Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Κανένας δεν αμφισβητεί τις αμέτρητες δημοσκοπήσεις;

Σε πολλές χώρες οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονται λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ίσως επειδή είναι αποδεδειγμένο πια ότι αποτελούν «πληρωμένο» εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης ή οι ίδιες οι εταιρείες βλέπουν ότι είναι προτιμότερο ένα τέτοιο μέτρο παρά τον πλήρη εξευτελισμό των ερευνών, αφού είναι αδύνατο σε λίγες μέρες να σπάσει η οικονομική σχέση μεταξύ εταιρείας και εντολέα της έρευνας. Μια μικρή ματιά ακόμη και στα exit poll θα σας πείσει πόσο πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους τα γκάλοπ, σε μια μέρα που υποτίθεται «επιστημονικά» εκλείπουν πολλοί παράγοντες ρίσκου και αναποφάσιστων βαριδίων.
Στις τελευταίες εκλογές της Γαλλίας, όλες οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω, με την καλύτερη να λανθάνει τρεις μονάδες, μόνο για τους υποψηφίους των δύο μεγάλων κομμάτων! Τότε άνοιξε ένας διάλογος για τις δημοσκοπήσεις και τον τρόπο που χρησιμοποιούνται από τα ΜΜΕ. Κυρίως τις δημοσκοπήσεις στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας που θεωρείται ότι οι πολίτες τις ενσωματώνουν ως μεταβλητή στην τελική τους επιλογή. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις θεωρείται ότι επηρεάζουν τόσο το χώρο των πολιτικών αποφάσεων, όσο και το χώρο των ΜΜΕ. Πολλές εκπομπές οργανώνουν το πρόγραμμά τους, βάσει αυτών των εικονικών και προσωρινών «αποτελεσμάτων» που μεταβάλλονται τουλάχιστον στο χώρο των αναποφάσιστων, ανάλογα με τη στιγμή και τη διάθεση του ερωτώμενου. Και όμως τις περισσότερες φορές το πραγματικό αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει καμιά σχέση με τις πρώτες προεκλογικές δημοσκοπήσεις! Τα ΜΜΕ «διαβάζουν» ως δεδομένα σχεδόν αυτά τα ποσοστά ή έχουν «παραγγείλει» αυτά τα ποσοστά για να στηρίξουν τις επιλογές του αφεντικού στο μέσο ενημέρωσης. Οι εκπομπές διαβαθμίζουν το δημόσιο διάλογο με όρους marketing, ποδοσφαίρου και επικοινωνιακής υπερβολής.
Μια άλλη πληγή είναι οι αναποφάσιστοι. Από τη μια είναι η δικαιολογία των εταιρειών σε περίπτωση αποτυχίας των προγνωστικών και από την άλλη προεκλογικά παρουσιάζονται με μια μικρή αναφορά και σε περίπτωση που ξαναδούμε την κάρτα, έχουν εξαφανιστεί. Οι αναποφάσιστοι είναι το φάντασμα που τρομάζει αυτούς που μαγειρεύουν τις προθέσεις ψήφου. Το βλέπουμε όταν κάνουν μια γρήγορη αναφορά σε αυτούς και ξεμπερδεύουν στο πιτς φιτίλι. Σε ακόμα χειρότερα επίπεδα διάβρωσης έχουν φτάσει οι εταιρείες που κατανέμουν τους αναποφάσιστους, με τις ίδιες αναλογίες (εφόσον αυτό τους βολεύει) προς τα ποσοστά των ήδη εκδηλωμένων προθέσεων (εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν σταθερή πολιτική προέλευση και συνήθως έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους πολύ πριν τις εκλογές). Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που τέθηκαν οι ερωτήσεις και με ποια κριτήρια ερμηνεύθηκαν οι απαντήσεις των αναποφάσιστων προς αυτή ή την άλλη κατεύθυνση. Τις περισσότερες φορές πάντως δεν μαθαίνουμε το σκεπτικό των ερωτήσεων γιατί οι εταιρείες θεωρούν ότι είναι δικό τους επιστημονικό εργαλείο και δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία έχουν μόνο οι μυημένοι στο ιερατείο της εταιρείας.
Ας πάμε τώρα στην απαγόρευση των δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές. Οι υποστηρικτές του μέτρου επικαλούνται τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και το παραβάν και δεν .....
.... βλέπουν ότι την ίδια στιγμή παραδέχονται ότι οι έρευνες είναι τελικά μηχανισμοί προεκλογικής επιρροής και όχι απλά νούμερα για τις αναλύσεις των δημοσιογράφων. Δηλαδή τιμούμε τον δημοκρατικό συμβολισμό του παραβάν λίγες μέρες πριν τις εκλογές αλλά πιο πριν «δικαιούμαστε» να το σκυλεύσουμε. Καλύτερα να μη θυμόμαστε καθόλου τη λογική που οδήγησε στην εφεύρεση του παραβάν. Γιατί άραγε χρειάζονται αυτές οι κουρτίνες για να προστατεύσουν τους πολίτες από παράνομες πιέσεις και επιρροές; Και γιατί άραγε χρειάζεται η μυστικότητα της ψήφου; Γιατί χρειάζεται να προστατευόμαστε από αυτούς που ξέρουν καλύτερα από μας, πως θα ψηφίσουμε «σωστά»; Μήπως οι δημοσκοπήσεις έστειλαν τις απευθείας πιέσεις στο περιθώριο της ιστορίας; Πολλοί πιστεύουν ότι οι δημοσκοπήσεις αρκούν για να κατευθύνουν τον κόσμο στις «επιθυμητές» προθέσεις ψήφου! Οι μέθοδοι πίεσης στον πολίτη εξελίχθηκαν και μετεβλήθησαν. Μόνο το σασπένς που χρησιμοποιείται για να διαφημίσουν μια δημοσκόπηση αποδεικνύει ότι, τα κανάλια κυρίως, βλέπουν αυτά τα νούμερα των προθέσεων ως ευκαιρίες εδραίωσης διαφόρων συμφερόντων και προσπάθεια αλλοίωσης των πραγματικών διαθέσεων του κοινού. Ακόμα και ο τρόπος που διαφημίζεται μια δημοσκόπηση αποτελεί εργαλείο επιρροής. «Το πρόσωπό του εκφωνητή είναι η μηχανική επιτομή του αποϋλωμένου. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια στο σύστημα παραπληροφόρησης για να τους εφεύρει και να τους μάθει να μιλούν όπως μιλούν. Χρησιμοποιούν τα ίδια εκφραστικά εργαλεία που «φοράνε» όταν αναγγέλλουν βία, μια και η βία κατέχει κεντρική θέση στη μυθολογία του συστήματος γιατί μονοπωλεί και υπνωτίζει. Ζούμε μέσα σε ένα θέαμα άδειων ενδυμάτων και προσωπείων που κυματίζουν».(διαμόρφωσα εκφράσεις από το βιβλίο του Γκυ Ντεμπόρ:«η κοινωνία του θεάματος»). Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για τις δημοσκοπήσεις παρουσιάζονται στο βιβλίο του κοινωνιολόγου Patrick Champagne:«το καινούριο πολιτικό παιχνίδι:να κατασκευάζεις κοινή γνώμη»

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειδικα αυτες του χοντρο-Κουρη (ΠΑΡΟΝ) ειναι οι πιο εγκυρες...!!!!!
Με εκτιμηση

babis

Ανώνυμος είπε...

To μόνο που ξέρω είναι οτι όταν οι δημοσκοπήσεις μας βάζουν μπροστά στηριζόμαστε πάνω τους όλοι απο τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς μέχρι και τον τελευταίο άσημο οπαδό. Όταν οι δημοσκοπήσεις μας γυρίζουν τούμπα είναι ψεύτικες, κατευθυνόμενες με σκοπιμότητες.
Αυτό δέν ισχύει μονάχα για την Νέα Δημοκρατία του σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο των νταβατζήδων για να ελέγξουν μια κυβέρνηση.
Μην ξεχνάτε ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα των πραγματικών εκλογών ήταν αντίθετα από την πρόθεση ψήφου των δημοσκοπήσεων.
Επίσης έχει αποδειχτεί ότι πολλές φορές πολίτες αρνούνται να δηλώσουν την πραγματική πρόθεσή τους για να μπερδέψουν τις εταιρείες ή όπως συμβαίνει στο Ισραήλ, πολίτες συστηματικά δηλώνουν το αντίθετο κόμμα της προτίμησής τους, σαν πράξη αντίστασης στη χειραγώγηση που επιχειρείται μέσω των εταιρειών αυτών αλλά και των κέντρων ενημέρωσης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν έχουν καταλάβει κρίση
- οι φούρνοι και
- οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.
Αυτοί είναι οι μόνοι χώροι που παρουσιάζουν κέρδη.
Οι φούρνοι διότι δίνουν ψωμί στο φτωχό και οι δημοσκοπήσεις γιατί δίνουν παντεσπάνι στους νταβατζήδες της Ελλάδας!

Ανώνυμος είπε...

Ο μόνος που διατηρεί σταθερή άποψη για το ρόλο των δημοσκοπήσεων και τις οικονομικές διασυνδέσεις αυτών των εταιρειών με τις κρατικοδίαιτες εταιρείες των μεγάλων οικογενειών είναι ο Δ. Ρίζος του Αδέσμευτου Τύπου.
Είναι σταθερά εναντίον με τον τρόπο που πραγματοποιούνται και παρουσιάζονται είτε βάζουν μπροστά Ν.Δ. είτα Πασόκ.
Κατά τα άλλα, οι εγκυρότερες δημοσκοπήσεις είναι πάντα μια προσφορά του χοντρο-babis.
Stay tuned.....

Με εκτίμηση
dadis

Ανώνυμος είπε...

Εxastal
το κείμενο είναι καλό και το θέμα πολύ σπουδαίο και διαχρονικό. Θα έπρεπε να είχες ένα άλλο blog όπου θα ανέβαζες αυτά τα κειμενα σαν το παρόν και εδώ στο exastal να ασχολείσαι με περισσότερο τρέχοντα ζητήματα που μάλλον ξεκουράζουν παρά κουράζουν τον αναγνώστη. Το κουράζουν δεν το λέω κακοπροαίρετα απλά τέτοια κείμενα χάνονται στην ποικίλη ύλη που αναγκαστικά επιστρέφεις.

Ανώνυμος είπε...

Ρέ τί σκοτώνεστε έτσι για τις δημοσκοπήσεις, έρχονται ευρωεκλογές σε δύο μήνες εκεί θα δούμε τις πραγματικές δημοσκοπήσεις.
Δέν φαντάζομαι να υπάρχει λόγος να αμφισβητήστε το αποτέλεσμα τους, και εγώ συμφωνώ οτι κάνουν τα κόλπα τους οι δημοσκόποι κουτσουρεύοντας την διαφορά απο τις 7 στις 3 μονάδες. Άν ουρλιάζετε έτσι τώρα τί θα κάνατε άν έδειχναν την πραγματική διαφορά θα πηγαίνατε να τους σκοτώστε?
Εντάξει είστε τσαμπουκάδες στα πλήκτρα δέν λέω αλλά δέν απευθύνεστε σε γριούλες.

Ανώνυμος είπε...

35 εταιρείες δημοσκοπήσεων υπάρχουν στην Ελλάδα. Δηλαδή υπάρχει πολύ ψωμί. Έχουμε αναλογικά τις περισσότερες στον κόσμο!
Τρώνε καλά.....
Μας μετράνε οριζοντίως και καθέτως απ' το τι τρώμε και πίνουμε μέχρι ποιόν γουστάρουμε και ψηφίζουμε.....

Ανώνυμος είπε...

Σημερινό πρωτοσέλιδο στον Αδέσμευτο:
ΓΚΑΛΟΠ για γέλια και για κλάματα!

Συνεννοημένοι είσαστε;

Ανώνυμος είπε...

Στην πραγματικότητα το Πασόκ προηγείται 13-17 μονάδες από τη δεξιά αλλά το κρύβουν οι καραμανλικές δημοσκοπήσεις.
Είναι γνωστό ότι τα γκάλοπ στηρίζουν τη δεξιά και πολεμούν το Γιώργο Παπανδρέου για να μην τον αφήσουν να κυβερνήσει.
Στις εκλογές το Πασόκ θα βγει με 15 μονάδες τουλάχιστον παραπάνω και η δεξιά θα διαλυθεί για πάντα....

Ανώνυμος είπε...

Δικάζεται την Τρίτη
Πολιτικό ολίσθημα η δίωξη του Γ.Παναγόπουλου για κάλυψη κάμερας, τονίζει η ΓΣΕΕ.

Με αφορμή παλιότερη ανάρτησή σου για τη νομιμότητα των πράξεων, σου δείχνω πως παρουσιάζει το in.gr την είδηση της εφαρμογής υπάρχοντος νόμου. Η είδηση, λοιπόν, είναι ότι "ο νόμος εφαρμόζεται ακόμα και γι' αυτόν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ". Αντ' αυτού η είδηση είναι ότι πολιτικοποιείται η εφαρμογή του νόμου και μάλιστα εις βάρος του καημένου του προέδρου της ΓΣΕΕ που τυγχάνει ΠΑΣΟκος!!!!
Χαιρετίσματα

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΞΑΝΑ-ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΒΑΡΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ!

Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ;

Νομίζουν οι απατεώνες ότι ξεχάσαμε τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ;

Επειδή βάλανε την ποντικομαμή τον Παπακωνσταντίνου να γκρινιάζει στις τηλεοράσεις για το πώς «αισθάνεται ο κακόμοιρος Ελληνικός λαός» νομίζουν ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ;

Τόσα και τόσα μπουμπούκια, ποιόν να πρωτοθυμηθείς;

Τον Τσοχατζόπουλο, τη Δαμανάκη, τον Πάχτα, το Βερελή, το Λαλιώτη, τον Παπουτσή, τον Πρωτόπαπα, το Ρέππα, το Μαγκριώτη, τον Καστανίδη, το Τζουμάκα, το Σηφουνάκη, το Χρυσοχοίδη, τη Βασούλα, ποιόν;

Είναι ατέλειωτη η λίστα της ντροπής.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ και να μην παραπονιέται για αυτά που θα λουστεί!

ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Α, ναι .Είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις που ο βλακογιώργος το 2007 τις αμφισβητούσε, επειδή δίναν προβάδισμα στη ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΝΕ.
Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.
Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο,.ο Σουϊντον είπε:
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.
Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.
Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….
Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….
Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ύπουλος πόλεμος λάσπης προς τον Καραμανλή από τους πάμπλουτους ψευτο-δημοσιογράφους των ιδιωτικών καναλιών.
Δεν πρόσεξες ότι ΠΡΙΝ από κάθε κατηγορία, μομφή, υπονοούμενο, κλπ εναντίον κάποιου Νεοδημοκράτη, οι επαγγελματίες της «ενημέρωσης» βάζουν μπροστά τα περίφημα:
1. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ...
2. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ...
3. Ακούγεται στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια ....
4. Δηλώσεις off the record …
Και λοιπά, και λοιπά.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΥΣ.
Δημιουργούν νομικό άλλοθι αλλά τα ψέματα δημιουργούν τις εντυπώσεις που πρέπει. Πώς εσύ μπορείς μετά να αποδείξεις ότι όλα αυτά είναι ψέματα, ότι δεν είσαι ελέφαντας;
Κάνουν τη τρίχα τριχιά, έτσι για πλάκα, γιατί ξέρουν ότι η λάσπη κολλάει εύκολα.
Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι τηλεθεατές δεν ξέρουν το παιγνίδι της λάσπης.
Τί φερεγγυότητα μπορεί να έχουν ΤΕΤΟΙΕΣ «ειδήσεις»;
Δυστυχώς, Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζέφρι και κατά κόσμον Γιώργος Α. Π. όπως και το ΠΑΣΟΚ μας περνάει για πανηλίθιους. Υπενθυμίζω μόνο τι εστί ΓΑΠ:

1) Ο Γ Παπανδρέου δεν είναι το «καλό παιδί», είναι συνειδητός σε όλες τις πράξεις του και κακώς μετά 27 χρόνια βουλευτικής θητείας, χρεώνουν σε «κακούς συμβούλους» του περιβάλλοντος του, τις επιλογές του. Γνωρίζει καλά την διπλωματική αβρότητα και τους κανόνες των δημοσίων σχέσεων, που τους τηρεί σε βαθμό, που παρεξηγείται ως υπερβολικά «ευγενής».
2) Έχει ελλιπέστατη έως μηδενική κλασσική Ελληνική παιδεία και παντελή άγνοια της Ελληνικής Γραμματείας. Παιδί μετανάστη στην Αμερική, στον Καναδά, στην Σουηδία, με ιδιαίτερη εξάρτηση από την μητέρα του, με κοσμοπολίτικη ζωή, δεν γνώρισε την Ορθόδοξη διαπαιδαγώγηση (γνωστές γκάφες), δεν διδάχθηκε την Ελληνική ιστορία και πήρε το βουλευτικό αξίωμα νεότατος το 1981 ελέω Ανδρέα.
3) Εγκατέλειψε συστηματικά και καθ ολοκληρία την πολιτική παρακαταθήκη του Α Παπανδρέου επί εποχής Σημίτη και κατόπιν, αποσιώπησε την πολιτική του γραμμή, εξαφάνισε μεθοδικά τα κείμενα και τα βιβλία που αποκαλύπτουν την διάσταση απόψεων και την σύγκρουση προσανατολισμού, που έχει με τον αποπεμφθέντα (ιδεολογικά) από τον ίδιο Α Παπανδρέου!
4) Καθήλωσε και εκμεταλλεύτηκε συναισθηματικά τους παλιούς Ανδρεϊκούς, που αναπολούσαν στο όνομα την αναβίωση της πολιτικής του γραμμής, τους εκπαραθύρωσε όμως σταδιακά, ως πιστούς στον Ανδρέα και τους εξαφάνισε από τα πολιτικά όργανα (κομματική ιεραρχία- βουλή) μέχρι ενός.
5) Η αρχή έγινε με την επιλογή των εκσυγχρονιστών στο συνέδριο διαδοχής του Ανδρέα, όπου προτίμησε τους «ορκισμένους εχθρούς του» για την ηγεσία του κινήματος, όταν μάλιστα ανέλαβε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ( συμφωνία του 1996 με τον Σημίτη) μάζεψε συνειδητά τους υβριστές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας: Δαμανάκη- «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ»,Ανδρουλάκης «γύφτοι του ΠΑΣΟΚ», Μάνος – Ανδριανόπουλος «ΝΑΤΟΙΚΟΙ απολογητές».
6)Θέλει ένα δικό του μεταλλαγμένο προσωποπαγές κόμμα και εκεί οδηγεί τις εξελίξεις. Ένα ιδιαίτερα μωροφιλόδοξο κοινωνικό στρώμα κομματικών γραφειοκρατών αποϊδεολογικοποιημένο και έτοιμο για όλα, τον ακολουθεί τυφλά, δίχως πολιτικές θέσεις, σε αυτή την κατεύθυνση για λόγους υπαρξιακούς.
7) Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ίδρυση του Νατοϊκού στρατηγείου στην Λάρισα δίχως όρια!!! ευθύνης ολόκληρο το Αιγαίο (παραβίαση δόγματος Α. Π).
Έτσι ξεκίνησε το ενδοτικό εγχείρημα διχοτόμησης του αρχιπελάγους, μιας και ιδρύθηκε τουρκικό στρατηγείο στην Σμύρνη.
8) Προώθησε την μονομερή από μέρους της χώρας μας Ελληνοτουρκική «φιλία», παρότι η Τουρκία σε κανένα θέμα δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση καλής θέλησης.(Η μονομερής φιλία είναι δειλία και υποδηλώνει δουλικότητα). Προωθεί (Αμερικανική εντολή ) την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πλήρες μέλος, με κίνδυνο μεταξύ άλλων δεινών την δημογραφική κατάληψη της Ελλάδας.(Ακόμη και την ύστερη αλλαγή γραμμής από τον Κ Σημίτη καταδίκασε!!). Δέχεται την πλήρη ένταξη της Τουρκίας, δίχως προϋποθέσεις την άρση της απειλής του τουρκικού casus belli, για τα 12 μίλια στο Αιγαίο και κυρίως την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής της Κύπρου.
9) Προώθησε και επιμένει στην επαναφορά το διαλυτικού-καταστροφικού σχεδίου ΑΝΑΝ, ενάντια στις διαθέσεις του Ελληνοκυπριακού λαού και πολέμησε αποτελεσματικά, τον εθνικά αντιστεκόμενο ηγέτη, Τάσσο Παπαδόπουλο και τον συμπαραταγμένο μαζί του Βάσσο Λυσσαρίδη.
10) Υπέγραψε με την Τουρκία την συμφωνία νόθευσης της ιστορικής αλήθειας στα βιβλία της ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού και Γ Λυκείου, για τον συνωστισμό στην Σμύρνη και την «προσάρτηση το 1912 ( όχι απελευθέρωση) της Μακεδονίας στην Ελλάδα». Υπερασπίζεται μάλιστα μετά την απόσυρση του το περιλάλητο αντεθνικό βιβλίο! (Δηλώσεις κ Ραγκούση εκ μέρους του! Διόρισε μάλιστα τους υπέρμαχους της παραχάραξης της ιστορίας Θάλεια Δραγώνα και Γιώργο Παπαδημητρίου ως βουλευτές!!! επικρατείας του ΠΑΣΟΚ).
11)Αποδέχθηκε την ύπαρξη ζωτικών συμφερόντων!! της Τουρκίας στο Αιγαίο ( συμφωνία της Μαδρίτης-διαμαρτυρία 10 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και του Κ Παπούλια).Έτσι άνοιξε το δρόμο για τις «γκρίζες ζώνες».
12) Έκλεισε συμφωνία με τον ΤΖΕΜ (μυστική διπλωματία) «να υπογραφεί συνυποσχετικό για το διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, με αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και επαναχάραξη των συνόρων στο Αιγαίο», όπερ συνεπάγεται παραχώρηση- συρρίκνωση εθνικού χώρου.
13) Αποδέχτηκε συμμορφούμενος στις πιέσεις, να μην τοποθετηθούν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι S 300 στην Κύπρο, αλλά στη Κρήτη.(Γιατί η εμβέλεια τους έφτανε στο Ισραήλ και αυτό ανησυχούσε για την ασφάλεια του).
14)Αποδέχεται τον αυτοπροσδιορισμό των μουσουλμάνων της Θράκης ως Τούρκων (Καραχασάν-υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ)καταργώντας την συμφωνία της Λωζάνης. Δεν πρόκειται περί ενός ακόμη λάθους, ξέρει τι κάνει!!
15) Αποδέχτηκε στην Σοσιαλιστική Διεθνή το κόμμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη του ψευδοκράτους, Ταλαάτ που ξεπουλά στους Άγγλους τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, όπως στην μεσίτρια-δικηγόρο γυναίκα του Μπλαίρ που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο υπέρ της εισβολής των Τούρκων: «Δεν εισέβαλαν στην Κύπρο, αλλά επενέβησαν για την προστασία των ομοεθνών τους»!!
16) Αποδέχτηκε την αυθαίρετη εισβολή των Αμερικανών στην Σερβία και πολέμησε τις αποστολές αλληλεγγύης υπέρ των Σερβοβοσνίων, (ούτε πατάτες από την παραγωγή της Αχαΐας δεν άφησε να πάνε)!
Επέτρεψε την διέλευση ΝΑΤΟΙΚΩΝ στρατευμάτων από την Θεσσαλονίκη για την περικύκλωση του Σερβικού στρατού στο Κόσσοβο. Διατηρεί μάλιστα οικογενειακές σχέσεις με την Ολμπράϊτ, την οραματίστρια της μεγάλης Αλβανίας.
17) Δεν βοήθησε την ίδρυση αυτοδύναμου Ευρωστρατού, αλλά ενίσχυσε την ΝΑΤΟΙΚΗ επικυριαρχία στη Ευρώπη με την συμμετοχή της Τουρκίας που παρότι δύναμη κατοχής συμμετέχει σε ειρηνευτικές αποστολές!
18) Αποδέχεται στην πράξη την αναγνώριση του Κοσσόβου ως ανεξάρτητου κράτους, ενώ ρητορικά κρατά προς το παρόν αποστάσεις, κίνηση που ελλοχεύει κινδύνους για το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου. Χώρια που κάθε μειονότητα αντί για δικαιώματα θα ζητά αυτονόμηση-αποσκίρτηση (Θράκη).
19) Δεν έκανε τίποτε για να προωθήσει την υπόθεση της αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων, αλλά αποδέχθηκε την υποχώρηση της κ Μπακογιάννη υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία! Συμφώνησε μάλιστα να ψηφίσει στην βουλή την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ ως Μακεδονία με γεωγραφικό πρόθεμα.
20) Πρότεινε (ενάντια στην νεολαία ) την αποποινικοποίηση της χρήσης ελαφριών ναρκωτικών και την παραγωγή τους στα μπαλκόνια των σπιτιών. Θέση του γνωστού χρηματιστή Σόρος για την «ανοικτή κοινωνία», όπου η χρήση ελαφριών ναρκωτικών «θα απαλύνει τον πόνο των φτωχών λαών και θα ξεχνούν την δυστυχία τους»!
21) Προτείνει την θέσπιση γάμου ομοφυλοφίλων (σύμφωνο συμβίωσης), περιπλέκοντας το αστικό δίκαιο(συνταξιοδοτικά δικαιώματα-εικονικοί γάμοι για την απολαβή συντάξεων, υιοθεσία παιδιών κλπ)
22) Προτείνει την αποποινικοποίηση του προσηλυτισμού (σχετική πρόταση του για την τροποποίηση του συντάγματος). Αίτημα των αιρέσεων που προωθούν οι ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων χρηματοδοτούμενες ομάδες πρακτόρων πχ σαηεντολόγοι(έρευνα εισαγγελέα Αγγελή 1996 με πόρισμα 100 σελίδων).
Η χαρά των Ιεχωβάδων δεν λέγεται…
23) Προτείνει με περισσή αλαζονεία την εκλογή των βουλευτών με λίστα διορισμού τους από τους αρχηγούς των κομμάτων! Προωθεί το αμερικανικό σύστημα , ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποκτήσει υπερεξουσίες εκλεγόμενος απευθείας από τον λαό.
24) Ζητά την αναγνώριση-προστασία των μη κυβερνητικών οργανώσεων στο σύνταγμα, εν γνώσει του ότι πολλές από αυτές είναι όργανα της παγκόσμιας κυριαρχίας, αφού τις στελεχώνουν στενοί του συνεργάτες με πλούσια δράση ακόμη και στην Γιουγκοσλαβία. (Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ με παρατηρητήριο Ελσίνκι, στην ίδρυση του οποίου πρωτοστάτησε!! κλπ).
25) Κηρύττει ως επιθυμητό τον πολυπολιτισμό που προετοιμάζει διαμελιστικές μειονοτικές εξελίξεις. Αυτή η εύηχη παγίδα είναι προάγγελος μεγάλων δεινών…
Αν μάλιστα ψηφίζουν στην Ελλάδα οι μετανάστες γειτονικών κρατών, σύντομα θα έχουμε μειονοτικά κόμματα..
26) Ασπάζεται τον νεοφιλελευθερισμό ως παγκόσμια επιταγή, γι’αυτό θεωρεί την παγκοσμιοποίηση δεδομένο προς υποταγή.(Ιδιωτικοποιήσεις παντού -ιδιωτικά ΑΕΙ).
27) Θέλει η Ευρώπη να γίνει Κοινοπολιτεία Αυτόνομων Περιφερειών διαμελίζοντας τις υπάρχουσες κρατικές οντότητες!! Στα πλαίσια αυτά Μακεδονία- Θράκη –Κρήτη είναι οι πρώτοι στόχοι.. Ο αντίποδας σε αυτή την απειλή είναι η Ομοσπονδία ισότιμων Κρατών.
28) Δεν έχει καταγγείλει ποτέ τον Σιωνισμό ως βασικό υπαίτιο για την αποσταθεροποίηση και τον εγκληματικό ρατσισμό στη περιοχή (πόλεμοι στην μέση Ανατολή και σε όλο διευρυνόμενους ομόκεντρους κύκλους ). Είναι άλλο θέμα βέβαια το αυτονόητο δικαίωμα του Ισραηλινού λαού στην ύπαρξη και ειρηνική συνύπαρξη με τους άλλους λαούς.
29) Επειδή μια άδικη ηγεσία δεν μπορεί να εγγυηθεί μια δίκαιη κοινωνία, το πολιτικό μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί είναι ψευδεπίγραφο.
30) Υπάγεται στο διευθυντήριο της λέσχης BILDERBERG, κάνοντας κακές παρέες στο : «άντρο συνωμοσιών ενάντια στους λαούς» Α Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο το Γιώργο τις αμφισβητούσε και απειλούσε με μυνήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Μάρτιος 23, 2009 6:35 μμ

Αντώναρε άστα εσύ δέν τραβάς καθόλου όσο ήταν ο Ρουσόπουλος στην θέση σου τραβούσε, εσύ δέν έχεις πάρεις γρί απο την εξυπνάδα του.