Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γιωργάκης, ο φίλος μας ο Τζέφρυ, θα κάμει τον Αλέξη υπουργό; Αμήν Παναγία μου!

Ο Αλέξης υπουργός;

Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δημοσίως δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει κυβερνητική συνεργασία με τον Συνασπισμό και τους Οικολόγους, ακόμη και στην περίπτωση που έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία από τις επόμενες εκλογές. Μονάχα μια ερώτηση έχουμε: Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει κάποιο υπουργείο; Και αν ναι, θα εμφανίζεται με κουκούλα;

αναδημοσίευση από τις "Καθημερινές Πινελιές" του Μάνου Οικονομίδη

2 σχόλια:

stefanos είπε...

ΔΩΡΑΚΙΑ

ΚΑΙ να θέλαμε να πιστέψουμε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να κυβερνά κανονικά, οι πράξεις της δεν μας το επιτρέπουν.

ΔΕΝ περνά ημέρα που να μη γίνει κάποια νέα εξαγγελία, ένα καινούργιο δωράκι, κάποιο ρουσφέτι μικρό ή μεγάλο.

ΧΘΕΣ ανακοινώθηκε το πιο εντυπωσιακό: η δυνατότητα που παρέχεται στους επαγγελματίες να καθυστερήσουν την πληρωμή του ΦΠΑ!

ΠΙΟ εντυπωσιακό γιατί βέβαια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη ίσως δημοσιονομική κρίση καθώς το δημόσιο έλλειμμα είναι εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση όμως δεν διστάζει να κάνει διευκολύνσεις- με τα λεφτά βέβαια των φορολογουμένων.

ΟΜΩΣ είχαμε και πολλά άλλα. Χθες, για παράδειγμα, εξαγγέλθηκαν για πολλοστή φορά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που θα δοθούν στους μαθητές.

ΧΘΕΣ επίσης ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε την «οριστική» χάραξη των νέων αυτοκινητοδρόμων στην Αττική, μαζί φυσικά και με τα νέα διόδια, ενώ και πάλι χθες ανακοινώθηκε ένα έξτρα πακέτο για τους κτηνοτρόφους κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων.

ΤΗΝ προηγούμενη εβδομάδα όλοι θυμόμαστε την ανακοίνωση της απόσυρσης των αυτοκινήτων, αλλά και το νέο χωροταξικό για τα νησιάτην... τελευταία εκκρεμότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ όπως ενημέρωσαν κύκλοι του υπουργείου.

ΚΑΙ βέβαια όλον αυτόν τον καιρό πληθαίνουν οι τάξεις της νέας γενιάς συμβασιούχων στους οποίους υπόσχονται- παραπλανητικά και εν κρυπτώ- μονιμοποιήσεις.

ΔΕΝ έχει και τόσο σημασία τι πιστεύει κανείς για όλα αυτά τα μέτρα. Άλλα έχουν θετικές πλευρές, άλλα όχι, άλλα πάλι αποτελούν απλώς δεσμεύσεις που είχαν ξεχαστεί.

ΕΚΕΙΝΟ που πραγματικά πρέπει να μας ανησυχεί είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να κυβερνήσει. Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές για την ελληνική οικονομία εξαντλεί την πολιτική της σε παλαιοκομματικές μικροδιευθετήσεις χωρίς αίσθηση των πραγματικών προτεραιοτήτων.

ΑΥΤΟΣ είναι και ο σοβαρότερος λόγος που συνηγορεί για εκλογές!

Από ΤΑ ΝΕΑ
(προπύργιο του Αυριανισμού)

Ανώνυμος είπε...

Καλώς ήρθες Στέφανε.
O Aλέξης είναι δημοφιλέστατος σε
όλο τον αριστεροπροοδευτικό χώρο, άν τον εκμεταλευτεί σωστά το ΠΑΣΟΚ θα περιορίσει σημαντικά τις διαρροές προς τα αριστερά.