Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Oι bloggers, η Νέα Δημοκρατία και η τρομοκρατία


Σήμερα, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη Δημόσια Τάξη, ο πρωθυπουργός έκανε μια αναφορά για τον ηλεκτρονικό συντονισμό των επιθέσεων των κουκουλοφόρων. Είπε ότι για "χρησιμοποιούνται blogs και sms".
Αμέσως, οι γνωστοί καραγκιόζηδες έπεσαν πάνω του να τον φάνε επειδή δήθεν "επιτέθηκε με δεξιά νοοτροπία" στις αυτού αγιότητες τους μπλογκσποτάδες λες και είναι υπεράνω κριτικής. Αυτοί λοιπόν οι παπαρολογίζοντες παρουσιάζουν (στους αφελείς) δύο κόσμους: τον αγγελικό του Ίντερνετ που ντε και σώνει κυμαίνεται ανάμεσα σε Τσίπρα και Γιωργάκη και τον ζοφερό Μεσαίωνα που εκπροσωπεί η "κακιά δεξιά".
Να τους ενημερώσουμε ότι η επιστήμη δεν έχει δεξιά και αριστερά και ότι το Ίντερνετ δεν διαδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ του Μαρούδα που έλεγε ότι θα καταρρίψει τους δορυφόρους που θα μετέδιδαν πρόγραμμα μη κρατικής ραδιοφωνίας ούτε από τον Συνασπισμό ούτε από κάποια ΚΟΒΑ ή Αχτίδα του ΚΚΕ ούτε από τοπική της ΝουΔού. Αναπτύχθηκε από Δυτικούς (Αμερικανούς) επιστήμονες (όπως ο Vinton Cerf και όλοι όσοι συμμετείχαν στο Arpanet).
Ο χρήστης του Ίντερνετ δεν είναι (όπως αναπαράγεται βάσει του στερεότυπου που θέλουν να μας περάσουν): άπατρις, μηδενιστής, αμοραλιστής, light οικολόγος, απολιτίκ τρόμπας που του αρέσουν οι μουσκουλάτοι σφίχτες, χαβαλές που σερφάρει μπας και βρει γκόμενα ή παιχνιδομανής.

Μπορεί να είναι κάτι απ' όλα αυτά, τίποτα απ' όλα αυτά, μοναχός του Αγίου Όρους, έμπορος όπλων, επιπλάς, νταλικιέρης, νοικοκυρά, προπατζής ή πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν. Ο χρήστης του Διαδικτύου δεν ζει μέσα στο Ίντερνετ ή για το Ίντερνετ. Απλά ζει, και άλλος συχνότερα κι άλλος σπανιότερα, το χρησιμοποιεί. Είναι ένας απ' όλους εμάς. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο. Επίσης να τους ενημερώσουμε τους διάφορους μπαγλαμάδες ότι οι bloggers δεν είναι φυλή του Αμαζονίου ή θρησκευτική σέχτα. Είναι άνθρωποι διαφόρων πεποιθήσεων, ηθικών αποθεμάτων, νοοτροπιών και στάσεων ζωής που απλά χρησιμοποιούν το ίδιο επικοινωνιακό εργαλείο.
ολόκληρο το άρθρο στους "Αδιάβροχους"

Δεν υπάρχουν σχόλια: