Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Απίστευτο:η εταιρεία που μας υποβάθμισε και χαίρονται οι νταβατζήδες, διώκεται από την Κομισσιόν!!!

…Που αναβάθμισε την Lehman Brothers 2 ημέρες πριν το κραχ!!
Εντέλει μικρά γεγονότα αρκούν για να δώσουν χαρά σε συγκεκριμένες μερίδες ανθρώπων.
Ο διεθνής οίκος Standard & Poor’s Ratings Services λοιπόν,
μείωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «Α-/Α-2» από «Α/Α-1», λόγω της υποχώρησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, διατηρώντας τις προοπτικές σταθερές. Το άμεσο αποτέλεσμα αυτής της είδησης ήταν να επεκταθεί το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του γερμανικού bund.
Συγκεκριμένα η διαφορά απόδοσης επεκτάθηκε κατά 10 μονάδες βάσης στα υψηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης, στις 246,9 μονάδες, οριακά χαμηλότερα από το υψηλό των 247 μονάδων βάσης που σημειώθηκε την
Τρίτη. Κάποιοι δηλαδή θα βρουν την ευκαιρία να ψωνίσουν φτηνά. Αυτοί όμως που βγήκαν αλλαλάζοντες και πανηγυρίζοντες για την υποβάθμιση, όχι απαραίτητα αντιπολιτευόμενοι, μπορούν να μας εξηγήσουν την πηγή της ευθυμίας τους; Από πότε ένας ιδιωτικός οίκος γίνεται καθέδραν κριτής μιας χώρας; Γνωρίζουν ότι η Κομισιόν ετοιμάζεται να λάβει νομική δράση εναντίον του; “
Νομικά μέτρα έναντι της Standard & Poor’s αναμένεται να λάβει η Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι ο οίκος αξιολόγησης έχει πιθανότατα παραβιάσει τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο οίκος αξιολόγησης πιθανότατα παραβίασε τις αρχές περί μονοπωλίου αναγκάζοντας τις τράπεζες και τα επενδυτικά funds να καταβάλουν ποσά για την άδεια χρήσης κωδικών που αναγνωρίζουν τις αμερικανικές μετοχές.”
Έχουν παρακολουθήσει τις αξιολογήσεις του εν λόγω οίκου την τελευταία διετία; Θα έβγαζαν πολύτιμα συμπεράσματα.

Τζάμπα τα πανηγύρια στα νταβατζοκάναλα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: