Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

«Εσωτερικές Υποθέσεις», ρουφιάνους και παρακολουθήσεις, ενεργοποιεί ο πρόεδρος Γιώργος. Προβλέπεται υποταγή των «εσωτερικών» αντιφρονούντων.

Η εσωτερική δημοκρατία του Πασόκ στο απόσπασμα!
Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δημιουργεί ο κ. Παπανδρέου.
Ακούγεται σαν το ανέκδοτο της ημέρας.
Αλλά αποτελεί μια θλιβερή είδηση. Το επιτελείο της Ιπποκράτους έχει ήδη επαρκή στοιχεία για το ποιόν και τις πραγματικές προθέσεις πολλών στελεχών του κινήματος αλλά και μεγαλοσυνδικαλιστών. Το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των στελεχών έχει τις ίδιες προθέσεις και κάθε προσπάθεια εσωτερικής κάθαρσης θα παραμείνει στις προθέσεις και μόνο. Αντιθέτως πρόκειται μάλλον για προσπάθεια πλήρους κυριαρχίας του προέδρου Γιώργου μέσα στο κόμμα δια της εξευτελιστικής ταπείνωσης των αντιφρονούντων ή της εξασφάλισης της υποταγής τους δια «εσωτερικών» εκβιασμών:«θα σου βγάλουμε τα’ άπλυτα στη φόρα αν δεν υποκύψεις»!
Εξάλλου ποιος ακριβώς μηχανισμός θα αναλάβει ένα τόσο δύσκολο έργο; Μήπως του Καρχιμάκη ή του Παπακωνσταντίνου; Σώθηκαν ο πρόεδρος και το κίνημα ολόκληρο! Ο Παπακωνσταντίνου εμπλέκεται στο σκάνδαλο Siemens από μόνος του και αν δεν εμπλέκεται τότε ήταν μάλλον ανίκανος να αντιληφθεί τι γίνονταν στον ΟΤΕ όταν βρίσκονταν στο διοικητικό του συμβούλιο. Ο δε Καρχιμάκης όταν βρίσκονταν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επίσης οι μίζες έπεφταν βροχή και κάποιοι πλούτισαν χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Μάλλον από αυτούς δηλαδή πρέπει να ξεκινήσουν οι «εσωτερικές υποθέσεις» του Πασόκ.
Όποιο μηχανισμό και να στήσει ο Παπανδρέου είναι καμένος από χέρι γιατί θα στηριχτεί σε φθαρμένο υλικό. Υλικό που από μόνο του αποδομεί οποιαδήποτε ειλικρινή πρόθεση, αν και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι υπάρχουν έστω και αυτές οι προθέσεις. Το Πασόκ μας έχει συνηθίσει στην υποκρισία, στο λαϊκισμό και στα ψέματα και θυμίζει το βοσκό με το λύκο. Σίγουρα τα μεγαλοστελέχη του Πασόκ δεν είναι ούτε βοσκός, ούτε εύπιστοι χωριάτες! Μάλλον στην κατηγορία λύκου υπάγονται. Και σίγουρα από τους λύκους μπορεί να μας προστατέψει μόνο η εφαρμογή των νόμων και όχι το πασοκικό παραδίκαιο ή έστω ο ασυνήθιστος τρόπος που αντιλαμβάνεται την εφαρμογή των νόμων η κορυφή του κινήματος. Τα παραδίκαια και δη πασοκικά παραπέμπουν σε άλλες ιστορικές εποχές που ο λαός θέλει για πάντα να ξεχάσει. Όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονταν και κάθε προσπάθεια εφαρμογής του κατέληγε σε διαπόμπευση και σε εργαλείο κομματικής διαχείρισης των πολιτικών και δικαστικών πραγμάτων.(όποιος έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη αλλά και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να επεμβαίνει στην πολιτική, ιδίως όταν κυβερνά το Πασόκ!)
Η σκέψη και μόνο τέτοιων μηχανισμών στη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» επιβεβαιώνει τους φόβους μας για το τεράστιο πρόβλημα διαφθοράς που υπάρχει μέσα στο κόμμα αλλά και οι προτάσεις για υπερπήδηση των νόμων από ένα κόμμα που θέλει να μας κυβερνήσει δεν φαίνονται καθόλου σοβαρές και δεοντολογικές. Μιλάμε για τη δημιουργία παρακράτους μέσα σε κομματικούς μηχανισμούς. Βέβαια ήδη το κόμμα βαρύνεται με παράνομες παρακολουθήσεις και περίεργα γραφεία τεκμηρίωσης, που δεν θα μας παραξένευε αν μαθαίναμε ότι «εργάζονται» και για λογαριασμό της ηγεσίας του κόμματος! Με στόχο να ξεκαθαρίσουν το εσωτερικό τοπίο αλλά και να εξολοθρεύσουν αυτονομημένες πολιτικές ομάδες που δεν είναι αρεστές στην ηγεσία! Ποιος εγγυάται την καθαρότητα των προθέσεων και των καταγγελιών όταν οι ανταγωνισμοί και οι παραγκωνισμοί μέσα στα κόμματα αποτελούν πραγματικότητα και πολλές φορές αναγκαιότητα; Ειδικά όμως στο Πασόκ, μήπως έπειτα από την υποταγή του τύπου επιχειρείται πίσω από ωραιοποιημένες ενέργειες, κύμα καταχρήσεων και προσπάθεια μονοκαθεδρίας του προέδρου Γιώργου; Σίγουρα οι μη αρεστοί θα εξευτελιστούν ή θα υποταχθούν και θα απαξιωθούν μπροστά στο μεγάλο ηγέτη ενώ οι αρεστοί θα παραμείνουν άθικτοι, όπως άθικτος παραμένει μέχρι στιγμής ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου!
Οι «εσωτερικές υποθέσεις» του Πασόκ παραπέμπουν σε μέτρα ολοκληρωτικών παρατάξεων και σε κομματικούς «μεγάλους αδερφούς», σκέψεις που μάλλον υφίστανται και στα σχέδια των σοσιαλιστών για τη σωτηρία της Ελλάδας και τη ρουφιανοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας. Το κόμμα εθισμένο στην προβοκάτσια θα μπορούσε πολύ άνετα να περάσει και στους «εσωτερικούς» χαφιέδες και ραδιούργους. Για την εξουσία μπορούν να κάμουν τα πάντα!

