Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Γιατί αλήθεια χαίρονται οι νταβατζήδες;

SKAI:
«Με "μελανά χρώματα" σκιαγραφεί την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η Standard & Poor's, λόγω των οικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών της, όπως αναφέρει.Σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς οίκου, η αποπληρωμή των ελληνικών δανείων μπορεί να γίνει δύσκολη (ΣΣ. )- και η κρίση επιδεινώνει τη κατάσταση.
Η έκθεση εντοπίζει πρόβλημα στην εξάρτηση του τραπεζικού τομέα από τον εξωτερικό δανεισμό - που γίνεται πιο δύσκολος.
Σφίγγει ο κλοιός (ΣΣ. και οι του ΣΚΑΙ χαίρονται)
Δείτε και το χαρούμενο βίντεο:



ΚΕΡΔΟΣ

«Υπό πιστοληπτική επιτήρηση η Ελλάδα...Η Standard & Poor's ανακοίνωσε χθες ότι θέτει την Ελλάδα σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης (CreditWatch) με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγησή «A/A-1» της, δηλαδή με πιθανή την υποβάθμισή της. Όπως αναφέρει ο αναλυτής Marko Mrsnik, η απόφαση αυτή αντανακλά την άποψη του διεθνούς οίκου «για αύξηση του κινδύνου να αποτύχει στη δύσκολη και παρατεταμένη προσαρμογή της έναντι των μεγάλων οικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών, οι οποίες επιτείνονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης»... »

in.gr:

«Το κλίμα για την Ελλάδα επιβαρύνεται, άλλωστε, από την πρόσφατη απόφαση της Standard & Poor's να θέσει σε creditwatch την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας για πιθανή υποβάθμιση.»

Από το πανηγύρι δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Θέμος με τον Μπόμπολα:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

«Το πρώτο … δώρο των ξένων για το νέο υπουργό κ. Γιάννη Παπαθανασίου δεν ήταν άλλο από μια προειδοποίηση για υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Δράστης ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, ο οποίος προειδοποίησε την Παρασκευή ότι είναι πιθανόν να προχωρήσει σε μείωση της αξιολόγησης "Α/Α-1" για την Ελλάδα, θέτοντας την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας υπό παρακολούθηση για πιθανή αρνητική αναθεώρηση.(ΣΣ. Προσέξτε την επόμενη παράγραφο για το πότε μας προειδοποίησε η S&P!!)
Η εξέλιξη που έρχεται παραμονές της πρώτης έκδοσης του Δημοσίου για δανεισμού ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη, αιτιολογήθηκε από τους αναλυτές της S&P από το ότι διαπιστώνεται αυξημένος κίνδυνος για εκτενή και παρατεταμένη ανάγκη προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας λόγω των μεγάλων οικονομικών και δημοσιονομικών ανισορροπιών, οι οποίες επιτείνονται από την σημερινή παγκόσμια οικονομική κατάσταση...»

Χθες ήρθε και η «σωτηρία» τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού (ΣΣ. Προσέξτε την πρώτη φράση για το χρονικό σημείο που ήρθε η πιστοληπτική υποβάθμιση!!):



Το πιάσατε το νόημα;

Δυο μόλις μέρες πριν τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων,την Παρασκευή μας βάζουν σε πιστοληπτική επιτήρηση...ουσιαστικά λένε στους πιστωτές μας: «Προσέξτε».

ολόκληρο το άρθρο στο "Δεξί Εξτρέμ"

επίσης: wolf : Η S&P βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες κατηγορούμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν εφαρμόζει την κοινοτική νομοθεσία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: