Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

μην ξεχνάμε τα ψέματα του Γιώργου. Του προέδρου που έχει αόρατο «σχέδιο»!

ή μήπως κινείται με σχεδία;

Επί μήνες ο Παπανδρέου και τα μεγαλοστελέχη του Πασόκ επέμεναν ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κρίση και ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να βρει άλλοθι στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση [ 1. 2. 3. ] Η προπαγάνδα αυτή ήταν μια σταθερή λεκτική επιμονή των προπαγανδιστών του «κινήματος» και στα δελτία ειδήσεων και στην μπλογκόσφαιρα και στα καφενεία. Περί τα μέσα του Οκτώβρη τα φίλα προσκείμενα στο Πασόκ ΜΜΕ, άρχισαν να ασχολούνται με την οικονομική καταστροφή που διέρχονταν τεράστιες επιχειρήσεις των αναπτυγμένων χωρών επηρεάζοντας το διεθνές γίγνεσθαι. Διαχωρίζοντας όμως σταθερά τη διεθνή κρίση από την εγχώρια σύμφωνα με την κομματική στρατηγική των συμβούλων του Παπανδρέου. Εδώ παλιότερα λέγαμε, έβηχε η Αμερική και η Ευρώπη πάθαινε πνευμονία. Τώρα δηλαδή που η Αμερική έχει πνευμονία εμείς από τι ακριβώς πάσχουμε; Τα στελέχη του Πασόκ ακόμα δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την ύπαρξη και το εύρος της διεθνούς κατάστασης και διαλέγονται με έπαρση, χαμόγελα, ειρωνείες και αλαζονεία απαιτώντας «σχέδιο», χωρίς οι ίδιοι να έχουν ιδέα για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Βλέπουμε κυβερνήσεις µεγάλων χωρών να αναθεωρούν, σχεδόν κάθε µήνα, τα σχέδιά τους και οικονοµίες ισχυρών κρατών να αντιµετωπίζουν τεράστια προβλήµατα. Το Πασόκ ανεύθυνα αρνείται την πραγματικότητα και την κρισιμότητα της διεθνούς συγκυρίας, σκόπιμα ή ανάλογα με τα πρόσκαιρα κομματικά του συμφέροντα και αφήνει να εννοείται ακόμα ότι …… «η κρίση στην Ελλάδα είναι ελληνικής προέλευσης» όπως έλεγε τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Παπανδρέου. [ 1. 2. 3. ]

Εμφανίζονται αδιάφοροι για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας και τις κοινές αποφάσεις των μελών της Ένωσης. Η δράση των χωρών της Ένωσης είναι κοινή σε πολλά σημεία και πολύ δύσκολο να ανατραπεί ή μεταβληθεί εφόσον αυτή τη στιγμή κινούνται με όσο το δυνατόν μικρότερες δυνατότητες προστατευτισμού. Δεν ξέρουν καν πότε ακριβώς πρέπει να π’αρουν τις μεγάλες αποφάσεις αφού η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη. Στις αρχές Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε η αντιμετώπιση της κρίσης για όλες τις χώρες της ΕΕ να στηριχθεί σε 2 πυλώνες: σε µία νέα χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, µε την υποστήριξη του τραπεζικού τοµέα και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης σε επίπεδο «πραγματικής οικονομίας». Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι πρέπει να πηγαίνουμε στην Ευρώπη και να απαιτούμε από ανέφικτα και παράνομα ευρωομόλογα(άσχετα αν ξέρουμε ότι θα απορριφθούν) και να ζητάμε εμείς αυτόνομα μια «νέα πολιτική» που θα κρατικοποιεί τράπεζες. Πρέπει να πηγαίνουμε στην Ευρώπη και να τα παίρνουμε απ’ τους κουτόφραγκους! Να ζητάμε από τις πλούσιες χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και συζητάνε ακόμη και χαλάρωση της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας οικονομολόγος ή πολιτικός στον κόσμο δεν βγαίνει να ερμηνεύσει με επιστημονική επιχειρηματολογία ποια πραγματικά είναι τα αίτια της κρίσης, γιατί τώρα και πόσο θα κρατήσει! Η συζήτηση εξελίσσεται ακόμα εκ των αποτελεσμάτων και σε πολιτικό επίπεδο. Αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη δράση των κυβερνήσεων που βλέπουν την κρίση να πυροβολεί όλες τις χώρες του κόσμου με αυξανόμενο ρυθμό. Στην Ελλάδα ευτυχώς έχουμε τον προέδρο Γιώργο που «έχει δικό του σχέδιο» και θα το ξεδιπλώσει στο απώτερο μέλλον! Μέχρι τότε αρκεστείτε σε "συγκεκριμένες" αόρατες δεσμεύσεις ….

12 σχόλια:

blogger είπε...

Να ακυρώσω με μια παράγραφο όλο το ποστ σας...

Προτελευταίο (έχουμε χάσει το λογαριασμό...) διάγγελμα Καραμανλή στις 05/02/2009:
"Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Η διεθνής κρίση, πολύ πιο έντονη από ό,τι στο ξεκίνημά της, χτυπάει τώρα και την πόρτα της χώρας μας".

http://www.kefalaio.gr/news.asp?Details=670942

Παπουτσάκης είπε...

φίλε μου,
η ουσία του post δεν αμφισβητεί καθόλου τη ρήση Καραμανλή που αναφέρεις αντιθέτως την επιβεβαιώνει.
Το άρθρο δεν αμφισβητεί καθόλου ότι : "Η διεθνής κρίση, πολύ πιο έντονη από ό,τι στο ξεκίνημά της, χτυπάει τώρα και την πόρτα της χώρας μας".
Δεν ξέρω που βρίσκεις την ασυμφωνία .....

blogger είπε...

Είχα την αίσθηση ότι είναι πεντακάθαρο ότι ο Καραμανλής επιβεβαίωσε ουσιαστικά με αυτή του τη δήλωση ότι μέχρι σήμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι εσωτερικής προέλευσης.
Τώρα αρχίζει και "χτυπάει την πόρτα μας" η διεθνής κρίση.
Το "τώρα" ήταν στις 05/02/3009. Πριν ένα μήνα.
Άρα; Για ποια ψέμματα του Γιώργου μιλάς;

Παπουτσάκης είπε...

μέγα λάθος να ερμηνεύεις αυτολεξί μια δήλωση Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός από τις αρχές Σεπτέμβρη σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις του και ομιλίες του παραδέχεται την ύπαρξη της παγκόσμιας κρίσης από την οποία κινδυνεύει και η χώρα μας μια και συμμετέχουμε στην Ευρώπη......
Άρα το τώρα του Καραμανλή αφορά ολόκληρη την τελευταία περίοδο που βιώνουμε. Και εγώ χρησιμοποιώ συχνά αυτή τη μορφή έκφρασης(τώρα ή σήμερα) και δεν εννοώ αποκλειστικά τώρα ή σήμερα αλλά μια πρόσφατη περίοδο!!!!
Ο Παπανδρέου αντιθέτως ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι έχει ξακάθαρα αντιληφθεί την ύπαρξή της κρίσης.
Οι χώρες που σε πρώτο στάδιο χτυπήθηκαν ήταν αυτές με βαριά βιομηχανία και οι εμπλεκόμενες στα τοξικά προϊόντα των τραπεζών της Αμερικής. Όπου από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 41 τράπεζες.......

Παπουτσάκης είπε...

έτσι όπως ερμηνεύεις το "τώρα" εκ του πονηρού σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή που μιλούσε ο Καραμανλής άκουγε την κρίση να του χτυπά την πόρτα και το ανακοίνωνε σε απυθείας σύνδεση στον ελληνκό λαό.
Το "τώρα" σε όλες τις γλώσσες του κόσμού σημαίνει είτε αυτή τη στιγμή, είτε την πρόσφατη περίοδο. Αφού ο Καραμανλής είναι αδύνατο να άκουγε τη στιγμή που μιλούσε την κρίση να του χτυπά την πόρτα (έτσι κι' αλλιώς η φράση είναι μεταφορά) σημαίνει ότι εννοεί "την πρόσφατη περίοδο".
Ο τρόπος που εσύ το ερμηνεύεις διαστρέφει και παραποιεί την ουσία μιας μεταφοράς που ερμηνεύεται έτσι κι' αλλιώς από τα συμφραζόμενα.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις .....

blogger είπε...

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ερμηνεία. Είναι καθαρή θέση και τοποθέτηση. Το "Τώρα" είναι "Τώρα". Αλλιώς θα έλεγε "η διεθνής κρίση μας έπληξε εδώ και 5, 6, 7, 10 μήνες".

Άλλωστε, βλέπεις κι εσύ ότι τα κανόνια τώρα άρχισαν να βαράνε.

