Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Παπαγιαννισμός, η νεοπαπανδρεϊκή δημοσιογραφία ή Παπαγιάννης:ο κατ’ επάγγελμαν ΥΒΡΙΣΤΗΣ του Καραμανλή.

Το ερώτημα είναι τι και ποιόν εξυπηρετεί; Ποιόν και γιατί τον εξυπηρετεί;

Είναι γνωστή η εμπάθεια του Παπαγιάννη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στη «Νέα Δημοκρατία» εν γένει. Προσωπικά όμως στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από την συμπάθειά του στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου. Θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από την πεποίθησή του ότι οι εργοδότες του επιδιώκουν και απαιτούν διαρκώς τη σύγκρουση με το φαινόμενο «Καραμανλισμός». Όχι την εξουσία του πρωθυπουργού. Αλλά προσωπικά με ό,τι εκφράζει στην κοινωνία ο λεγόμενος ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟΣ, κυρίως λόγω αριστερών υποτίθεται καταβολών.

Δεν συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι ο Παπαγιάννης προσπαθεί να αναγάγει σε θύματα πολιτικούς από τους οποίους δεν κινδυνεύει. Δεν πρόκειται ποτέ να τον εκβιάσουν ή να τον πειράξουν. Γνωρίζει δηλαδή ότι ούτε αγωγή θα του καταθέσει ποτέ κανείς Καραμανλής, ούτε οι εργοδότες του θα έχουν προβλήματα από τις κρατικές διαφημίσεις τις οποίες μοιράζει η σημερινή κυβέρνηση, ούτε από την αποδοκιμασία των νέων που κινούνται πλειοψηφικά στον χώρο της δεξιάς(π.χ. ΟΝΝΕΔ, που του κάθεται στο στομάχι).

Το ερώτημα είναι το εξής και δεν το έχει θέσει κανείς μέχρι σήμερα :

"Παπαγιάννη πόσο κοστίζουν οι ύβρεις και η άνευ ορίων κριτική στον Καραμανλή και στην κυβέρνηση";

Διαβάστε στο πρώτο σχόλιο πως παράγεται «αυτόματα» ένα υπέροχο άρθρο στο πνεύμα του "δημοσιογραφικού" Παπαγιαννισμού!

4 σχόλια:

Παπουτσάκης είπε...

Κοιτάξτε πόσο εύκολα η ύβρις γίνεται μπούμερανγκ! Η παρούσα ανάρτηση είναι στην πραγματικότητα ανάρτηση του ίδιου του Παπαγιάννη. Κοιτάξτε στη διεύθυνση :
http://pressmme.blogspot.com/2009/05/blog-post_7344.html?zx=54580d2466747f61

η συγκεκριμένη μορφή υβριστικής γραφής εκπροσωπεί το επίκεντρο της ΝΕΟΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ που αποκαλείται και ΠΑΠΑΓΙΑΝΙΣΜΟΣ! Απλά παίρνετε ένα άρθρο από το περίφημο blog του Παπαγιάννη και αλλάζετε τα ονόματα, όπως εσείς επιθυμείτε ή κατά την προσωπική σας ιδεολογία. Αυτομάτως παράγεται μια υπέροχη ανάρτηση παπαγιαννικής αρθρογραφίας. Γίνεστε συμμέτοχος στα νέα ρεύματα της δημοσιογραφικής υποκουλτούρας.
Είναι όπως το γιν και γιαν. Τον πρόεδρο τριγυρίζουν Armani, λευκά πουκάμισα, Masters στο Harvard και «υψηλού» επιπέδου πολιτικό lifestyle με απολιτίκ προεκτάσεις. Το περιβάλλον του προέδρου Γιώργου είναι μια τεράστια μηχανή του Σιλωάμ που τους μετατρέπει όλους σε πολύ «καλά παιδιά». Από την άλλη πλευρά υπάρχει η συμμετοχικότητα. Ο λαουτζίκος που αναμένει το Μεσσία της «αναδιανομής του πλούτου»! Η οργή του σκληροπυρηνικού πασοκικού κράτους και παρακράτους που ξανα-βρίσκει τις «περήφανες» ρίζες του στο «όραμα» του Παπαγιαννισμού. Τα λέω γιατί μας τάχουν πρήξει με τα «καλά παιδιά» που τριγυρίζουν τον συμπαθέστατο πρόεδρο, που είναι και ο ίδιος «πολύ καλό παιδί». Το «καλύτερο κουστούμι» της πασοκικής νομενκλατούρας!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ξέρω πολλά καλά παιδιά που δεν έχουν απαιτήσεις να προεδρεύουν κομμάτων ή μιας χώρας. Το ζητούμενο για τέτοια αξιώματα, δεν είναι ένα "καλό παιδί", αλλά ένα "ικανό παιδί". Και τόσο ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και οι του περιβάλλοντός του, είναι μη ικανά παιδιά.

Αποδείξεις:

- Πριν ξεσπάσουν τα σκάνδαλα της Ν.Δ. ο ΓΑΠ δεν είχε καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠαΣοΚ ούτε κατά μία μονάδα.
- Ακόμα και τώρα ο ίδιος ο ΓΑΠ τρέχει πίσω από τον Καραμανλή στην κούρσα. Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Καραμανλή ως καταλληλότερο πρωθυπουαργό.
-Ό,τι ποσοστό τσίμπησε το ΠαΣοΚ (που δεν είναι λόγω ικανότητας του ΓΑΠ και του περιβάλλοντός του) δεν το φέρνει αυτοδύναμο κόμμα.

Όλα αυτά, που ο Παπαγιάννης ξεπερνάει στο ντούκου, τον έχουν καταστήσει ανεπανόρθωτα αναξιόπιστο. Αυτός έχει ξεπεράσει σε υστερία, ακόμα και τους Λεβέντη και Πρετεντέρη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΚΟΨΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΣΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ.ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Η ΓΟΡΓΟΝΑ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΘΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ.ΟΣΟ ΖΟΥΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ GOLDEN BOY ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ.ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΞΕΣΑΛΩΣΕ.ΤΟΥ ΕΧΩ ΤΑΞΕΙ ΕΝΑΝ ΚΕΣΕ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΙΛΩΝ ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ.ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ.