Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Τι είναι πράσινο και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες; Ο Γιώργος!

Είναι φανερό ότι η ΝΔ αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της ειλικρίνειας . Το δύσκολο καραμανλικό δρόμο. Το Πασόκ υπόσχεται ξανά τα πάντα στους πάντες. Ακολουθεί το δρόμο της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού και του μικροκομματισμού. Αυτό ξέρει να κάνει καλά αυτό κάνει και τώρα. Τίποτα δεν άλλαξε ο Γιώργος. Παρέμεινε ίδιος και μόνο οι φανατικοί οπαδοί του βλέπουν να κουβαλάει ένα μήνυμα ελπίδας και να συγκεντρώνει τις προσδοκίες πάνω του. Συνήθως όταν περνάμε περιόδους εκλογών, η πλάστιγγα γέρνει εκεί που συγκεντρώνονται οι προσδοκίες. Σήμερα προσδοκίες από το Γιώργο έχουν οι φίλοι και τα μέλη του κόμματός του. Κανένας δεν περιμένει ότι θα λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας και θα βοηθήσει το λαό να υπερβεί την περίοδο της παγκόσμιας κρίσης που ήρθε και στην Ελλάδα. Οι υποσχέσεις που παρέχει αφειδώς και ακοστολόγητα ο πρόεδρος του Πασόκ μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ κατά του Πασόκ μια και αποδεικνύουν ότι παραμένει ανεύθυνο προεκλογικά ενώ είναι αδύνατο να μπορέσει να χαράξει ένα δρόμο μακριά από την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βουλιμία για εξουσία είναι κακός σύμβουλος, κυρίως σε προεκλογική περίοδο. Οι ύβρεις, οι «παλαιολιθικές» εμμονές και ο λαϊκισμός προκαλούν το κοινό αίσθημα και δημιουργούν συνθήκες απρόβλεπτων εξελίξεων που ανατρέπουν ακόμα και δεδομένα αποτελέσματα, άσχετα αν πάνω σε αυτά δουλεύουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για την εξασφάλιση των κερδών τους.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο γιατί ο κόσμος που βγάζει κυβέρνηση και δηλώνει αναποφάσιστος είναι πολύ υποψιασμένος και με το Πασόκ και με τη ΝΔ , αν και πιστεύω ότι περισσότερο φοβάται την επιστροφή της εικοσαετίας. Τα βασικά σημεία της εικοσαετίας δεν εξαφανίστηκαν την πενταετία Καραμανλή μια και μιλάμε για ανθρώπους που τους έβλεπες παντού σε δημόσιες υπηρεσίες, σε συνδικάτα , στην πολιτική, στα συμφέροντα και στη δημοσιογραφία. Αυτοί δεν μπορούν να εξαφανιστούν και «ευτυχώς» επιζητούσαν διαρκώς την επιστροφή στην εξουσία της κομματικής τους ηγεσίας. Ο κόσμος έβλεπε και ξέρει γιατί επιθυμούν διακαώς την παλινόρθωση του «πανελλήνιου σοσιαλισμού». Υπάρχουν συμφέροντα, βολεμένοι, διώκτες, κομματικές οργανώσεις, προσωπικές εξυπηρετήσεις, ευνοιοκρατία που συνθέτουν ένα εκρηκτικό και ανεξέλεγκτο μίγμα βουλιμίας για εξουσία και πιθανότητας κατάκτησης της εξουσίας. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει καμιά σχέση με αυτά τα παιχνίδια και τρομάζει στην πιθανότητα να οδηγηθούμε ξανά σε αυτό το άπληστο παιχνίδι εξουσίας, εύνοιας και χρήματος. Κάποιοι άλλοι προσπαθούν τώρα να πιάσουν θέση στο παιχνίδι μια και είναι σίγουροι ότι θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές και όποιος προλάβει τον Κύριον είδε. Γιατί να μείνουν λοιπόν απέξω όταν το πάρτι είναι σίγουρο ότι θα γίνει και το χρήμα και οι καρέκλες θα τρέξουν άφθονα ξανά και ξανά στους κολλητούς και τους φίλους του κινήματος;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιος αρχηγος κομματος θα ειναι πρωτος μετα τις εκλογες αλλα δεν θα γινει ποτε πρωθυπουργος;;; γιατι γελανε και τα μουστακια του ευαγγελου τι ξερει;;; ποιος ο ρολος του χερι χερι;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Το τρομερό οικονομικό «σχέδιο» που μας έκρυβε τόσο καιρό ο ΓΑΠ είναι η «πράσινη» ανάπτυξη.
Γιατί γελάτε;
"Σχέδιο" είναι και αυτό.
Μήπως καταλαβαίνει ο κόσμος τί είναι η πράσινη ανάπτυξη;
Εάν καταλάβαιναν, θα είχαμε πρόβλημα.
Το σημαντικό είναι να έχεις μια καινούργια ιδέα.
Το σημαντικό είναι να έχεις ένα αφηρημένο όραμα.
Το σημαντικό είναι να έχεις ένα νέο παραμύθι να πουλήσεις.
Ότι νάναι, αρκεί να είναι νέο.
Εάν αυτό το ¨νέο" που προτείνεις δεν έχει καμμία πραγματική επίπτωση στα οικονομικά μας, στην ανεργία, στο έλλειμμα, ή στην εξυπηρέτηση του χρέους, δεν έχει καμμία σημασία.
Αυτό που έχει σημασία είναι το παραμύθι.
Έχουμε και λέμε.
Πρώτα το παραμύθι, σου κερδίζει τις εκλογές.
Μετά το παραμύθι έρχεται η ψήφος των κορόϊδων.
Μετά την ψήφο έρχεται η αλήθεια.
Παραμύθι τέλος, αλλά εμάς τι μας νοιάζει;
Τη δουλειά μας την κάναμε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιλέγουν πριν από εμάς για μας, αν θυμάστε την παλιά διαφήμιση του Μινιόν.
Είναι η δημοκρατία των 4 ιδιοκτητών του Μega, του Αντέννα, του Σκάϊ, του Άλτερ, του Βήματος, των Νέων, του Πρώτου Θέματος, του Έθνους, της Ημερησίας και της Καθημερινής.
(Μην ξεχάσετε να πάτε να ψηφίσετε τον Οκτώβρη, τόσα έξοδα κάνουμε ρε αχάριστοι και εσείς πήγατε για μπάνιο στις Ευρωεκλογές).

stefanos είπε...

Για το πως θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ και πια μέτρα θα δρομολογήσει ο ΓΑΠ σαν πρωθυπουργός, θα τα ακούσετε το Σαββατοκύριακο...
Υπομονή, λοιπόν...
Τώρα μια γεύση για το πως
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ
(.................)
Σήμερα, ενόψει της έναρξης της προεκλογικής περιόδου για τις Εθνικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου καταθέτουμε μια νέα δέσμη αποφάσεων και προτάσεων. Σε ότι μας αφορά θα τις εφαρμόσουμε μονομερώς, τις θέτουμε όμως στο δημόσιο διάλογο και προτείνουμε την υιοθέτησή τους και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Τα μέτρα αυτά είναι:

1. Οικονομικά Κόμματος
- Το ΠΑΣΟΚ θα χρησιμοποιήσει πόρους μόνον από την κρατική επιχορήγηση και εισφορές αποκλειστικά των μελών του. Καμία άλλη χρηματική ή άλλη ενίσχυση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή και να χρησιμοποιηθεί.
- Το ΠΑΣΟΚ θα δημοσιοποιήσει αναλυτική και εξειδικευμένη κατάσταση κάθε εσόδου αλλά και κάθε δαπάνης. Θα δημοσιοποιήσει επίσης, κάθε σχετικό έγγραφο για τη δυνατότητα ενδελεχούς δημοσίου ελέγχου.

2. Δεοντολογία και οικονομικά υποψηφίων
- Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται, πέραν των κανόνων της εκλογικής νομοθεσίας που θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, να περιοριστούν στην έκδοση ενός μόνο προεκλογικού φυλλαδίου και μιας μόνο ταχυδρομικής αποστολής.
- Κάθε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ υποβάλλει δήλωση «πόθεν έσχες» και ενημερώνει την Επιτροπή Διαφάνειας του Κινήματος για οιασδήποτε μορφής εκκρεμότητα δεοντολογικής φύσης τυχόν έχει ενώπιον κάθε δικαστικής, διοικητικής, επαγγελματικής ή άλλης αρχής.

3. Οικολογική εκστρατεία
- Το ΠΑΣΟΚ και οι οργανώσεις του δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της αφισοκόλλησης για καμία προεκλογική δραστηριότητα.
- Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για μια «πράσινη» προεκλογική εκστρατεία και για την ανάληψη της δαπάνης καθαρισμού των χώρων των προεκλογικών του συγκεντρώσεων.

4. Διάλογος πολιτικών δυνάμεων
- Προτείνουμε για την τηλεοπτική συζήτηση στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών τη συμφωνία όρων που επιτρέπουν τον άμεσο διάλογο, τη συμμετοχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης, σύμφωνα με την πρόταση που δημόσια απευθύναμε με συνέντευξη ήδη από το προηγούμενο Σάββατο. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στην απαξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών διαδικασία debate του παρελθόντος.
- Προτείνουμε πέραν αυτού τη συμφωνία για την αξιοποίηση του διαδικτύου και τη συμμετοχή των χρηστών του στην πολιτική αντιπαράθεση, είτε συνολικά στο επίπεδο των πολιτικών αρχηγών, είτε σε επιμέρους θεματικές με εκπροσώπους των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να υλοποιήσει μετά τις εκλογές κατά προτεραιότητα, θέτοντας άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή όλα τα νομοσχέδια αναβάθμισης του πολιτικού συστήματος και της αυτονομίας του καθώς και της εμπέδωσης της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, με κορυφαίο το νέο εκλογικό νόμο που έχει δημόσια παρουσιάσει.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου θέλω να απευθύνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την εντολή του Ελληνικού λαού με μόνο γνώμονα την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και μόνο στόχο την υπηρέτηση των αξιών της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να βάλει οριστικό και αμετάκλητο τέλος σε ένα πελατειακό κράτος αδικίας και αναποτελεσματικότητας που ταλανίζει τους Έλληνες και εμποδίζει την χώρα να πάει μπροστά. Γι' αυτό δεν είναι ανεκτή και θα αντιμετωπιστεί με τα πιο δραστικά μέτρα κάθε συμπεριφορά με λόγια ή πράξεις που θα μπορούσε να σκιάσει την απόλυτη καθαρότητα και να υπονομεύσει την αξιοπιστία της κοινής μας δέσμευσης.