Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

οι στόχοι του Γ. Παπανδρέου. Και οι 10 ήταν «υπέροχοι»!

Στο Πασόκ επιμένουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα ενώ αυτοί είναι έτοιμοι να μας κυβερνήσουν. Χωρίς ποτέ να λένε πως θα μας κυβερνήσουν πέραν της διατύπωσης κάποιων "λαϊκίστικων" ευχολογίων διανθισμένων με «σκληροπυρηνικές» ύβρεις κατά της κυβέρνησης. Δυστυχώς, έτσι αντιμετωπίζουν την δημοκρατία στις τάξεις του «πανελλήνιου σοσιαλισμού». Ιδιοκτησιακά. Τους ανήκει χωρίς ποτέ να προσδιορίζεται πως και γιατί.

Έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν αντιπολιτευτικά την κυβέρνηση. Έχουμε όμως και εμείς την απαίτηση να μάθουμε πως θα πραγματοποιήσουν τις αφειδώς παρεχόμενες υποσχέσεις τους. Το παρελθόν και η πορεία του «κινήματος» επιβάλλει να απαιτούμε και οι ίδιοι υποχρεούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους, άσχετα αν μερικές φορές το ρίχνουν στο σορολό και σου λένε «δεν είμαστε εμείς κυβέρνηση». Θέλετε όμως να γίνετε και να σας αφήσουμε να δοκιμάσετε. Άρα πρέπει να σας κρίνουμε για τις προτάσεις σας και τους 10 «υπέροχους» στόχους που σκαρφίζεστε για να "ωραιοποιήσετε" το μέλλον μας.


Ταυτόχρονα αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό οι κατευθύνσεις που θα δοθούν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Συνηθισμένη τακτική από την «μεγάλη δημοκρατική παράταξη»:αντί για λύσεις δίνουμε επικοινωνιακές ατάκες για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας συμπυκνωμένα σε «10 βασικούς στόχους της επόμενης μέρας». Ένας αχταρμάς δηλαδή, αόριστων και γενικόλογων «ευχών» και υποσχέσεων που τις «κλωτσάς» στο απώτερο μέλλον:

· εξυγίανση της οικονομίας

· πράσινη ανάπτυξη

· κοινωνική συνοχή

· αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος(αυτή εδώ μου κάθεται. Από μωρό την ακούω!)

· νέα σχέση κράτους – πολίτη

· Παιδεία

· Υγεία

· εμπέδωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας

· ισχυρή παρουσία στην ΕΕ και

· επίλυση των εθνικών θεμάτων με στόχο να προκύψει το λεγόμενο «μέρισμα ειρήνης».


Μα έτσι και λύσετε όλα αυτά τα ζητήματα, τότε δεν θα χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα. Καλά νάστε! Και ποιός δεν θέλει να λυθούν αυτά τα προβλήματα; Πως όμως θα επέλθει η «σωτηρία της ψυχής μας» και με ποιόν τρόπο θα δοθούν οι λύσεις, δεν διευκρινίζετε και ούτε πρόκειται. Πολύ κουτοπόνηρο!

Είναι εύκολο να λύνεις όλα τα προβλήματα του τόπου σε μια δίωρη συνέντευξη τύπου και πολύ εύκολο να παρέχεις αυξήσεις και εξυγιασμένες κοινωνίες στα λόγια. Όταν είσαι και στην αντιπολίτευση η γλώσσα λύνεται ευκολότερα και ίσως μεθαύριο κανένας δεν θα θυμάται μια βαρετή συνέντευξη στο Ζάππειο (30 σελίδες στο word!, όπου επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια. Χαρά στο κουράγιο μου!). Θα μας πείτε ότι παραλάβατε «καμένη γη» και άλλες αρλούμπες και νομίζετε ότι όλα θα ξεχαστούν! Γι’ αυτό και δεν αισθάνεστε καμιά ανάγκη εκεί στο Πασόκ να δώσετε στη δημοσιότητα τις πηγές της χρηματοδότησης των στόχων σας και των παροχών σας. Αν όμως πείτε τώρα ότι μια αύξηση του ΦΠΑ της τάξης των 3-5 μονάδων, θα είναι η βάση των "υποσχέσεών" σας, αλλάζουν όλα. Έτσι δεν είναι;

Σε λίγες μέρες θα μας δώσετε λεέι και το όραμά σας. Αυτό λείπει από την Ελλάδα. Αυτό θα τρώει ο λαός επί κυβερνήσεως Πασόκ. Πολλά οράματα-"δεσμεύσεις" και λύσεις μηδέν. Το ζητούμενο όμως είναι, πως θα εφαρμοστούν αυτά τα οράματα.


Τελικά είδατε φως στις δημοσκοπήσεις και άρχισαν οι «παραισθήσεις» των ανέξοδων στόχων και των αυτονόητων οραμάτων. Είναι ντόπα τα ποσοστά στα γκάλοπ και τρελαίνουν, έτσι;

18 σχόλια:

stefanos είπε...

Φίλε exastal
Ειλικρινά θα μπορούσε
και να είναι να χαρακτηριστεί σαν βαρετή
η δια-καναλική συνέντευξη
του κ. Γ. Παπανδρέου,
αν δεν περιείχε
την πρόσκληση – πρόκληση
προς τον κ. Κ. Κ.
Όχι μόνο του τύπου
«πάμε σε εκλογές»,
αλλά και του ότι
«πάνε οι βερμπαλισμοί σου,
τώρα άλλοι διαμορφώνουν τα πράγματα»…
(Καλό, ε..?
Αν μάλιστα θυμηθεί κανείς
τι συνέβαινε στα διάφορα «παράθυρα»
τις αλησμόνητες μέρες του 2003 και 2004
με το ΝεοΔημοκρατικό κανιβαλισμό
κατά των πασόκων
και την αλαζονεία των Γιακουμάτων,
των Ντινόπουλων, των Γκιουλέκηδων, κλπ…
(Αλλά, το «σεμνά και ταπεινά»
τώρα έχει πραγματική ισχύ,
αφού αρκούν λίγα δελτία ειδήσεων
για να δεις τις πελιδνές τους φάτσες)…
….
Είπαμε, λοιπόν, για τον κ. Παπανδρέου…
Τώρα όμως θα σε ρωτήσω
πως είδες το διάγγελμα του κ. Κ.Κ.
(τρέχει πια πίσω από το Γιωργάκι
ή κάνω κάποιο λάθος?)
Θέλω να το σχολιάσεις
ΚΑΙ σαν μεθοδολογία, αλλά…
ΚΑΙ σαν περιεχόμενο…

Στ.
(Αυτά!
..και καλά να περνάς
στο Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι)

Παπουτσάκης είπε...

Στέφανε
άρπαξες μια παρατήρηση που έκανα (βαρετή συνέντευξη)και δεν είπες κάτι για την ταμπακέρα, που δεν είναι άλλη από τις κούφιες και ελαφρολαϊκές υποσχέσεις-δεσμεύσεις του Παπανδρέου(πραγματικά αυτή η "εξυγίανση της οικονομίας", η "αναδιανομή του πλούτου" και η "επίλυση των εθνικών θεμάτων", τόσο εύκολα που λέγονται, "εδώ μου κάθονται"!).
Ξέρεις ότι στην κρίσιμη συγκυρία διεθνώς δεν χρειάζονται δεσμεύσεις και οράματα. Βλέπεις ακόμα και ο συμπαθέστατος Ομπάμα(mr Hope) παραδέχτηκε για την Αμερική ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από τα αναμενόμενα. Τι να σου κάμει ο άνθρωπος. Υποσχέσεις ή hope θα δώσει τώρα να φάνε οι άστεγοι και οι άνεργοι; Ο Παπανδρέου νομίζει ότι άναψε πράσινο να μοιράσει οράματα που τα έχουμε ακούσει άπειρες φορές και δεν κοστίζουν. Μόλις βγει θα "βρει":"καμμένη γη"! Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα ποιός κυβερνά, αφού αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας:εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία.
Ο τρόπος όμως που διεκδικεί την εξουσία το Πασόκ είναι πάντα ο ίδιος. Προβοκάτσιες, ψεύτικες υποσχέσεις και λαϊκισμός!
Όσο για τον διακαναλικό κανιβαλισμό της ΝΔ, θα μου επιτρέψεις να τον αμφισβητήσω διότι οι διακαναλικοί στηρίζουν Πασόκ. Από τις 50 πλούσιες οικογένειες στην Ελλάδα οι 45 στηρίζουν Πασόκ και από τα 10 κανάλια τα 8,5 ψηφίζουν Παπανδρέου και προβοκάρουν την κυβέρνηση. Βρίσκονται σε παροξυσμό για την αστεία "παλινόρθωση του σοσιαλισμού"(μη χέσω) και για την υπερπροβολή αστείων και παντελώς ανεφάρμοστων "δεσμεύσεων"!!! Πλάκα μας κάνουν; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη τους και η κερδοφορία των επιχειρήσεων που βρίσκονται "πίσω από τις κάμερες" και μάλιστα στην πλέον άπληστη μορφή τους. Αυτή ακριβώς είναι η ασθένεια των υποστηρικτικών μηχανισμών των "δημοκρατικών δυνάμεων" στην Ελλάδα. Και θα την βρούμε μπροστά μας σε περίπτωση εκλογικής νίκης του Πασόκ! Απληστία! Και χαίρομαι ιδιαίτερα που τα έντυπα των πανίσχυρων καπιταλιστικών κέντρων στην Ελλάδα και τα κανάλια, ψηφίζουν Πασόκ! Κατά τα άλλα είμαι και εγώ από αυτούς που πιστεύουν ότι η πραγματική κρίση, λόγω Καραμανλή, δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα και ότι θα φανεί τον Οκτώβρη εάν ο τουρισμός υποστεί τεράστιες ζημιές. Αν όμως γίνουν εκλογές και βγει Πασόκ, τότε θα την καταλάβουμε διότι το Πασόκ έχει πίσω του "πεινασμένους" νταβατζήδες.....

Ανώνυμος είπε...

Περί πιθανότητας εκλογών και δημοσκοπήσεων.
Τελικά φαίνεται ότι σε αυτό το κόμμα όλοι έχουν κολλήσει το αλτσχάιμερ του αρχηγού. Τι συμβαίνει παιδάκια, σας βάζουν τίποτε εκεί στα συνέδρια και έχετε παραφρονήσει;
Τα πολύπλοκα δεν τα καταλαβαίνετε και με τα απλά μπερδεύεστε.
Μία εβδομάδα τώρα σας ρωτάμε να μας εξηγήσετε ΓΙΑΤΙ ο απόφοιτος του πίκπα δεν δέχθηκε να γίνουν οι επόμενες εκλογές με το νόμο Παυλόπουλου, που ευνοεί ιδιαίτερα το πρώτο κόμμα και μας λέτε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
6 μήνες τώρα λέτε ότι είσαστε σίγουροι ότι θα είστε πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, ΟΚ. Αφού ο νόμος Παυλόπουλου ευνοεί το πρώτο κόμμα γιατί δεν τον δέχεστε λοιπόν;
Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις:
Πρώτο, έχετε εντελώς μπερδευτεί. Θα έπρεπε μόνοι σας έχετε καταλάβει ότι με το βλακογιώργο στην ηγεσία σας δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κερδίσετε (όσο και να σας βοηθούν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κοντομηνάς, ο Κυριακού και ο Βρυώνης).
Δεύτερο, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουμε να παίζουν κάθε Σαββατοκύριακο είναι μαιμού, πάντα ήτανε. Κάθε σαββατοκύριακο δημοσκοπήσεις υπέρ του πασόκ και εσείς δεν θέλετε τον εκλογικό νόμο που ευνοεί το πρώτο κόμμα, άρα ξέρετε ότι είναι μαιμού και κάνετε την πάπια.
Τι να πεί κανείς, περαστικά στους φανατικούς πράσινους μουτζαχεντίν.
Πηγαίνετε σε κανένα γιατρό και, εάν ούτε αυτός δεν μπορέσει να βοηθήσει, ρίξτε το στη θρησκεία, που ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Είναι μεγάλος ο Γιωργάκης, είναι γιγαντοτεράστιος που λέει και ο Αλέφαντος!
Δάκρυα μπροστά στις κάμερες, έχει πάντα στο μυαλό του το φτωχό υπάλληλο, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον αγρότη, το φοιτητή, άστα να πάνε.
Γράφει στο γυαλί το παιδί, γράφει.
"Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όχι για μένα βρε παιδιά, για τη φουκαριάρα τη μανούλα μου, την κυρία τσάντ".

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλοι εσείς που έχετε για μεγάλο ηγέτη τον Καραμανλή τόσα χρόνια δέν έχετε καταλάβει οτι έχετε θεοποιήσει έναν ηλίθιο? Παρακολουθήστε όλες τις ομιλίες του είναι ο μοναδικός που ποτέ δέν κοιτάζει μπροστά, πάντα κοιτάζει κάτω στο χαρτί με τα γραπτά του Ρουσσόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Μιλάνε κάποιοι άσχετοι για τη ρητορία του Καραμανλή! Στην επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί, ακόμα και σε κείνες τις δήθεν έκτακτες εμφανίσεις του σε διάφορους οργανισμούς κλπ, καιτάξτε τον πως μιλά και από πού μιλά. Πρώτο: διαβάζει ό,τι λέει, ακόμα και τις απαντήσεις στις δήθεν τυχαίες ερωτήσεις δημοσιογράφων. Δεύτερο: έχει πρόβλημα στην ανάγνωση μεγάλων λέξεων. Για να το ξεπεράσει, μετά από ειδικά μαθήματα του' χει γίνει πια συνήθεια, να σταματά μετά τις προθέσεις και τα άρθρα που προηγούνται μεγάλων των λέξεων. Έτσι τον ακούτε να διαβάζει π.χ. και μετά ΤΗΝ...καταστροφή ΤΗΣ...περιουσίας ΤΩΝ..κτηνοτρόφων κλπ. Αυτός είναι ο ρήτοράς σας.

Ανώνυμος είπε...

Ζω στο εξωτερικό..
Ειλικρινά, αν συμβεί κάνα αστείο και γίνει πρωθυπουργός ο Γιωργάκης, ούτε που θέλω να ξαναπατήσω Ελλάδα!
Είπαμε σαν λαός, ξεχνάμε εύκολα, αλλά όχι και να είμαστε τόσο μαλάκες ρε παιδιά.. Έλεος πιά....!

Αγαπητέ exastal, συγχαρητήρια για τα άρθρα σου. Δυστυχώς από ότι παρατηρώ, είναι λίγες αυτές οι φωνές, κοινής λογικής, στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα.
Να'σαι καλά!

stefanos είπε...

Αγαπητέ exastal

Παρόλο που είμαι πνιγμένος στη δουλειά
θα προσπαθήσω, όσο πιο σύντομα μπορώ,
να σου γράψω μια ανταπάντηση…
Το αξίζει το γεγονός ότι πρωί-πρωί
έπιασες την ηλεκτρονική γραφίδα (keyboard),
αλλά και γιατί τα όσα γράφεις εδώ
απαιτούν την απάντηση μου
σε έναν διάλογο με θέμα
τους «στόχους» του κ. Παπανδρέου
(θεέ μου πόσο μελάνι και πόσος χρόνος
για έναν κατά τα άλλα ακατάλληλο άνθρωπο!)
Επειδή ούτε ανειλικρινής είμαι,
αλλά ούτε κομματικές εξαρτήσεις έχω,
θα ομολογήσω ότι: ναι,
η όλη συνέντευξη ήταν τόσο βαρετή
ώστε να γλαρώσω για λίγο στον καναπέ…
Αλλά φίλε exastal
αν δεν σε ενδιαφέρει πραγματικά ποιος κυβερνάει κάθε φορά,
μιας – καθώς λες – στη δημοκρατία
η εναλλαγή στην εξουσία είναι όρος απαράβατος,
τότε γιατί τα βάζεις με τον λαϊκισμό του κ. Παπανδρέου?
Γιατί σε ενοχλούν οι υποσχέσεις του
(τόσες και τόσες δε μας είχε δώσει
και ο αποτυχών κ. Κ.Κ.?)
Γιατί σε πειράζει η απουσία στόχων και προγράμματος
από πλευράς του κ. Παπανδρέου,
όταν είσαι θιασώτης της άποψης
«δεν χρειάζονται δεσμεύσεις και οράματα».
(Αυτό γράφεις στο άρθρο σου)
Κι εμένα με τσαντίζει η χλιαρή στάση του ΠΑΣΟΚ,
που φοβάται να σπάσει αυγά και να κάνει ομελέτα,
όμως φίλε μου μια νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Παπανδρέου
δεν είναι δυνατόν να πάει χειρότερα
από τη σημερινή κυβέρνηση που έπιασε πάτο!
(Κρίνω περιττό
για την πνευματική επάρκεια του καθένα από εμάς
να αναφέρω παραδείγματα…
θα ήταν προσβολή της νοημοσύνης).
Και το χειρότερο με τον κ. Κ.Κ.
δεν είναι τα αδιέξοδα στην Οικονομία, την Παιδεία, κλπ,
αλλά η πλήρης αδυναμία να διαχειριστεί
τη χιονοστιβάδα των καθημερινών γεγονότων…
(προχθές μια ένοπλη ληστεία «μετά φόνου»,
χτες επίθεση τρομοκρατών σε αστυνομικό τμήμα,
σήμερα παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών
πάνω από το Φαρμακονήσι,
και πάει λέγοντας)
Πρωτοφανής κατάρρευση
Και θα συμφωνήσω μαζί σου για το φόβο
μη δούμε πάλι τίποτα λεβέντες
να γυρίζουν ως αντιστασιακοί και θύματα της δεξιάς,
όταν την περίοδο 2000-2004 ήταν εκείνοι ακριβώς
που κατάστρεψαν το πολιτικό κύρος του ΠΑΣΟΚ…
Βλέπεις ότι δεν αργώ να ομολογήσω
ανησυχίες και σκέψεις που έχω,
όμως πάει πολύ να μας λες ότι το κυρίως κύμα
της οικονομικής ύφεσης του καπιταλιστικού συστήματος
δεν πέρασε την πόρτα «λόγω Καραμανλή»
(είχα δεν είχα το πρόφερα το ακατονόμαστο).
Δηλαδή με τι το ανάκοψε?
Με τα 100+ κιλά του ή με εξορκισμούς?
Γιατί από πολιτική ενόραση και πολιτικές επιλογές,
άστα καλύτερα…
Αποκαλύφθηκε η κενότητα του
σε διάστημα λιγότερο από μήνα.
Από τη μια οι δηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
και η παρανοϊκή υποστήριξη της «πολιτικής Αλογοσκούφη»
κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού
και από την άλλη ο Ανασχηματισμός
και ο σαρακατσάνικος λαϊκισμός του τύπου:
«Κώστα, δώστα όλα»
Αλλά αρκετά δεν είπαμε?

Στ.

(see you soon)

Ανώνυμος είπε...

nomizo oti exoume mperdepsei kati..

i nd den moirazei lefta..an edine oti zitousan oi diaforoi polites-sindikalistes-sintexnies tha itan 10 monades mprosta stis dimoskopiseis kai to pasok tha epsaxne gia arxigo(simera logo papandreou i diafora stis metriseis einai anastrepsimi..allios..)
..alla tha epsaxne kai i xora gia lefta, kai den paragoume apo ergasia kai viomixania xrima, oute tiponoume pia..

to pasok kanei to mono pou mporei na kanei..laikizei..
tazei se olous ola kai genikologei..
themito an o monos skopos einai i exousia kai xereis oti tha doseis merika epidomata efapax tis protes meres, meso daneismon, kai meta epistrofi se "dexies" politikes..

giati i nd den dinei oti zitane ? den thelei na kerdisei aneta tis ekloges ?

mipos epeidi skeftontai oti an to kanoun, opos to kanane oles oi kiverniseis stin ellada tis teleytaies dekaeties pou daneizontousan gia na xaidevoun ton politi kai na exagorazoun tin psifo tou, tha gemizane xrei tis epomenes genies ?

mipos kai ayti einai i allithini diafora ton dio kommaton stin oikonomia ? oti to ena "zei" to simera kai narkothetei to ayrio, eno to allo einai pio noikokirimeno ?

Ανώνυμος είπε...

Πάπαλα ο αντιαμερικανισμός του χαζοκώστα, έστειλε περισσότερους στρατιώτες στο Αφγανιστάν απο αυτούς που του ζήτησε ο Ομπάμα.
Ένα απο τα τελευταία μεγαλύτερα υπερασπιστικά σας άλλοθι κατέρρευσε.

Ανώνυμος είπε...

Ολοκληρωμένο πακέτο
EM SAMPOO, EM CONDITIONER!

Ανώνυμος είπε...

Ζήτησε ο κύριος νερομπούρδας δημοσίως από τους πολίτες να τον κρίνουν με βάση όσα έχει κάνει ως Υπουργός Παιδείας, ως Υπουργός Εξωτερικών και γενικότερα σύμφωνα με τα πεπραγμένα του στον δημόσιο βίο, ως μέλος των κυβερνήσεων του πατέρα του και του Σημίτη.
Το αυτονόητο δηλαδή, περίφημα.
Φυσικά και σε αυτή τη βάση τον κρίνουμε!
Για τους χορούς που έριχνε με τον Ισμαήλ Τζεμ υπό αμερικανικές εντολές.
Για τις προτάσεις περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας.
Για το μεγαλόπνοο σχέδιο περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
Για τις επιλογές συνεργατών τύπου Ματσούκα και Καραχασάν.
Για τη μουγκαμάρα στην προδοσία του Οτσαλάν.
Για τη μουγκαμάρα στη ληστεία του Χρηματιστηρίου.
Για τη συμφωνία σου στο σχέδιο Ανάν που θα καταδίκαζε την Κύπρο.
Για τη μουγκαμάρα στο πλιάτσικο στα χρόνια του Σημίτη.
Για το ότι παρακαλούσες τους σκαπιανούς να δεχθούν το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια (που ευτυχώς δεν δέχθηκαν).
Για τη μουγκαμάρα στο σκάνδαλο της «Siemens».
Και βεβαίως, για τις βόλτες με το ποδήλατο και τόσα άλλα σπαρταριστά επεισόδια και ατέλειωτα σαρδάμ.
Για όλα σε κρίνουν οι πολίτες Γιώργο.
Όχι όλοι βέβαια, μόνο όσοι δεν έχουν θολωμένο το μυαλό, επειδή το παιδί τους το διόρισε ο πατέρας σου στο δημόσιο.
Πάει να μας τρελάνει ο γιός της αμερικανο-εβραίας κυρίας Τσάντ.

Ανώνυμος είπε...

O MONΑΔΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΕ. Ο συγκεκριμένος δότης κατάφερε να επιβιώσει με την τεχνική καλωδιακή υποστήριξη ενός επιτελείου υπο την επίβλεψη του δόκτωρα Ρουσσόπουλου. Ο καθηγητής ασθένησε και το επιτελείο συναντάει δυσκολίες τον τελευταίο καιρό στην καθοδήγηση του ανεγκέφαλου δότη, βρίσκονται υπο σκέψη άν δέν βρεθεί επειγόντως άνθρωπος να αντικαταστήσει τον δόκτωρα λύσεις ωστε το ανεγκέφαλο ανθρωποειδές να το αποχωρήσουν απο την θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδαςπου βρίσκεται τα 5 τελευταία χρόνια.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΧΙΟΥΜΟΡ

Καθώς εδώ το θέμα «γυρνάει» σε χαβαλέ
από την πλευρά μου, απλά ένα ανεκδοτάκι…
Το αναμεταδίδω από την εφημερίδα «Τα Νέα»
και είναι αποτέλεσμα πραγματικής στοιχομυθίας
ανάμεσα σε Νεοδημοκράτη βουλευτή
και σε Πασόκο συνάδελφό του..

Ρωτάει σκωπτικά ο Πασόκος
(αλλά και με ένα είδος αδημονίας)
«Σερνόσαστε… πότε πέφτετε?»…
Για να απαντήσει επιτυχημένα ο Νεοδημοκράτης:
«Φίλε μου, όποιος σέρνεται
δύσκολα πέφτει»!

Στ.
(κι εγώ «κάνω»: φτουουουουουουου)…..

Ανώνυμος είπε...

11:56
Πρόσεχε γιατί έχει μποφόρ και μάλιστα σε όλους τους τομείς και οι ροχάλες επιστρέφουν στους εμπνευστές τους.
Σε φαντάζομαι μέστη γλίτσα και το ρόχαλο. Σου πάνε ρε, μην ξινίζεις. Σε κάνουνε πιο ξύπνιο.

Ανώνυμος είπε...

Ένας Πασόκος από το 1977 έως το 1996 (εποχή Ιμίων) όπου και αποχώρησα πικραμένος , θέλω να κάνω την κριτική μου σε ένα κόμμα που επί σχεδόν 20 χρόνια αγάπησα ,αγωνίστηκα, εκτέθηκα στη δουλεία μου, ψυχράθηκα με φιλικά και συγγενικά μου πρόσωπα , μετατέθηκα δυσμενώς στην εργασία μου για τα πιστεύω μου.
Ο μεγάλος και αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα του αγρότη ,του φοιτητή του μη προνομιούχου Έλληνα. Του Πατριωτικού Πασόκ του Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και του ,δεν παραχωρούμε σπιθαμή εδάφους,ενναέριου και θαλάσσιου χώρου.
Την κριτική που θα σου κάνω εν δυνάμει πρωθυπουργέ είναι ειληκρινής :
- Mε στεναχώρησες με την στάση σου απέναντι σε αυτόν το μεγάλο ηγέτη (και πατέρα σου)που κάθε 100 χρόνια βγάζει ο τόπος.,όταν στο επικήδιο λόγο σου λές..Ακουσες.. Πατέρα..όλος ο κόσμος μιλάει για έσένα και την άλλη ημέρα στο Συνέδριο του κόμματος στήριξες Σημίτη για πρόεδρο και πρωθυπουργό.
Ποιόν αυτόν που συνωμοτούσε εναντίον του πατέρα σου και όπου βρισκόταν μηχανορραφούσε εναντίον του.
-Ποια ήταν η στάση σου στο ευχαριστώ στους Αμερικάνους από τον Σημίτη?
-Για την στάση σου για τα ΙΜΙΑ
-Για την πρότασή σου περί καλλιέργειας κάναβης στα μπαλκόνια μας (μαζί με τους Τατούλη και Δαμανάκη).
-Για τους χορούς (ζεϊμπέκικα) με τον κύριο Τζέμ?Τι κέρδισε η Πατρίδα?
-Για την υπόσχεσή σου ότι θα τα ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ όταν παράλαβες από τον Σιμήτη το κόμμα ,τι άλλαξες Γιώργο?
-Αλήθεια τι εξηγήσεις έδωσες για τα 500.000 γιαούρτια στην Θεσσαλονίκη που έγραψε στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ ο Μάκης Κουρής?
-Τι θέση πήρες όταν επί Σημίτη ιδρύθηκαν εταιρείες ενοικιάσεως εργαζομένων και εσύ ήσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο ως Υπουργός?
-Τι θέση πήρες όταν έδινε χρήματα σε εργοστάσια της Β. Ελλάδος να μεταβούν στα
Βαλκάνια με αποτέλεσμα να έχει ερημώσει η Μακεδονία και η ανεργία να φουντώσει?
-Με πίκρανες με επιλογές τύπου Καραχασάν,Ματσούκα αλλά και πρόσφατα με τον μουσουλμάνο βουλευτή του Πασόκ ο οποίος άκουσον-άκουσον ζήτησε από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει…και ούτε που τον διέγραψες από το κόμμα
μιας και καταπάτησε τον όρκο που έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων.
-Πρόεδρε ποια ήταν η στάση σου για το βιβλίο ίστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.α)?και ποιά χρηματοδότηση είχε η έκδοση αυτού του βιβλίου από το ίδρυμα GEORGE SOROS?
-Με την υπόθεση ΟΤΣΑΛΑΝ (ο Κολοκοτρώνης των Κούρδων ας μου επιτραπεί να πω) τι θέση πήρες ενώ παραιτούνταν Πάγκαλος-Παπαδόπουλος και Πετσάλνικος
για να καταλαγιάσει η καταγραυγή του λαού? Έγινες Υπουργός Εξωτερικών…
-Ποια ήτανε η στάση σου τότε για την κλοπή του Χρηματιστηρίου που εκλάπησαν 35 τρις δρχ. ιδρώτας του λαού από τα λαμόγια?
-Με στεναχώρησε τότε η πρόσκλησή σου στο Πασόκ των κ.κ Ανδριανόπουλου,Μάνου..ακόμα της Μαρίας της Δαμανάκη και Ανδρουλάκη Μίμη γιατί το 1989 έβριζαν τον Μεγάλο Ηγέτη και ήθελαν μαζί με τους άλλους να τον κλείσουν μέσα.
-Με πίκρανε η θέση σου για το σχέδιο ΑΝΑΝ που εάν πέρναγε θα χανόταν η Κύπρος.
-Με πικραίνεις για την μέχρι παραξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχεις τάξει Ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνείς για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού λές και εσύ δεν ήσουνα κάποτε Ελληνας της διασποράς….
- Με ενόχλησε Πρόεδρε που έθεσες σε κίνδυνο το θεσμικό ρόλο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνοντας παιχνίδια με την αλυσίδα του ποδηλάτου και μάλιστα χωρίς Αστυνομική προστασία.
-Με ενοχλεί η σιωπή σου για την επαναλαμβανόμενη (μέχρι και πρόσφατα στην Κομοτηνή) θέση της αρμόδιας για θέματα Παιδείας κας Διαμαντοπούλου…
που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο στο Μπαγκλαντές, Ινδία ,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική)
Προσωπικά έχω κάνει 2,5 χρόνια σπουδές στις ΗΠΑ και έχω περάσει στα παιδία μου ότι η Αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει γνωστή σε επίπεδο μητρικής….αλλά όχι και επίσημη γλώσσα της χώρας μας και μάλιστα την στιγμή που στα Αμερικάνικα Πανεπιστήμια διδάσκεται η Ελληνική…
Αλήθεια θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας????
Εν κατακλείδι Πρόεδρε θα σου θυμήσω την φράση του κου Πάγκαλου ότι επί Σημίτη διαλύσαμε την Ελλάδα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ,όχι μόνο δεν πρόκειται να ψηφίσω το κόμμα που κάποτε αγωνίστηκα και αγάπησα αλλά θα πίσω και φίλους και συγγενείς να κάνουν το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Φεβρουάριος 10, 2009 9:40 πμ

Δέν ξέρω άν είσαι παλιός Πασόκος το βέβαιο είναι οτι αυτή την εποχή θα είσαι κάποιος βολεμένος πλουσιοπάροχα αμοιβόμενος γύρω απο το Μαξίμου, δέν ξέρω και άν το μήνυμα είναι δικό σου πιό πιθανό φαίνεται οτι γράφτηκε στα τυπογραφεία του Αντώναρου που βγαίνουν όλα τα γνωστά κατεβατά.
Ναί και το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά λάθη, το βέβαιο είναι οτι όλα μαζί είναι πταίσματα μπροστά σε κάποιο δικό σας. Συμφωνώ οτι τα περισσότερα έγιναν με ευθύνη του Σημίτη γι'αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου άν και 8 χρόνια πρώην πρωθυπουργός είχε το θάρρος να τον διαγράψει απο το κόμμα. Τώρα ο Σημίτης να ξέρεις παρακαλάει να ξανακερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές ο λαός δέν θα του το κάνει το χατίρι, ενώ ο Καραμανλής ετοιμάζεται να τον προτείνει για πρόεδρο της δημοκρατίας.
Με την πράξη του αυτή όχι μόνο εγκρίνει όλα τα εγκλήματα που ισχυρίζεστε οτι έγιναν επι Σημίτη, αλλά και τα επιβραβεύεται ανεβάζοντας τον πρωταγωνιστή τους στην θέση του πρώτου πολίτη της χώρας.