των αποβρασμάτων της σοσιαλεπώνυμης λαίλαπας.

Φίλε Exastal όποι δημοσιέψουν ξανά το newsletter του κόμματός τους κόψτους. Γιατί και στα δικά τους blog ότι δεν τους αρέσει το κόβουνε. Γιατί έτσι μάθαν να λειτουργούν στο χουντοσύστημα πασοκ. Ουστ κάφροι!!!!!!!!!!!!!!