Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Απελευθερώθηκε ο Παπαγιάννης ή ο βαθύ κίτρινος έως απόλυτα μαύρος «Παπαγιαννισμός»; Να ξέρουμε δηλαδή!

Μπορούμε να βρίζουμε όποιον θέλουμε και όσο θέλουμε; Έπειτα με ένα συγνώμη ή ένα «δεν ήμουνα εγώ», αθωώνονται ακόμα και οι κακεντρεχείς προβοκάτσιες;
Ήταν απόλυτα προβλεπόμενο να εμφανιστούν φαινόμενα «πληρωμένης δημοσιογραφίας», φασισμού και βαναυσότητας και στην μπλογκόσφαιρα. Κάποιοι αντιδρούσαν με ύποπτη αθωότητα όταν τα πρώτα φαινόμενα έσκασαν μύτη μέσω του "press-gr".
Η αξιοπιστία των bloggers κρίνεται αυτή τη στιγμή και περνά μέσα από μηνύσεις και αγωγές μια και «ύποπτες» αναρτήσεις, σε πολλά δήθεν "ενημερωτικά" blogs, καταγγέλλονται ως απόλυτα κατασκευασμένες ή προερχόμενες από μυστικές υπηρεσίες ή τουλάχιστον συμβαδίζουν με συμφέροντα που δεν έχουν καμιά σχέση με το «καφενείο» των ιστολόγων. Τι γυρεύουν οι αλεπούδες-δημοσιογράφοι στο παζάρι και γιατί κουβαλάνε στην μπλογκόσφαιρα τα "θανάσιμα αμαρτήματα" της δουλειάς τους; Οι «αποκαλύψεις» από πού εκπορεύονται και ποιους εξυπηρετούν; Εξυπηρετούν μόνο πολιτικά κέντρα εξουσίας ή μήπως τελικά μόνο οικονομικά συμφέροντα που φοράνε τη λεοντή του πολιτικού διαλόγου άρα εκβιάζουν κόμματα και προσωπικότητες; Το φαινόμενο των «βρώμικων» blogs ή των «ακατάλληλων» σελίδων «για ευαίσθητα στομάχια», δεν έχει ουδεμία σχέση με την ειλικρίνεια των περισσότερων αναρτήσεων στα κανονικά blogs (άσχετα αν περιέχουν ακόμα και φανατισμό). Και πώς να σχετίζονται με τις παχυλές αμοιβές, τις στενές επαφές με την εξουσία, τα χαζοχαρούμενα στυλάκια που «πετάνε ελεγχόμενες και προκατασκευασμένες βόμβες» κατά της «εξουσίας», δηλαδή υπηρετούν συμφέροντα και τους «θαυμαστούς κόσμους του Επενδυτή»….
Το φαινόμενο ενδημεί σε όλο το φάσμα των μέσων ενημέρωσης άρα δεν θα άφηνε αδιάφορο και το internet. Χαρακτηριστικά του, ο κυνισμός, η ανηθικότητα, το χάιδεμα των ενστίκτων, ο δήθεν χαβαλές, ο χλευασμός, ο εξυπνακισμός, ο ηθικολογικός σκανδαλισμός (κατά συγκεκριμένων κέντρων αλλά ποτέ κατά των «δικών μας») και φυσικά απώτερος στόχος το κέρδος των εξυπηρετούμενων κέντρων. Των μεγάλων αφεντικών της διαπλοκής, όπου μάλλον υπάγονται και οι συγγραφείς της χυδαιότητας και της προβοκάτσιας, ως υπήκοοι και cleaners του συστήματος. Τα αφεντικά του τύπου έγιναν στυγνοί επιχειρηματίες αλλά και οι υπηρέτες του συστήματος παραπληροφόρησης εξελίχθηκαν επίσης σε αντίστοιχους κυνηγούς του οικονομικού κέρδους με λυσσαλέα ανταγωνιστικά συμφέροντα μεταξύ τους, εις βάρος της πληροφόρησης και της κοινωνίας εν τέλει. Ολόκληρος ο μηχανισμός ενημέρωσης έχει μετατραπεί σε μια αδυσώπητη αγορά, φερέφωνο πανίσχυρων συμφερόντων και συγκεκριμένων πολιτικών κέντρων, συνήθως «ημι-αριστερών» τάσεων (δηλαδή πασοκικών). Τα πολιτικά οράματα χρησιμοποιούνται ως δραματοποιημένα προϊόντα που υποβοηθούν το μηχανισμό χειραγώγησης του κοινού, εμπλουτισμένα με ψεύτικες κοινωνικές ευαισθησίες, ανύπαρκτες ουσιαστικά.
Η «αποκαλυπτική» μπλογκόσφαιρα δημιουργήθηκε για να προβάλλει ισοπεδωτικά ότι δεν περνά στα δελτία των οχτώ και στις υποτίθεται «σοβαρές» εφημερίδες. Τα ρετάλια των ειδήσεων, που δεν αποδεικνύονται ή αποτελούν κανονική «λάσπη» κατασκευασμένη στα υπόγεια της διαπλοκής, αποστέλλονται σε δημαγωγικές ιστοσελίδες όπου τυγχάνουν «επιτυχούς» δημοσιεύσεως. Με μια λεπτομέρεια. Δεν πρέπει ποτέ να θίγονται τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των παραγόντων που είναι φίλα προσκείμενοι στους διαχειριστές αυτών των ιστολογίων. Δηλαδή η υποτιθέμενη αντιεξουσιαστική δημοσιογραφία που ελέγχει μια κυβέρνηση ΝΔ(αλλά ουδέποτε το Πασόκ, ούτε ως κυβέρνηση, ούτε ως αντιπολίτευση), ελέγχεται, ποδηγετείτε και καθοδηγείται από την οικονομική εξουσία που βρίσκεται έτσι και αλλιώς σε σύγκρουση με τα κοινωνικά συμφέροντα, ενώ οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε σχέση έμμισθης υποταγής(ή αιχμαλωσίας) σε αυτά τα κέντρα! Κανονική Βαβυλωνία!
Η «μαύρη τρύπα» του Αναστασιάδη άφησε μια πολύ κακή κληρονομιά στον Τύπο. Το ιδεολόγημα «να ελέγχει χωρίς ποτέ να ελέγχεται». Όταν γιαούρτωσαν τον Αναστασιάδη μέσα στα γραφεία της Ελευθεροτυπίας είχε διατυπωθεί η άποψη ότι και να φύγει από την εφημερίδα πάρα πολλοί «Θέμοι», ίσως πιο αδίστακτοι, θα εμφανιστούν. Τελικά η μπλογκόσφαιρα έδωσε διέξοδο στον αναζητούμενο χώρο. Άνθρωποι που ποτέ δεν έχουν διακινδυνέψει τίποτα στη ζωή τους και βρίσκονται πάντα δίπλα σε εξουσίες μετατράπηκαν σε εισαγγελείς και «αντικυβερνηστές». Όποιος δεν ακολουθεί το «δρόμο της επιτυχίας» (και δημοσιογραφικής απώλειας) λοιδορείται, απομονώνεται ή πάει και φυλακή, μόνο και μόνο επειδή δεν ερωτεύτηκε τον Παπανδρέου ή δεν υπέκυψε στην «συνταγή» της καθολικής υποταγής του τύπου σε «σοσιαλιστικά» κέντρα εξουσίας (παλαιότερη άποψη του Γιώργου Βότση, διασκευασμένη για την περίπτωση- Αντί/26/05/1995). Όποιος δεν υποκύπτει ή θέτει τον εαυτό του εμπόδιο στην νεοπασοκική εξουσιομανία, θα γίνεται αντικείμενο χλεύης σε μια «αποκαλυπτική» ιστοσελίδα. Θα βρίσκεται μια «έγκυρη» σελίδα να τον τσαλαπατάει και ακόμα καλύτερα αν το «προϊόν» που κατασκευάζεται, πουλάει.
Περίεργη είναι παράλληλα και η στάση των υπόλοιπων σοβαρών ή επαγγελματιών δημοσιογράφων. Αυτοί με τη σειρά τους ανέχονται, αδιαφορούν ή στηρίζουν παρασκηνιακά τους υβριστές δημοσιογράφους. Τους μοχθηρούς τζόκερ ή διασκεδαστές της ενημέρωσης. Τις κακές απομιμήσεις της Κορομηλά. Μάλλον η Ρούλα είναι αστέρι μπροστά τους! Τουλάχιστον η Ρούλα δεν παρουσίασε ποτέ φαινόμενα αυταρχισμού, δεν σπίλωσε, δεν συκοφάντησε και δεν παραπλάνησε, ποτέ. Ξέρεις τι πουλάει ενώ οι υβρεολόγοι αυτοπροβάλλονται ως μαχητές της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου …… ωχ οϊμέ και αχαχούχα!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους.....καποιος εξεφρασε την αγανακτηση μερικων η και πολλων απο μας που δεν μπορουμε ν'αντιδρασουμε σ'αυτη τη σαπιλα των"αρουραιων" της δημοσιογραφιας...και για να μιλησω μονο για τον εαυτο μου...τους εχω ξεγραψει απο τα ανθρωπινα οντα...μονο εξωγηινοι θα μισουσαν ετσι τον τοπο μας..αν και πιστευω αυτοι ,αν υπαρχουν θα ειναι πιο τζεντλε/MAN'Σ.

Ανώνυμος είπε...

Παπαγιάννης, η βρωμιά του διαδικτύου. Το χειρότερο είδος εκβιαστικής δημοσιογραφίας που έχει ποτέ εμφανιστεί στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα>Μπορω να μαθω τοτε γιατι παρενεβησαν υπουργοι για να μη φυλακισθει;

Ανώνυμος είπε...

Για τοτε θα λεγατε οτι"φυμωνουν"καποιους... που ηδη θα'πρεπε να τους αφαιρειται η δημοσιογραφικη τους ταυτοτητα!
Γιατι μονο δημοσιογραφοι δεν ειναι!

Ανώνυμος είπε...

ΧΘΕΣΙΝΗ AΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ
Δικαιώθηκε η Ι.Μ. Βατοπαιδίου στο πρώτο δικαστήριο που έγινε μετά από μήνυση που έκανε ο πρόεδρος δημοτικού διαμερίσματος Ουρανούπολης και ο Δήμος Τρίγλιας για παράνομη ανταλλαγή
α). της λίμνης Βιστωνίδας προς το δημόσιο(ο μηνυτής έλεγε πως η λίμνη είναι κοινόχρηστη και εκτός συναλλαγής)
β). της έκτασης 8.800 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη που ο μηνυτής έλεγε πως είναι αρχαιολογικός χώρος, δάσος ή δασική έκταση εκτός συναλλαγής.
Μάλιστα ζητούσαν την ακύρωση του συμβολαίου μεταξύ Ελληνικού δημοσίου και μονής.
Το δικαστήριο δικαίωσε την Ι.Μ. με χθεσινή απόφαση λέγοντας ότι η Βιστωνίδα δεν είναι λιμνοθάλασσα αλλά λίμνη και ακόμα και αν είναι κοινόχρηστη λίμνη ορθώς η Ι.Μ. μεταβίβασε την λίμνη στο δημόσιο γιατί έτσι προστατεύετε και η κοινοχρησία αν αυτή υπάρχει.
Το συμβόλαιο δεν είναι άκυρο και η λίμνη ανήκε στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου που σωστά την μεταβίβασε.
Ενώ για την έκταση στην Ουρανούπολη το δικαστήριο είπε ....
ότι ορθώς έγινε η μεταβίβαση και τυγχάνει της προστασίας του συντάγματος και των νόμων μετά από αυτή.
Νατα που τα φωνάζαμε και δεν κάναμε φανφάρες και εντυπωσιασμούς. Θυμάστε τι λέγαμε και επιμέναμε όταν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις έκραζαν;
Τώρα θα μιλήσουν για παραδικαστικό; Σε μια συγκυρία που ήταν σε βάρος της Ι.Μ. αφού το θέμα χαρακτηρίστηκε ως το ...σκάνδαλο του αιώνα.
Θα αναφερθούν τα κανάλια στην δικαστική απόφαση ή θα αφήσουν αιχμές ότι έκαναν...μάγια στους δικαστές;
Θυμάστε που έγιναν αυτοψίες για να δούνε αν έχει ψάρια η λίμνη και αν είναι λιμνοθάλασσα;
Ε, τώρα η δικαστική απόφαση δικαιώνει την Ι.Μ. Βατοπαιδίου.
Όλη η περιοχή του δήμου Τρίγλιας δόθηκε στο δημόσιο και στον Δήμο Τρίγλιας το 1924 προκειμένου η λίμνη Βιστωνίδα να παραμείνει στην κυριότητα της μονής. Εδώ ισχύει αυτό που λέμε: "ουδείς πιο βέβαιος εχθρός του ευεργετηθέντος"

Από το τροκτικό ; 11-7-2009
…………………………………………………………………
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

ΤΟΚ, ΤΟΚ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΤΟΣ;

ΠΑΡΑΛΙΑ, ΟΛΟΙ;

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ακριβώς λέει ότι επενέβησαν βουλευτές και υπουργοί για την απελευθέρωση του γλοιώδους Παπαγιάννη;
Μήπως το διαρρέει ο ίδιος ή μήπως το λεεί ο Τριανταφυλλόπουλος; Δηλαδή το σύστημα της αθλιότητας.