Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Σε νέες μορφές πάλης πέρασαν οι «αντάρτες» στο Περού. Στην παραγωγή κοκαΐνης!

Πολλά πράγματα περνάνε απαρατήρητα γιατί τα βιώνουμε και εμείς σε διαφορετικά πλαίσια φυσικά. Όπως η αναβίωση της τρομοκρατίας που παρατηρείται σε πάρα πολλές χώρες του πλανήτη.
Το «Φωτεινό Μονοπάτι», που κάποτε θεωρούνταν ως η μεγαλύτερη και πιο δυνατή ένοπλη αριστερή οργάνωση στη Λατινική Αμερική (άφησε πίσω του, πάνω από 70.000 νεκρούς), εξαρθρώθηκε το 1992 με τη σύλληψη του βασικού ηγέτη του κινήματος Αμπίμαελ Γκουζμάν.
Έκτοτε έγιαναν πολλές προσπάθειες αναβίωσης(και μέσα από τη φυλακή) αλλά η οργάνωση αυτή, ποτέ δεν είχε λαϊκή υποστήριξη (όπως οι Σαντινίστας π.χ.) και κάθε προσπάθεια αποτύγχανε. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται επαναδραστηριοποίηση ομάδων που θεωρείται ότι έμειναν ασύλληπτες και καλά κρυμμένες σε περιοχές της ζούγκλας(Αμαζονίας).
Η νέα γενιά όμως εκτός από τρομοκρατία παράγει και κοκαΐνη! Μάλλον έχει στις αποθήκες της μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που παρήχθησαν τα τελευταία χρόνια στα βάθη της ζούγκλας! Οι νέοι ηγέτες της «αντίστασης» έχουν κόψει κάθε επαφή με τους φυλακισμένους ηγέτες(τους θεωρούν προδότες) και ανανέωσαν το νόημα της επανάστασης μέσα από τεράστιες φυτείες από θάμνους κόκας. Στην περιοχή της ζούγκλας που ελέγχουν υποχρεώνουν τους αγρότες (με τρομοκρατικές μεθόδους) να καλλιεργούν μόνο κόκα, την οποία αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές και μεταπωλούν σε απείρως υψηλότερες. Οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης έχουν φέρει στο φως τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια κοκαΐνης που απασχολούν ακόμη και 500 άτομα και περιστοιχίζονται από «αντάρτες» έτοιμους ανά πάσα στιγμή για μάχη!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΠΑΑΝΤΕΡ-ΜΑΪΝΧΟΦ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΣ ΝΕΟ-ΝΑΖΙ... ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ.. ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΛΙΒΕΡΗ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ!