Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

λίγα λόγια για τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου άλλη μια φορά παραποίησε την πραγματικότητα. Το κακό είναι ότι παρουσίασε μια εικονική Ελλάδα για την περίοδο που το Πασόκ κυβερνούσε! Ξεχνά χωρίς προσχήματα τα Ίμια, τις «γκρίζες ζώνες», τον Οτσαλάν, τις 70 αναγνωρίσεις των Σκοπίων κ.ά. Εφόσον εσκεμμένα τα εξαφανίζει όλα και δίνει στους δικούς του και τον εαυτό του άφεση αμαρτιών, επιτίθεται στην κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας και ανικανότητα, στην πιο δύσκολη ίσως περίοδο για τον πλανήτη, από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Η μεθοδολογία αυτή ξεσκεπάζει την ανευθυνότητα και την ανυποληψία ενός ανθρώπου που επιθυμεί διακαώς να γίνει πρωθυπουργός και να μας κυβερνήσει! Μπροστά σε αυτή την προοπτική υποσκάπτει το κύρος της χώρας και επαίρεται για το παρελθόν της «περήφανης» εξωτερικής πολιτικής του κόμματός του! Ο ίδιος ο αρχηγός του Πασόκ έχει δώσει πρόσφατα συνεντεύξεις σε ξένα έντυπα όπου είναι ολοφάνερη η προσπάθειά του να προκαλέσει ζημιά στην εσωτερική πολιτική από έξω. Να βλάψει τη χώρα στις δανειακές της ανάγκες για βραχυπρόθεσμα δημοσκοπικά οφέλη που έχουν όμως ως αποτέλεσμα μακροπρόθεσμες συνέπειες στην οικονομική πολιτική.
Όλοι θυμούμαστε τον τρόπο που αποδέχτηκε άμεσα το «Σχέδιο Ανάν» (για το οποίο ο ίδιος είχε εργαστεί προσωπικά) και την πίεση που ασκούσε στους Κύπριους με την απειλή μαζικών αναγνωρίσεων του ψευδοκράτους. Στις προσωπικές επιλογές Παπανδρέου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως περηφανεύονταν αμέσως μετά το Ελσίνκι ότι δεν βάλαμε κανένα όρο και καμιά προϋπόθεση στην Τουρκία. Αλλά και τις δηλώσεις του στη Μιλιέτ «έχουμε προβεί σε ενέργειες υπέρ της τουρκικής πλευράς, στο πλαίσιο της Ένωσης, ως μια μονομερή χειρονομία και δεν περιμένουμε καμία χειρονομία ή ανταπόδοση». Ή τις δηλώσεις του στη Χουριέτ το Νοέμβριο του 2002: «μαχόμαστε για σας, προσπαθούμε να πείσουμε τη Γερμανία και τη Γαλλία». Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα επικρίνει την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και εξωτερικής πολιτικής! Μπορούμε όμως να φανταστούμε το «σχέδιο» που έχει ο πρόεδρος του Πασόκ. Βλέπουμε ευχολόγια και ωραιοποιημένες γενικότητες που συγκρούονται συχνά με τις κοινοτικές μας υποχρεώσεις. Λέει ψέματα και το ξέρει αφού αρκετές «παροχές» του είναι ανεφάρμοστες και άλλες απαιτούν σχέδια μακράς πνοής. Άρα συναίνεση και καλλιέργεια νοοτροπίας που δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από ένα κόμμα.
Είναι λογικό έπειτα από αυτά να ζητά με αυταρέσκεια και αλαζονεία "να κάνουμε όλοι πέρα για να περάσει η Ελλάδα του". Ξέρουμε φυσικά ποια Ελλάδα εννοεί. Αυτή που δίχασε τους Έλληνες σε πρασινοκαρτούχους και τους «άλλους» που δεν είναι φίλοι και μέλη. «Αυτούς» που κλείδωσαν στο χρονοντούλαπο για να κάνουν πάρτι, ανενόχλητοι, οι βολεμένοι του συστήματος Πασόκ. Ότι και να κάνει ο Παπανδρέου δεν είναι εύκολο οι Έλληνες να αποβάλουν τις «δύο Ελλάδες» του Πασόκ!

1 σχόλιο:

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο να σταματούν οι άνθρωποι. ΄Οσο ανελεύθερο να είναι , όσο ανίερο να είναι, όσο ανήθικο να είναι....Γι΄αυτό λένε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Το θέμα θα είναι αν και πόσο θα ανταποκριθεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στα παραμύθια του ΠΑΣΟΚ, αρχής γενομένης από τον γίγαντα Σημίτη....