4 σχόλια:

stefanos είπε...

Χμμμμ... exastal...
Που ξεσήκωσες αυτόν το λίβελο?
Όχι βέβαια την ώρα που πιθανά έφτιαχνες Fruit punch
ή κανένα Firecracker κοκτέϊλ...
Οπως κι αν έχει,
τράβα στην πλησιέστερη Κ.Ο. Πασόκ
και συμπλήρωσε μιά αίτηση...
Ίσως σε χρειαστούμε!

Παπουτσάκης είπε...

Stefanos
σε πάρα πολλές εφημερίδες γράφτηκε και με ανησύχησε.
Επίσης ακόμα και σε πασοκικές εφημερίδες κρίθηκε αρνητικά

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=276913&dt=05/07/2009

προσωπικά το είδα στο blog του Παπαϊωάννου:
http://papaioannou.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Πασόκ:
Ένας ασυνάρτητος αχταρμάς από απόψεις, ιδέες, συμφέροντα και γνώμες που έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι κόμμα εξουσίας.
Τρελλαίνομαι για ηγέτη Γιωργάκη.
ΑΥΤΟΣ ο σοσιαλισμός μάλιστα!
Αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν μπορεί να εξοντώσει όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, με επίφαση τις εσωτεριές,και καλά, υποθέσεις το σύστημα Γιωργάκη προσπαθεί να σφετεριστεί αυτό για το οποίο προσπάθησαν χρόνια άλλοι και ο ίδιος το κατέλαβε με την ιδιότητα του γιού του μπαμπά του.
Φανταστείτε τι ρουφιανιλίκι έχει να πέσει στη χώρα σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ο Γιωργάκης ως από μηχανής θεός. Και αυτό γιατί ο πολιτικός του λόγος είναι ανύπαρκτος.