Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

εσείς δεν είστε κ. Παπανδρέου που λέγατε ότι η παγκόσμια κρίση είναι "φθηνές δικαιολογίες της κυβέρνησης";

αναδημοσίευση από το politis-gr
Σε κάποιο σημείο της εισήγησης του ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση , ομιλεί για … «έλλειψη εθνικού σχεδίου».
Μα ο ίδιος και το κόμμα του δεν επέμεναν μέχρι πρόσφατα -και ενώ όλος ο κόσμος είχε νοιώσει την καυτή ανάσα της πρωτόγνωρης παγκόσμιας οικονομικής λαίλαπας– ότι κρίση δεν υπάρχει και …. «αυτά αποτελούν φθηνές δικαιολογίες της κυβέρνησης» ;
O κ. Παπανδρέου δεν είναι που έχει γυρίσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες την υφήλιο, όπου περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της χώρας μας;
Στελέχη του ΠαΣοΚ δεν είναι που συνετέλεσαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, μιλώντας για …ΔΝΤ και καλλιεργώντας το αντίστοιχο διεθνές κλίμα; Τις δικές τους δηλώσεις δεν αναπαρήγαγαν τα διεθνή ΜΜΕ;

Με την πάροδο του χρόνου , αλλά και με δηλώσεις ξένων αξιωματούχων όλα αυτά διαψεύστηκαν, αλλά η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας …παρέμεινε. Τα αυξημένα κόστη λοιπόν στον δανεισμό της χώρας καλείται να τα πληρώσει ο …..ελληνικός λαός.

Δεν λαμβάνει υπόψη του(πολύ προκλητικά) ο κ. Παπανδρέου ότι ΟΛΟΙ οι πολίτες, έχουν ζητήσει «κοινωνική ενότητα» και συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά.
Ποιος επιδιώκει συνεχώς τη δημιουργία κλίματος κοινωνικής αναταραχής ; Συμβαδίζουν όλα αυτά με την σημασία του όρου … «Εθνικό σχέδιο»;

Σε κάποια δε ερώτηση που του έγινε και αφορούσε τις προτάσεις του ΠαΣοΚ για την οικονομική κρίση απάντησε ότι :….. «θα το μάθετε την κατάλληλη ώρα…. Απ' την ημέρα που θα προκηρυχθούν οι εκλογές, θα σας δώσω πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις, για τα άμεσα μέτρα τα οποία εμείς αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε».
Εθνικό σχέδιο κ. Παπανδρέου σημαίνει κατάθεση προτάσεων όλων των πολιτικών χώρων , η ζύμωση τους μέσω των συναινετικών διαδικασιών και η εξεύρεση των απαραίτητων οδών προς τον τελικό καταρτισμό του .
Αυτό που επικαλείστε είναι ….κομματικός εκλογικός σχεδιασμός και μάλιστα με την επονείδιστη, για τέτοιες στιγμές, μορφή του εκβιαστικού διλήμματος.
Εάν αυτό δεν είναι μεταμοντέρνος … «Μαυρογιαλουρισμός» τότε η έννοια πολιτική ωριμότητα και πολιτική , κοινωνική και εθνική ευθύνη , έχουν …. χάσει το νόημα τους.

Σε κάποιο άλλο σημείο ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι : «Τα ωραία λόγια, ο Ελληνικός λαός τα έχει χορτάσει. Γι' αυτό μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις αξιοκρατικών επιλογών και διαφάνειας. Παίρνω ένα παράδειγμα, οι αποφάσεις όλων των υπουργών να μπαίνουν στο διαδίκτυο, να τις βλέπει ο Ελληνικός λαός ».

Τα ίδια λόγια είχε χρησιμοποιήσει και το 2004 όταν δεσμεύτηκε ότι οι προσλήψεις υπαλλήλων στο ΠαΣοΚ θα γίνονται μέσω ανοικτού διαγωνισμού με αξιοκρατικές διαδικασίες και με την συμβολή του διαδικτύου. Στην πορεία κάπου το ξανασκέφθηκαν και σιωπηρώς …το έθαψαν !

Τα ίδια ωραία λόγια -που όπως ομολογεί ο ίδιος …έχουμε χορτάσει- χρησιμοποίησε και το 2008 , όταν δεσμευόταν την απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος του, θέλοντας όπως και τώρα να δώσει ένα παράδειγμα της χρηστής διαχείρισης που ΘΑ κάνει , ΕΑΝ τον επιλέξει ο Ελληνικός λαός για την διακυβέρνηση της πατρίδας μας..

Μάλιστα επανειλημμένα είχε δεσμευτεί και σε συγκεκριμένη ημερομηνία , λέγοντας ότι από 1/1/2009 ο προϋπολογισμός του ΠαΣοΚ θα είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο προς γνώση και ενημέρωση των πολιτών. Όσο τον είδατε εσείς άλλο τόσο τον είδα και εγώ.

Το ερώτημα λοιπόν που θα διατύπωνε ο οποιοσδήποτε πολίτης ΕΑΝ ήταν στην θέση των … δημοσιογράφων της θεατρικής παράστασης, είναι : «Όταν κ. Παπανδρέου αποδεδειγμένα δεν μπορείτε να διασφαλίσετε την αξιοκρατία και την διαφάνεια στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος σας σε ότι αφορά την στελέχωση του, πως δεσμεύεστε ότι θα τις διασφαλίσετε για την ελληνική κοινωνία ;

Όταν κ. Παπανδρέου δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα οικονομικά του κόμματος σας ,όχι μόνο λόγω της μη κατάρτισης του προϋπολογισμού όπως είχατε δεσμευτεί , αλλά και λόγω της χρεοκοπίας του κόμματος σας και του δανεισμού σας έναντι των κρατικών επιχορηγήσεων μέχρι το ….2012 , πως δεσμεύεστε για χρηστή διαχείριση των οικονομικών ενός ολόκληρου κράτους ;

Να σας κρίνουμε μας ζητήσατε και αυτό κάνω και μάλιστα με αρκετή επιείκεια. Αλλά η επιείκεια δεν σημαίνει και αφροσύνη ή …. Αυτοκτονικός ιδεασμός!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο politis-gr είναι η κυβερνητική προπαγάνδα σας.

stefanos είπε...

Έχασε τον έλεγχο

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ χθες
-τόσο μέσα στη Βουλή όσο και εκτός αυτής-
ότι είναι κατεπείγουσα η ανάγκη
να εξοικειωθεί ο Κ. Καραμανλής,
(έστω και με καθυστέρηση πέντε χρόνων)
με καταστάσεις και πρακτικές
τις οποίες κάθε πρωθυπουργός
οφείλει να γνωρίζει
προκειμένου ν ασκεί
απρόσκοπτα και εποικοδομητικά
τα καθήκοντα που έχει επωμισθεί.
ΠΡΩΤΟΝ,
θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει
ότι δεν είναι δυνατόν να διασύρεται επί μέρες
από τον οιονδήποτε βουλευτή,
που επιδιώκει τη δημοσιότητα,
και να καταλήγει σε συμβιβαστικές λύσεις,
οι οποίες το μόνο που κάνουν
είναι να διαμορφώνουν προηγούμενα
και να δημιουργούν προϋποθέσεις
και για νέους Μανώληδες. Η Δαϊλάκηδες.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ,
οφείλει ν αντιληφθεί
ότι συναίνεση
δεν σημαίνει προσχώρηση των άλλων
στις όποιες αποφάσεις έχει λάβει ο ίδιος.
Για να υπάρξει ειλικρινής
και ουσιαστική συναίνεση
θα πρέπει να προηγηθούν διάλογος, ανταλλαγή απόψεων
και αμοιβαίες υποχωρήσεις, αν χρειαστεί,
έτσι ώστε να επιτευχθούν οι συγκλίσεις εκείνες
που θα οδηγήσουν σε κοινά αποδεκτά μέτρα
για το οποιοδήποτε πρόβλημα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία
ότι γνωρίζει πολύ καλά ο Κ. Καραμανλής
όλα τα προαναφερόμενα.
Αλλά στη μία περίπτωση
δεν μπορεί να ενεργήσει διαφορετικά
και στην άλλη δεν θέλει.
Δεν είναι πια ο κυρίαρχος του παιχνιδιού
όπως ήταν άλλοτε, ούτε και πείθει πια
όταν επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες
στους ώμους των άλλων.
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ απέναντι στην περίπτωση Μανώλη
αποτελεί την επιβεβαίωση
ότι έχει απολέσει τον έλεγχο
της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας
και είναι αργά για να την ανακτήσει,
καθώς εκείνο που απασχολεί τους βουλευτές του
είναι οι μετεκλογικές κομματικές ισορροπίες
και η μάχη της διαδοχής που έχει ήδη ανοίξει.
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ περιθώρια
για μεταθέσεις των δικών του ευθυνών σε άλλους
έχουν προ πολλού πάψει να υπάρχουν.
Ιδιαίτερα όταν επιχειρούνται
με προκλητικά υποκριτικό τρόπο,
όπως στην περίπτωση της συναίνεσης
την οποία ουδέποτε επιδίωξε
και για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους
έφτασε να επικαλείται.

(ΕΘΝΟΣ, Γνώμη, 13-2-09)

Ανώνυμος είπε...

Οι σφαγές της κυβέρνησης στους εργαζόμενους με τις φοροεπιδρομές του Αλογοσκούφη και τα ασφαλιστικά της Πετραλιάς είχαν ξεκινήσει πολύ πρίν σκάσει η παγκόσμια κρίση. Είναι περίεργο πώς έναν μήνα μετά την έναρξη της κρίσης σε μιά στιγμή που αναμένεται να επιδεινωθεί η κατάσταση πολύ χειρότερα τους επόμενους μήνες αποφασίσατε να γίνετε ξαφνικά φιλολαικότεροι.