Ακόμη και με αυτά που γράφεις τώρα, πάλι δυσχεραίνεις τη θέση του Καραμανλή και επιβεβαιώνεις εμένα και το ΠΑΣΟΚ:

"Το Σεπτέμβρη σε όλες σχεδόν τις συνεντεύξεις του και ομιλίες του παραδέχεται την ύπαρξη της παγκόσμιας κρίσης από την οποία κινδυνεύει και η χώρα μας μια και συμμετέχουμε στην Ευρώπη......"

Δηλαδή, ήξερε ότι κινδυνεύει η χώρα από την κρίση, αλλά... μέτρα γιοκ!

Αυτό έλεγε το ΠΑΣΟΚ: "Παψτε να χρησιμοποιείτε την διεθνή κρίση που ακόμη δεν χτύπησε την πόρτα την χώρα μας για να καλύψετε την ανικανότητα και τις λάθος πολιτικές σας" και κατέθετε προτάσεις και σχέδια νόμου που απέρριπτε ο Καραμανλής.

Anyway. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι αναγνώστες σου.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παπουτσάκης είπε...

[αν αρχίσω να ερμηνεύω αυτολεξί τις προτάσεις του Παπανδρέου και με τρόπο που εσύ χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή τότε πραγματικά θα εκπλαγείς. δεν μ' αρέσει να το κάνω]
Δεν μπορώ να κάνω μαθήματα γρμματικής και συντακτικού μέσω σχολίων :
Με κουράζει τώρα και δύο χρόνια!
Νομίζω όμως ότι τώρα και πέντε μήνες δεν μ' αρέσει καν να σχολιάζω σε άλλα blogs γιατί δεν έχω χρόνο.
Τις τελευταίες εβδομάδες τώρα δεν έχω διάθεση για βόλτες στο internet μια και έχουμε πολύ αργές συνδέσεις στο Μυλοπόταμο, τώρα και δέκα χρόνια!

Σου έδωσα μερικά παραδείγματα, υπάρχουν άπειρα που μπορεί το τώρα να μη σημαίνει "τώρα".

Παπουτσάκης είπε...

όσο για τα μέτρα πιστεύω ότι εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης αισθανόμαστε ακόμα ξώφαλτσα την κρίση.
Αν όμως εσύ νομίζεις ότι ο Γιώργος θα σώσει την παιδεία, την υγεία, το λαό με τα "ανύπαρκτα" σχέδιά του και θα πάει το λάδι 10€ το κιλό,
τότε σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που αρνούνται τα πάντα και δεν προτείνουν τίποτα. Α ξέχασα! Έχει πέντε εθνικούς στόχους ....
και τα "λεφτά υπάρχουν"!!!!

blogger είπε...

Εντάξει, άρχισες την ειρωνεία τώρα.
Να σου υπενθυμίσω μόνο ότι η Ε.Ε. μας βλέπει σαν τον αδύναμο κρίκο.
Αν ίσχυε αυτό που λες ότι εξαιτίας των μέτρων των προηγούμενων ετών πέρασε ξώφαλτσα η κρίση και δε μας ακούμπησε ακόμη, τότε γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ μα ΚΑΝΕΝΑΣ από την Ε.Ε. (που τόσο πολύ επικαλείστε τον τελευταίο καιρό) δεν βγήκε να το πει αυτό;

Επίσης, με κατηγορείς ότι ερμηνεύω τον Καραμανλή. Μα, αυτό κάνεις εσύ με τις δηλώσεις του Παπανδρέου.

Εντάξει. Ας δεχθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο.
Ας υποθέσουμε ότι σήμερα ο Παπανδρέου μπήκε μέσα στο μέγαρο Μαξίμου με έναν πράσινο φάκελλο και βγήκε με άδεια χέρια...
Το σχέδιο του Καραμανλή... ποιο είναι; Οι 6 σημερινές διαπιστώσεις..;

Μην απαντήσεις. Ρητορικά τα ερωτήματα.
Καλά να περνάς

Παπουτσάκης είπε...

η κυβέρνηση από τις αρχές Σεπτέμβρη παραδέχεται ότι υπάρχει παγκόσμια κρίση που θα έχει τις συνέπειές της και στην Ελλάδα. Ακόμα και τα "μέτρα Αλογοσκούφη", αυτή την κατεύθυνση είχαν. Εσείς τι ακριβώς προτείνεται πέραν των καταγγελιών, της άρνησης και της "δολιοφθοράς".
Έστω ότι κυβερνά ο Παπανδρέου. οιά περιθώρια έχει για να κινηθεί έξω από την Ένωση και με παροχές.
Το πνεύμα των ακοστολόγητων παροχών Παπανδρέου κινείται στη γραμμή καιροσκοπισμού και πρόσκαιρων εντυπώσεων από το Σεπτέμβρη αρνούμενος τις συνέπειες της χρηματιπιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα. Όσο για την ύπαρξη μέτρων από πλευράς κυβέρνησης σε ενημερώνω λοτι βρίσκονται σε εξέλιξη πάρα πολλά μέτρα (28 δις τραπεζών, ΤΕΜΠΕ και άλλα πολλά) αλλά σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις "περιμένουν" διότι η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πάντα θα αλλάξουν και πάλι δραματικά σε περίπτωση κατάρρευσης της AIG με την οποία συνδέονται 6 μεγάλες τράπεζες της Αμερικής.
Ο Ομπάμα άσπρισε σε 40 μέρες αν πρόσεξες. Φαν΄τασου ζόρι που τραβά! Εσείς απαιτείται η Ελλάδα να ξεπεράσαει την κρίση όταν κανείας δεν ξέρει ποιά είναι η κορυφή της, οπότε και θα απαιτηθούν πραγματικά μέτρα.
Ο Παπανδρέου τι ακριβώς προτείνει; Μόνο δημαγωγία, παραπολιτική και λαϊκισμό αντιλαμβάνομαι από την πλευρά του και καμιά πραγματική διάθεση να επιλύσει προβλήματα. μόνο ευχολόγια βλέπεω και άρνηση αντιλαμβάνομαι εκ μέρους του αλλά και τους υποστηρικτές του.....

socrates είπε...

Έλα τώρα και εσύ exastal, μιλάς για οικονομικά με το Κρόγια.
Καλό παιδί, έντιμος (παραδέχεται ότι είναι μουτζαχεντίν πρασινοφρουρός, όχι σαν κάτι άλλους μουλωχτούς) αλλά δεν μπορείς να περιμένεις ισόρροπη αντιπαράθεση επιχειρημάτων με αυτές τις προϋποθέσεις.
Το μόνο που δεν εκτιμώ στο κρόγια είναι ότι μερικές φορές μιλάει για θέματα που δεν κατέχει σε βάθος και γίνεται λίγο γραφικός.
Τα οικονομικά είναι το κυριότερο από αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Καμιά ανακοίνωση για τη δολοφονία του αστυνομικού από ληστή, θα βγάλετε ρε αρχιδάκια του ΣΥΡΙΖΑ; Ή η ζωή του δεν άξιζε τίποτα για εσάς;

Θα ζητήσω συγνώμη για το ύφος του κειμένου σήμερα. Αλλά περιμένω ακόμη μια λέξη από τα κατακάθια του ΣΥΡΙΖΑ, μια λέξη καταδίκης της δολοφονίας του 36χρονου αστυνομικού, πατέρα ενός βρέφους 40 ημερών, από ληστή. Περιμένω να δω αυτούς που δεν είναι ρατσιστές, να μας πουν αν η ζωή ενός μπάτσου, αξίζει λιγότερο από τη ζωή μιας βουλγάρας καθαρίστριας, ενός αφγανού λαθρομετανάστη, ενός 15χρονου μαθητή. Περιμένω μια λέξη συμπόνιας στη γυναίκα του. Περιμένω ο μαλάκας. Κι όπως φαίνεται, θα περιμένω για πάντα.
Το άκρως ρατσιστικό και φασιστικό πολιτικό σχήμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, δεν αισθάνεται καμιά συμπόνια για το θάνατο των ανθρώπων. Τα "αντανακλαστικά" του αντιδρούν ανάλογα με την ιδιότητα των θυμάτων. Αν τα θύματα είναι παλαιστίνιοι, τότε θα βγει στους δρόμους. Αν τα θύματα είναι σέρβοι του Κοσόβου, σιγά μην ασχοληθεί. Θα καταθέσει επερώτηση στη Βουλή, με αφορμή το εμφανώς προβοκατόρικο περιστατικό με τη χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών, αλλά θα αγνοήσει επιδεικτικά τις συνεχείς επιθέσεις και τις καταστροφές βιβλιοπωλείων "μη αριστερών".
Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μια περιθωριακή ομάδα. Μια ομάδα που παρανόμως έχει βουλευτές, μιας και αυτοί δεν έχουν ορκιστεί σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος. Αλλά αυτό άλλωστε δεν είναι το όνειρο κάθε τέτοιου περιθωριακού; Να μην υπακούει στο Σύνταγμα της χώρας του. Δεν φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε.