Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ετοιμάζει colpo grosso ο Σαρκοζί για Καραμανλή;

.......πολύ σύντομα θα δούμε αν θα επιτύχει και το colpo grosso που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την ανάληψη προεδρίας στον ΟΑΣΕ. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον εμπνευστή του «κόλπου», τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είναι δυνατή προς το τέλος του α’εξαμήνου του έτους, Μάϊο ή Ιούνιο, να γίνει στην Αθήνα μία διάσκεψη κορυφής με την συμμετοχή όλων των ηγετών των κρατών που συμμετέχουν σε αυτόν! Που σημαίνει ταυτόχρονη παρουσία στην Αθήνα, Ομπάμα, Μεντβέντεφ, Σαρκοζί κλπ.

Φυσικά μία τέτοια διάσκεψη θα αποτελούσε μία θετικά κρίσιμη εξέλιξη για την κυβέρνηση Καραμανλή, που ίσως οδηγούσε από μόνη της στις κάλπες με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αποκτά τον «αέρα» ενός διεθνούς ηγέτη. ...........
Αν υλοποιηθούν οι δύο παραπάνω σχεδιασμοί της κυβέρνησης Καραμανλή(σημείωση blogger:το άρθρο αναλύει τις πιθανότητες συνάντησης Καραμανλή-Obama στην Αμερική και τις πιθανότητες να υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση της αμερικανικής στάσης στο σκοπιανό ζήτημα), ή έστω ο δεύτερος, τότε - και μόνο τότε - είναι πιθανό να δούμε κάλπες μέσα στο 2009, όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές της κυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση θα εξακολουθήσει ο Κώστας Καραμανλής να αναζητά «παράθυρο ευκαιρίας» με τελικό σχεδιασμό την προεδρική εκλογή του 2010.

Τμήμα αναλύσεων http://www.defencenet.gr/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θύμα της “ισχυρής Ελλάδας” του Σημίτη η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 29, 2008

Θυμάστε το συφερτό των “επιχειρηματιών” που αλώνιζε στο εκσυγχρονιστικό θαύμα; Θυμάστε τις χρηματιστηριακές αποδόσεις και τους πακτωλούς δισεκατομμυρίων που ελάμβαναν κάποιοι περίεργοι τύποι; Όσοι είχαν στοιχειώδεις οικονομικές γνώσεις έμεναν με ανοιχτό το στόμα βλέποντας την …Κλωνατέξ στις 100,000 δραχμές ανά μετοχή. Ρε διάολε, δεν είναι δυνατόν, αυτά δε συνέβαιναν ούτε στις ονειρικές φασιστικές “ελεύθερες” οικονομίες του Πινοσέτ και του Μουσολίνι. Σκάσε ρε αντιδραστικό κουμμούνι σου έλεγαν τότε τα παπαγαλάκια. Στο ένα εκατομμύριο θα πάει, γιατί θα φτιάξει διαστημική κλωστή!!!

Πρωτοεμφανιζόμενοι Αθανασούληδες που έπαιρναν τις συμφωνίες με το δημόσιο, όπως η Λίντα Λάβλεις τους ερωτικούς παρτενέρ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το τσίρκο ξεφούσκωσε. Και τώρα οι εργάτες των Κολοσσιαίων επιχειρήσεων που διαχειρίστηκαν τα δις της αμαρτίας, βρίσκονται στο δρόμο να ζητιανεύουν τα δεδουλευμένα τους. Η Ελλάδα εντέλει δεν άλλαξε όπως έλεγε το σποτ του κινητού ελαιώνα. Ως εκεί θα έλεγες, εντάξει, αναμενόμενο. Σιγά μην ενδιαφερόντουσαν τα λαμόγια για το τι θα απογίνουν οι 700άρηδες.

Η υπόθεση όμως της Κωνσταντίνας Κούνεβα, της καθαρίστριας που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από “αγνώστους”, ανέδειξε την άλλη δυσωδία που αναπτύχθηκε τις χρυσές εκείνες ημέρες. Την άνομη φάμπρικα εκμίσθωσης υπαλλήλων που μεγαλουργεί ακόμα και σήμερα. Το σχέδιο ήταν ελεεινά απλό. Μια χούφτα ημέτεροι άνοιγαν μια επιχείρηση που μίσθωνε υπαμοιβόμενους εργάτες, πλύστες, καθαρίστριες. Μετανάστες φυσικά. Έπαιρνε και δυο - τρεις δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κλπ αναδοχή, εγγυημένη κονόμα δηλαδή. Ψίχουλα στους κολασμένους και αν κανένας τολμούσε να μιλήσει, στην καλύτερη απέλαση, στη χειρότερη, ΚΟΥΝΕΒΑ.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, είναι ακριβώς αυτό το παράδειγμα λειτουργίας των παρακρατικών επιχειρήσεων. Απλά “τόλμησε” να υψώσει ανάστημα. Δείτε λοιπόν λεπτομέρειες για την εργοδότρια εταιρεία, τον ιδιοκτήτη και τις σχέσεις του με το δημόσιο όπως μας τα περιγράφει το paramme. Και θα πάψετε να αναρωτιέστε γιατί κάποιες συναδέλφισες της έσκαγαν χιλιάρικα σε Νικολουτσόπουλους για να κατακτήσουν τα αυτοδίκαια και αυτονόητα:

Ποια είναι η Κωνσταντίνα; Και γιατί χτυπήθηκε;

Η Κωνσταντίνα είναι μία από τις εκατοντάδες μετανάστριες εργάτριες που εργάζεται χρόνια σαν καθαρίστρια σε καθεστώς υπενοικίασης. Είναι γενική γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών-στριών και Οικιακού Προσωπικού, μάχιμη συνδικαλίστρια, γνωστή για τη στάση της σε πολλά αφεντικά. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει σε κόντρα με ην εργοδοσία «ΟΙΚΟΜΕΤ» διεκδικώντας ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων γι’ αυτήν και τις συναδέλφισσές της και καταγγέλοντας τις παρανομίες στη μισθοδοσία. Έχει προηγηθεί η εκδικητική απόλυση της μητέρας της από την ίδια εταιρεία, δυσμενής μετάθεση της ίδιας στο Μαρούσι ενώ εκκρεμεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 5/1/09 ύστερα από καταγγελία της. Πράγματα καθόλου άγνωστα στο χώρο των εταιρειών καθαριότητας και υπενοικίασης εργαζομένων. Ίσα – ίσα.

Οι καθυστερημένες συμβάσεις, τα κλεμμένα μεροκάματα, οι κλεμμένες υπερωρίες, η διαφορά ανάμεσα σ’ αυτά που υπογράφουν οι εργαζόμενοι και σ’ αυτά που πραγματικά παίρνουν, η επιλογή σχεδόν αποκλειστικά μεταναστριών και μεταναστών με πράσινη κάρτα ώστε να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, η μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ, πάντα με την κάλυψη του δημοσίου και των μιζαδόρων στελεχών του, που γνωρίζουν, υποθάλπουν και ενισχύουν τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, συνθέτουν τον κανόνα στους εργολάβους καθαριότητας.

Ειδικά στην «ΟΙΚΟΜΕΤ», μια πανελλαδική εταιρεία καθαρισμού και υπενοικίασης εργατών, ιδιοκτησίας Νικήτα Οικονομάκη, στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που απασχολεί «επίσημα» 800 εργαζόμενους (οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν τουλάχιστον για διπλάσιους ενώ τα τελευταία 3 χρόνια έχουν περάσει πάνω από 3000), η εργοδοτική παρανομία αποτελεί καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υπογράφουν λευκές συμβάσεις, οι οποίες δεν φτάνουν ποτέ στα χέρια τους. Δουλεύουν 6 ώρες και πληρώνονται για 4,5 (μισθός και ένσημα) για να μην ξεπερνούν τις 30 ώρες ώστε να γλιτώνει το αφεντικό την ένταξή τους στα βαρέα. Τρομοκρατούνται, μετατίθενται δυσμενώς, απολύονται και εκβιάζονται με οικειοθελή αποχώρηση (εργαζόμενη απειλήθηκε από την εργοδοσία, κρατούμενη για 4 ώρες σε χώρο της εταιρείας μέχρι να υπογράψει την παραίτησή της). Το αφεντικό στήνει εργοδοτικό σωματείο για να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους ενώ απολύει και προσλαμβάνει κατά βούληση μη αφήνοντας κανένα περιθώριο εργασιακής επικοινωνίας και συλλογικής δράσης.

Τι σχέση έχει όμως η ΟΙΚΟΜΕΤ με τον ΗΣΑΠ;

Η ΟΙΚΟΜΕΤ έχει αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα του ΗΣΑΠ (αλλά και άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων) επειδή μπορεί και «προσφέρει» το φτηνότερο πακέτο με τους μέγιστους όρους εκμετάλλευσης και υποτίμησης της εργασίας. Ένα τέτοιο καθεστώς «προσφοράς και ζήτησης» έχει οργανωθεί βάσει δημόσιων οργανισμών ένας από τους οποίους είναι και ο ΗΣΑΠ. Ο ΗΣΑΠ είναι συνένοχος στη διατήρηση αυτού του καθεστώτος άγριας εκμετάλλευσης παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες που είχαν γίνει από την πλευρά του σωματείου.

Η δολοφονική επίθεση ενάντια στη συναδέλφισσά μας είχε χαρακτήρα εκδίκησης και παραδειγματισμού.

Ο στόχος δεν ήταν τυχαίος: Γυναίκα, μετανάστρια, μάχιμη συνδικαλίστρια, μητέρα ανήλικου παιδιού, όσο πιο ευάλωτη στα μάτια των αφεντικών.

Ο τρόπος δεν ήταν τυχαίος: Έρχεται από «σκοτεινές» εποχές και με σκοπό να σημαδέψει, να παραδειγματίσει και να τρομοκρατήσει.

Ο χρόνος δεν ήταν τυχαίος: Τη στιγμή που ΜΜΕ, κόμματα, εκκλησία, επιχειρηματίες και εργατοπατέρες προσπαθούν να λοιδορήσουν το κίνημα της κοινωνικής έκρηξης, που η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου μετασκευάζεται σε εξοστρακισμό, η επίθεση στην Κωνσταντίνα περνάει στα ψιλά.

Η εργοδοτική δολοφονική επίθεση ήταν προσεκτικά μελετημένη.

Α.Π.

stathis είπε...

τρία πουλάκια κάθονταν, αυτά αγόρι μου τα έκανε μόνο ο Ανδρέας..

Ανώνυμος είπε...

Κάτι αντίστοιχο με τον αγωγό και ανάλογο γεωστρατηγικό μπέρδεμα δεν τόλμησε να κάμει ποτέ ο Ανδρέας. Μόνο λόγια ήταν και συνθηματάκια του τύπου "ΕΟΚ-ΝΑΤΟ....συνδικάτο των μονοπωλίων."
Φούμαρα για να παίρνει τους ψήφους του ΚΚΕ. Αυτός ήταν και ο στόχος του Ανδρέα που ήταν πράκτορας των Αμερικανών με σκοπό να εξαφανίσει το ΚΚΕ.

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Εκπληκτικό κόλπο!
Ώστε έτσι αποκτά ο κ. Κ.Κ. πτυχίο διεθνούς ηγέτη?

WOW…
Με το να βάζουμε δηλαδή ιδέες στο Σαρκοζί
(αλήθεια του βάζουμε?)
στο να αβαντάρει στην πραγματοποίηση
κάποιας διεθνούς διάσκεψης στην Αθήνα,
μπας και τσιμπήσει η ΝΔ κανένα 0,5%
παραπάνω στις ευρωεκλογές?
Και πως μωρέ το ζητάμε?
Αναπτύχθηκε καμιά προσωπική φιλία μεταξύ των ανδρών
κατά τη σύντομη διαμονή του Νικολά εις τας Αθήνας
ή τέθηκε το φόβητρο της ανάρρησης στα πράγματα της Ευρώπης
του απεχθούς P.E.S?
[όμως αφού έτσι διαμορφώνονται οι «πολιτικές»
αληθινά θα ήθελα να είμαι από μια μεριά στο Μαξίμου
και να παρακολουθώ το «επιτελείο»
να σκαρφίζεται ιδέες
μπας και σωθεί από τις επερχόμενες θύελλες…
Θα είχε μεγάλη πλάκα]
Και μιας που ψάχνουν πλέον ιδέες
στο χώρο των διεθνών σχέσεων
θα τους πρότεινα
κάτι ευκολότερο:
Να ξανά-διοργανώσουν
την Ολυμπιάδα Τραγουδιού στο καλλιμάρμαρο…
(όπως την εποχή της χούντας)
Ίσως δεν πιάσουν το + 0,5%
που θα τους έδινε ένα cocktail party
όπου θα «έπαιζε» μέσα από Ομπάμα μέχρι Πούτιν,
όμως έστω κι ένα + 0,33% θα τους το έδινε!!....
(Τι στο καλό!
στην αναβροχιά και η σταγόνα μετράει!)
Και θα είχαν προσφέρει στη χώρα
δύο θετικά πράγματα, στην τιμή του ενός:
θα πρόσφεραν, δηλαδή, στο πόπολο «άρτον και θεάματα»
του τύπου «Syntagma Square Carols»
(μια mass culture εκφορά)
χώρια που ίσως θα έπαιρνε και κανένα βραβείο
ο μουσουργός της παράταξης κ. Σ.Σ.
εκτελόντας το (μεγ)αλέξαντρο
(what a healing music)
ή ίσως-ίσως εκείνη τη διθυραμβική μπούρδα
«θα ‘ρθεις σαν αστραπή / θα χει η χώρα γιορτή
Θάλασσα, γη και ουρανός / στο δικό σου φως»
….

ΑΥΤΟΚΤΟΝΩ … ΑΥΤΟΚΤΟΝΩ …
Τέτοια Ελλάδα ήθελα πάντα…
Με Κ.Κ. στην πολιτική…
Και Σ.Σ. στην τέχνη…
(Όχι το χαζοβιόλη που δεν ξέρει ποδήλατο)…

Στεφ.
(κάτω από χοντρή αντιβίωση)
;o(